P. Rupnik in kolektivno podpiranje zlorab
Pater Marko Rupnik si je zamislil vsebinsko skromno opremo, ki pa diha bogato, a z istim sporočilom. Vse prihaja od Boga in stremi k Bogu.
Mozaiki so kot kamnite tkanine stvarstva, na katero so položene svete podobe.
Po teh podobah se molitve dvigajo k Bogu.
Tako jaz vidim in razumem, vse drugo me ne zanima.
Umetnine nisokrive, 06.04.2025 ob 18:34
Se strinjam. Umetnine so čudovite. In verjamem, da bodo ostale. Greh bi se delal, če bi jih prekrili. Le zakaj?!
Hiter je bil kriv za smrt ne vem koliko miljonov ljudi…
Ne vem če veste, da sta bili nekaj let nazaj prodani dve njegovi sliki…
Da ne govorim, koliko ponatisov njegovega najbolj znanega dela Mein Kampf (Moja borba) je bilo od 2. svetovne vojne…
Pater Rupnik ni nobenega umoril, še zanosila ni nobena od 22-ih nun.
In za nekatere, vidimo, je p. Rupnik hujši od Hitlerja (spraskat freske)…
tako jaz vidim, 06.04.2025 ob 18:11
Pater Marko Rupnik si je zamislil vsebinsko skromno opremo, ki pa diha bogato, a z istim sporočilom. Vse prihaja od Boga in stremi k Bogu.
Mozaiki so kot kamnite tkanine stvarstva, na katero so položene svete podobe.
Po teh podobah se molitve dvigajo k Bogu.
Tako jaz vidim in razumem, vse drugo me ne zanima.
Osebne zadeve naj se sem ne vmešavajo. Javne osebe ohranjajo zasebnost zase.
Vse zlorabe so zavržne. Mentaliteta, ki jih podpira s pomočjo obsojanja in poniževanja žrtev – kar omogoča ta forum, pa prav tako.
Ko se je pred leti začelo govoriti o problemu pedofilije in osveščati ljudi, da praksa povzroča hudo trpljenje otrok, da je kazniva, da jo je treba preganjati, so bile reakcije zelo podobne. Vrstile so se obsodbe, da gre pri pregonu pedofilov in pedofilije za lov na čarovnice, da gre za lažno moraliziranje, da gre za uničevanje veselja do življenja, da to otrokom nič ne škodi, če ni uporabljena fizična sila, itd.
In takšni ljudje, ki so branili pedofilijo, so se imeli za normalne. Enake kozlarije beremo danes po podobnih forumih od istega tipa ljudi – iste argumente – samo, da je danes alibi odraslost žrtev.
zasebno695, 07.04.2025 ob 05:18
Osebne zadeve naj se sem ne vmešavajo. Javne osebe ohranjajo zasebnost zase.
re Zasebno
Kot vidim, ti pojma nimaš o zakonitostih RKC, njih za razliko od zunanjih perverznežev zavezuje CELIBAT, KI SO SE ZANJ PROSTOVOLJNO ODLOČILI SAMI. Zato tudi splošno ljudsko zgražanje. Mene njegovo osebno življenje in življenja verskih podanikov čisto nič ne brigajo. Se pa ob takih in podobnih nečednostih sprašujem, zakaj so nam odraščajočim otrokom že pri verouku in pridigi iz dneva v dan prali možgane, da je vse okoli spolnosti, tudi sama misel nanjo, velik greh. Spolni odnosi so dovoljeni samo v zakonu in še to le za izdelavo otrok. Problem je bil celo ples, ki sam po sebi ni greh, je pa BLIŽNJA priložnost za greh itd., itd…, dol padeš, če bi naštevala dalje….. Še sreča, da jih nihče ni kaj dosti poslušal.
Arabci imajo tudi kaj prav, moškega in žensko, razen moža in ženo, nikoli ne smeš pustiti niti za trenutek sama, brez nadzora, če nočeš, da narava oddela svoje. Če pa patru daš čuvati nune oziroma volku daš čuvati ovce, pa hitro nastane harem.