Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ovseni kosmici non stop

Ovseni kosmici non stop

Bi bilo kaj narobe, ce bi clovek 14 dni jedel samo ovsene kosmice z vodo in sadjem?

Jaz sem jedel že toliko dni za zajtrk ovsene kosmiče, sicer s sojinim mlekom in brez sadja. Nobenih problemov.

In ne, ne bo nič narobe, tudi če 14 dni ne ješ popolnoma nič (če nisi ravno na  5 % telesne maščobe). Ovseni kosmiči so precej hranljivi

Nič narobe. Moj dnevni vnos hrsne v 60% predstavlja točno to že 12 let. Dodaj raznoliko sadje, cimet in občasno nekaj maščobnega, pa si ok.

Skorajda vsakodnevni zajtrk in tudi najboljši, menjajo pa se  sadje in oreščki.

Najbrž ne, razen, da se jih naveličaš, ampak zakaj bi to kdo počel? Z vodo? Brez česa drugega, samo sadje in voda? Za zajtrk, kosilo in večerjo? Nič ne boš shujšala, ker boš po 14 dneh požrla vse, kar boš videla.

oves je razmeroma kvalitetna žitarica, ima več beljakovin kot pšenica. Če so naše babice mlatile skor samo kruh lahko tudi danes oves, brez skrbi. Je dobra osnova. Dodat je treba kaj mastnega, npr. oreške. pa je glede makrohranil kar kompletno.

Aja, shujšala pa… kdo je kaj rekel o hujšašnju. odvisno od tega, kolik bo tega požrla. Od ovsa se lahko kar  zrediš, je kaloričen. Ni pa tako slasten brez nekih strašnih dodatkov, tako da če ti ne bo teknilo, se tudi ne nažiraš, v tem smislu mogoče je za hujšanje..

Ja, zakaj bi ji pa drugače taka bedarija padla na pamet, kot za hujšanje? Seveda ne bo shujšala, pa ne, da bi jo oves odebelil, odebelila se bo potem, ko bo nehala s to bedarijo, ker bo dobivala napade lakote. Itak pa 14 dni ne bo zdržala.

Ne vem jaz, mogoče tud zaradi revščine, ovseni kosmiči so zlo pocen in še kar hranljivi. Mogoče jo tudi prebava kaj zzajebava, oves ima ogromno vlaknin.

Na ovsu ni razloga, da bi bil lačen, ker ima še kar solidno beljakovin in vlaknin, ne vem, zakaj bi bilo tu za fantazirat o nekih popadkih lakote. BP se od njega naješ. Če pa poješ toliko kot ptiček ali se pa bašeš, pa tudi ni oves kriv, to lahko z vsako hrano.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6338, 30.04.2023 ob 06:33

Ja, zakaj bi ji pa drugače taka bedarija padla na pamet, kot za hujšanje? Seveda ne bo shujšala, pa ne, da bi jo oves odebelil, odebelila se bo potem, ko bo nehala s to bedarijo, ker bo dobivala napade lakote. Itak pa 14 dni ne bo zdržala.

Mogoce pa zaradi pomanjkanja denarja, sparanja?

Ze 15 let jem ovsene kosmice z vodo za zajtrk, vcasih zlicka medu ali marmelde, drugace vecinoma goli.

Si pa ne predatavljam, da bi 14 dni jedla samo to 3x na dan. Morda edino, ce bi dodajala razlicne okuse ovseni kasi, kdaj na slano, kdaj na slatko, pa kdaj malo mascobe, kdaj malo svezega sadja, skratka da bi bil okus ob razlicnih obrokih raznolik.

Ce gre za pomanjkanje denarja, bi jaz dodala kaksno cenejse sadje in zelenjavo, jajca in se kaksno stvar na jedilnik, nekaj poceni, a da je bolj raznoliko in hranljivo.

( https://vm.tiktok.com/ZGJu2yjo1/ )

Makaroni z zelenjavo in pasulj s kruhom niso nič dražji no. Samo ena novodobna tepka je, ki misli, da bo shujšala s tem.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6338, 30.04.2023 ob 08:01

Makaroni z zelenjavo in pasulj s kruhom niso nič dražji no. Samo ena novodobna tepka je, ki misli, da bo shujšala s tem.

In zakaj je to tvoj problem?

Vrecka ovsenih kosmicev, 500g, stane dobrega pol eura. To imas za cel dan, da se najes.

Vrecka fizola, 850g, stane 2.7 ali 2.8€, to imas za dan in pol recimo.

Vrecka testenin, 500g, je enih 60 centov, imas za en dan. Niso hranljivi kot kosmici ali fizol in ze s tem odpadejo.

Vsi dodatki so seveda plus €€€.

Dejansko so kosmici najcenejsi.

Mogoče oves ni cenejši od makaronov, je pa kvalitetnejši (več beljakovin in vlaknin) in zato za hujšanje rahlo boljši. Preden se razpočiš

New Report

Close