Oznake za sušilni stroj – a to drži?
Ojla!
Odločam se za nakup sušilnega stroja…sem že kar nekaj o tem brala po forumu in mi je jasno, da čisto vsega ne moreš sušiti v njem. Nekaj pa me moti; če pregledam oblačila, ki jih trenutno uporabljamo, je na skoraj vseh oznaka (kjer se še vidi :-))), da niso primerna za sušilni stroj (pa so to navada bombažna oblačila). A to drži ali naj to “ignoriram” – npr. tako kot storim z bombažnimi svetlejšimi, potiskanimi majčkami, ki jih perem na 90, čeprav piše 40 ali 60 stopinj C? Kakšne so vaše izkušnje?
Jaz v sušilcu sušim samo bombažne zadeve, ker mi je po nekaj sušenjih par stvari “skup potegnilo”. Kakšnih bolj občutljivih zadev (sploh če je tako napisano na listku) v sušilca ne upam dajat. Sem pa, ker se je mudilo, v sušilca vrgla Nes-ove hlače, pa se jim ni zgodilo nič hudega, čeprav me je prodajalka ob nakupu opozorila, da naj jih ne dajem v sušilca…
Malo poskušaš pa vidiš, nekateri sušijo vse …
lp, Tini
Proizvajalec se s tem samo zaščiti da ga ne moreš tožit če se ti slučajno skrči v sušilcu.
Jaz dam skoraj vse v sušilca. Tako kot ignoriram oznake za temperaturo, tako ignriram tudi te za sušilca. Če je bombaž kvaliteten se ne bo skrčil. Imam ene bodyje že leto in pol in jih veselo prekuhavam in sušim v sišilcu pa so še vedno isti! Občasno se pa res kaj skrči, ampak res redko.
Sem zadnjič po pomoti prekuhala in posušila pliš pa mu ni nič manjkalo.
Sčasoma ugotoviš, drugače pa priporočam sušilni stroj.