Ozadje prisilne izolacije
Boljših ukrepov ne bi mogel narest. S.p.-jem plača prispevke država, od države pa dobijo tudi temeljni dohodek 490 €, potem delavcem na čakanju tudi plača prispevke država, pa še 80 ali 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plače krije. Tako da delodajelec praktično nima stroška z njimi (delavci) ob izpadu dohodka. Upokojencem krizni dodatek. Hkrati, pa tistim, ki že tako imajo veliko in preveč (državnim funkcionarjem, vladi, ministrom, državnim sekretarjem) zniža plače za 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Bravo Janša
[/quote]
Plača država, dobijo od države itd… pa kdo misliš, da je država? Država smo mi, to bomo vse plačali mi, vse kredite, vse obresti..800.000+ delovnih ljudi za vseh 2.000.000 milijona. Tistih 1,2 milijona tako nič ne ustvarja.
Plača država, dobijo od države itd… pa kdo misliš, da je država? Država smo mi, to bomo vse plačali mi, vse kredite, vse obresti..800.000+ delovnih ljudi za vseh 2.000.000 milijona. Tistih 1,2 milijona tako nič ne ustvarja.
[/quote]
V tem primeru gre denar med ljudi in tam kroži, spomnimo se , Pahorjreva vlada je reševala nasedle tejkune z NAŠIM denarjem, metala ga je v neke nore projekte, ljudje od tega nismo imeli nič, porabili smo ga pa toliko da bi lahko VSI v Sloveniji dobivali tri leta plačo iz tega naslova, preračunaj pa boš videl.
V tem primeru gre denar med ljudi in tam kroži, spomnimo se , Pahorjreva vlada je reševala nasedle tejkune z NAŠIM denarjem, metala ga je v neke nore projekte, ljudje od tega nismo imeli nič, porabili smo ga pa toliko da bi lahko VSI v Sloveniji dobivali tri leta plačo iz tega naslova, preračunaj pa boš videl.
[/quote]
Pahorjeva vlada je porabila vsega skupaj za reševanje bank mogoče štiri milijarde. Janševa bo toliko “razdelila” samo v prvi rundi. Folk bo denar zelo na hitro porabil. Kaj pa potem? Nove štiri milijarde? In še štiri?
In Janševa vlada se je samo v enem mesecu zadolžila za pet milijard. Ko bo tega konec, nas bo še zelo bolela glava.
Pahorjeva vlada je porabila vsega skupaj za reševanje bank mogoče štiri milijarde. Janševa bo toliko “razdelila” samo v prvi rundi. Folk bo denar zelo na hitro porabil. Kaj pa potem? Nove štiri milijarde? In še štiri?
In Janševa vlada se je samo v enem mesecu zadolžila za pet milijard. Ko bo tega konec, nas bo še zelo bolela glava.
[/quote]
Mene že zdej boli glava.
Ameriške volitve bo spet dobil Trump.
Odpizdil je Svetovno zdravstveno organizacijo – še prej je odpizdil Gretico:), s stisnjenimi zobmi podpisuje proti-korona ukrepe, odgovornost za stay-at-home zaprtje držav je prepustil guvernerjem posameznih držav, tam se državljani bunijo proti lock-down in zahtevajo, da economy-runs, Trump pa bunjenje proti lock-down podpira.
Ameriške volitve bo kakopak ziher dobil Trump. Še letos v drugi mandat.