Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ovulacija

ovulacija

Punce, lepo proim, do zdaj se s tem nisem ukvarjala, zato nimam pojma, kako si izračunam, kdaj imam ovulacijo, menstrualni ceikel imam redno na 30-35 dni.
Hvala vam.

Približno dva do tri tedne po prvem dnevu M.

hvala, pa še nekaj sem se spomnila. koliko dni pa traja ovulacija?

14 dni pred M
30 dnevni ciklus: 16. dan
35 dnevni ciklus: 21. dan
Ker pa po sprostitvi iz jajčnika jajčece živi cca 6 ur ti priporočam, da se raje osredotočiš na dneve tik pred ovulacijo, ker semenčice živijo povprečno 2 – 3 dni v ženskih rodilih.

hvala neža, samo nečesa še ne razumem, a to pomeni, da dejansko ovulacija traja le 6 ur???

Pravkar sem ti odgovorila; Ovulacija pomeni sprostitev jajčeca iz jajčnika, ta pa živi le 6 ur. Se pa dva, tri dni pred ovulacijo začne sluz v materničnem vratu redčiti in tako olajša semenčicam pot v jajcevoda, kjer počakajo na jajčece.

Plodne dneve imaš 11 do 16 dni PRED menstruacijo neglede na koliko časa jo imaš. Ovulacija je pa dogodek, traja en trenutek in konec. Spermij preživi nekje 4 dni in torej lahko počaka, jajčna celica pa 24 ur. S spolnimi odnosi na 2-3 dni pa ovulacije praktično ne moreš zgrešiti saj spermiji živijo dalj časa.

Kako pa lahko plodni dnevi trajajo dlje kot ovulacija???

Zato ker nekaj dni spermiji preživijo in čakajo. Torej tudi če imaš odnos 4 dni pred ovulacijo boš teoretično zanosila.

mhm, zdaj razumem, hvala

Zdej pa na delo :-)))

Saj delava natem že cel mesec, pa sem že tolk utrujena, da sem se zato odločila tolevprašat, da bom zdej seks malo skoncentrirala na “nevarne” dneve in bom vmes lahko malo počivala 😉

New Report

Close