Najdi forum

Ovseni kruh

Pozdravljene!

zanima me, če ima katera od vas recept za ovseni kruh. Enega imam, vendar nisem z njim najbolje zadovoljne. Dela se z ovsenimi kosmiči in navadno moko v razmerju 30 dag kosmičev, 70 dag moke.

Tajna

Tajna, jaz delam “ovsen kruh” takole (kruhomat sicer, a to je verjetno vseeno): 400 g moke tip 850, 100 g ovsenih kosmičev in 50 g ovsenih otrobov. Kruh pride bolj kompakten, ampak meni je takšen všeč.

Drugega recepta pa ne poznam.

ovseni kruh sem naredila 2x. meni se zdi malo prevec zbit. delala sem po receptu- cca 60-65 dag ovsene moke, 25 dag psenicne moke …pa ,seveda, kvas,mlacna voda,…. lp petra

Hvala obema!

Hej!

To ni pravi kruh iz ovsenih kosmicev, bolj igrarije. Umesim testo iz polozrnate moke, razvaljam in namazem s kislo smetano ali olivnim oljem.

Prej rahlo preprazim nekaj ovsenih kosmicev in jih prelijem z malo mleka (lahko primesamo tudi stapen jajcek); s tem namazem po testu, zavijem in narezem kot strukeljcke. Vse od oka. Je seveda slano in nam vsec.

Lp

Babi hvala za recept, bom čez vikend probala.
včeraj sem spekla šarkelj in so moje princeske snedle v 10 minutah. Joj kako dober je, pa rahel – je bilo kar sem še slišala. KOmaj sem utegnila vzeti si en košček za pokušino.

lp
Tajna

New Report

Close