Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ovijanje učbenikov

Ovijanje učbenikov

…strinjam. Imam poln kufer tega zavijanja. Mislim, da bi se predvsem založniki lahko malo zamislili, kakšne vesoljske formate učbenikov in delovnih zvezkov delajo. Le redke izjeme še lahko spraviš v A4 format ovitka. Na šoli pa učitelji tako ali tako mislijo, da so samo oni preobremenjeni, mi imamo pa dovolj časa za vse, tudi za ovijanje vseh učbenikov, ker jih en dan mulci prinesejo domov, drugi dan pa morajo biti že vsi v nulo oviti…

Zanimivo, da atki nimajo tega problema. (probajte eno leto njim “podturit” zavijanje knjig)

Vam, ki se vam *ebe, ker ovijate v ovitke, ki imajo na robovih lepilo, bi vam jaz že dala.

Sin je prinesel 7 učbenikov domov, od tega 5 takih, ki so imeli potrgane platnice ravno zaradi tega, vse se je lepilo, tako da prve in zadnje strani sploh nismo mogli polistat, da bi ga normalno zavili. Pa dajte malo razmišljat še na druge generacije in na to, da so knjige hram učenosti in da nekateri otroci pa le radi vzamejo v roko čisto in urejeno knjigo, ne pa neko skropucalo, potrgano po vseh straneh.

Jaz vse učbenike zavijem v prozorne ovitke A4. Ampak morajo biti tisti gladki prozorni ovitki, ker le-te s pomočjo sušilca za lase raztegnem po tistih učbenikih, ki so preširoki za ovitek. Tisti učbeniki, ki so manjši od A4, pa ovitke na zgornji strani odrežem in na stranicah samo zalepim z lepilnim trakom.
In je 1,2,3!
Upam, da sem koliko toliko razumljivo napisala.

Ha, ha…..eimamo vsi enake probbleme vidim.

Jaz sem najprej lepo zavila berilo v star koledar. in je otrok zagnal vik in krik, da se šolskega učbenika ne sme zavijati v to ampak v navaden prozoren ovitek.

OK, nasedem……ga grem kupit, a glej ga š,emta, je standarden ovitek A4 za par milimetrov prekratek in ne gre v ovitek.

Samolepilna folija- vem, da se ne sme, ker je učbenik šolski.

Po tem pa sem kupila prozorni ovitek, z rdečim robom lepilnim ob koncih, ovila, odvečno odrezala. Je pa tisto leipilo ob straneh gladko in ko gre na gladke platnice, gre tudi dol brez sledi.

Ovito pa mora biti, ker če bi bilo ovito s strani šole, bi otroci limali gor nalepke z imenom in priimkom na ta ovitek, kako bi pa to zgledalo?

lp,D

Jaz zavijam učbenike nestandardnih mer na enega sledečih načinov:
– v neprozoren ovitek – koledar, papir za zavijanje daril … ali
– celofan (slabše, šumi in ni dovolj vzdržljiv) ali
– iz prozornih map za liste A4 izdelan ovitek, skupaj zlepim s selotejpom ali
– v prozorno nesamolepilno folijo na enak način kot v ovojni papir.

Nesamolepilna folija se kupi v knjigarnah in stane 2 metra 1,5 EUR, to je dovolj za 4 učbenike.

Pri nobenem izmed naštetih načinov ni lepilo/selotejp nalepljen neposredno na sam učbenik, tako da je odstranitev ovitka enostavna in knjig nikoli ne poškoduje.

Jaz ne vidim problema. Se da gor navadno belo nalepko in napiše ime. Za drugega otroka se z edigsom gor pomala in napiše drugo ime, ali nalepi enako navadno nalepko čez prvo.

no, ko imamo iste težave, se pa zastopmo a ne …
ena gor je dala dober predlog, da s fenom razvleče

letos me je razjezil, pa sem kr sparala na eni strani ovitek, pa naj mal ven gleda…
sam, če bo res ratal s fenom, bom raj tko

sem pa za tavelika dva, tko, kot so meni
v tapete…držal celo leto, še drugi otroci bi lahko uporabljali, pa so morali vse strgat stran

zdej pa se ne sekiram več, mali pa še manj…

Jaz ovijem najprej v darilni papir (tako, da lepilni trak ne gre nič na knjigo), nato pa to še v prozorno folijo.
Knjiga ostane nepoškodovana in je dobro zavita za celo leto.
Seveda pa bi bilo najboljše, če bi se založniki držali standardnih mer!!

Vsi imamo probleme in tisoč nasvetov. Namest čist simpl ukrepa vse v normalnem formatu ali že v šolski knjižnici zavit v samolepljivo folijo.

kako bi izgledalo, če bi bili v berilu imena in priimki od prejšnjih otrok?

tako, kot pred 30 leti.

v notranjo prvo stran si napisal ime in priimek. pred tabo se jih je napisalo že pet drugih. tako nekako.

smo lani bili v enem našem šolskem muzeju in smo našli prvo berilo, ki je imelo not še sestrino ime in priimek 🙂

Nikoli nisem imela problemov pri zavijanju, kupila sem prozorno folijo v papirnici in zavila. Pazla sem da nisem zalepla na stranico učbenika, morda je mal bolj nerodno, kr moreš met že skori tretjo roko, ampak grem…

pri nas gre to bp 🙂

Mi že 30 let (ko sem bila še sama otrok) ovijamo nestandardne knjige v papir iz koledarjev. Se obnese, sploh če so gor lepe fotografije narave.Je pa res, da je potrebno kar nekaj dela in časa, da se prebiješ skozi vse knjige.

LP M.

Na naši šoli imajo otroci v učbenikih še vedno zapisano kdo ga tisto šolsko leto uporablja. Pa kaj če vemo kdo ga je imel prej?

ko smo imeli iz učbeniškega sklada sem zavijala v ovijalni papir ali pa sem pač, če drugega ni bilo pri roki, uporabila kaj od doma … tud koledarji so šli v promet 🙂 Nisem pa posebej zarad tega hodila v papirnico … če sem se spomnila kdaj na poti sem šla pač iskat, drugače sem uporabila od prejšnjega leta, če je še kaj ostalo, oziroma smo improvizirali 🙂 Ko kupimo svoje pa vedno s prozorno, je najlažje ker se takoj vidi kateri učbenik je, ne pa da moraš tam z nalepke potem dol brati. Je šlo pa tud meni na živce zakaj ne morejo že kar v šoli to zaviti :S Zdaj zadnja leta pa kupimo učbenike na emka pa zavijemo prozorno pa je to to. Itak pa še malo pa srednja, potem si bojo pa moji kar sami morali zavijat!

New Report

Close