ovseni kosmiči-kcal?
Punce, sem bila presenečena….
100 g ovsenih kosmičev, brez kakršnihkoli dodatkov ima 348 kcal!!!!!
Meni se to zdi fuuul dosti. Pojem priblj. 80 g + jogurt 1,3 m.m. pa je to očitno visokolalorični obrok!
Pa sem mislila, da bom na tak način malo hujšala oz. jedla nizkokalorično hrano.
Pa kaj je v teh kosmičih (ki še dobri niso) takega????
Pol je boljše, če k jogurtu pojem žemljo, pa še bolj dobro je…………
Meni so ravno par dni nazaj doma govorili ko sem delala ovsene ploščice z orehi in figami, pa kaj ne veš koliko kcal imajo ovseni kosmiči????????. Danes isto, ko sem dajala orehe v jogurt, “čokolada ima 500 kcal, orehi pa 700!!!” Pa kaj me briga, na sreco vem veliko bolje od njih, katera hrana je dobra in katera ne, da je treba uživat vlaknine in omega3,
ok, ziher jem bolj kalorične stvari kot oni (kruh, krompir, makaroni, slani prigrizki z veliko hidrogenerane maščobe in praznimi kalorijami,…), samo je razlika v tem, da oni potem cel dan nekaj jejo, jaz pa sem stalno sita.
Brezveze omejit jedilnik na ene številke kot so kalorije, če ti je hrana drugače dobra! Jaz obožujem ovsene, oreščke, vse vrste kaš, sadje zelenjavo, pijem veliko vode,imam v hladilniku tudi orehovo olje, ki ga vsak dan popijem eno žličko, ker mi je res dober (bog ne daj da me domači vidijo, da samo olje zlivam vase ), jogurti, ribe, skratka raje jem stvari, ki so mi všeč. pa pač ne jem druge hrane, ki mi ni tako okusna (testenine, krompir, meso, kupljeni piškoti, čokolade..).
Je pa res, da se ne smeš silt z “zdravimi” stvarmi, da ne boš ščasoma opazila, da jih ješ kot dodatke h ostali hrani.. Npr za zajtrk kosmiče,ki “pa še dobri niso”, zato si boš čez eno urco privoščila eno dobro toplo žemljico da si malo popraviš okus, za kosilo pa veliko krompirja in po možnosti kos kakšnega pohanega mesa, ker boš mela v glavi, no saj si zaslužim, itak sem zjutraj jedla tisto tazdravo seno
Ljudje zamenjujete zdravo in dietno hrano… ko si boste s tem na čistem se ukvarjajte s hrano…
Zapomnie si, da vse kar je na prehrambeni piramidi čisto spodaj ni NE REDILNO ampak ZDRAVO! Od kdaj pa so oreščki ne redilni?(uh pa še koliko kcal imajo, da o maščobah ne govorim), so pa zdravi, kar je veliko bolj pomembno. Tako je tudi za ovsene kosmiče in ostalo ZDRAVO hrano…
Ja urbi se strinjam, saj sem jaz ravno to povedala če bo jedla zdravo hrano bo shujšala v primeru, da bo upoštevala svoje telo in svoj leptin! Po ovsenih kosmičih in oreščkih bo ziher dlje sita kot od ene želje, čeprav količinsko kalorije niso primerljive, sploh pa maščobe (ampak, kot rečeno, omega 3 so kul)
Je pa res, da se lahko od zdrave hrane komot zrediš, jaz sem danes pojedla celo goro ovsenih kosmičev, ker mi pač pašejo, vem pa, da se mi bo jutri poznalo tam okrog trebuha
Ampak vseeno bolje kot če bi jedla piškote, pohano hrano, kupljena peciva in se od tega najedla (raje preveč vlaknin kot preveč hidrogenerane maščobe