P307+problemi
Hey,
imam pol leta starega P307 karavana. Letnik 2003 ( avgust ).
Problem je naslednji; pri avtomobilu je tako narejeno, da ko ga vzges, se prizgejo luci, tako da ni treba prizigat sproti. Sele ko se znoci, vkljucim se luci na armaturni plosci. No problem je, da po nekaj kilometrih zacnejo te lucke ugasati, blendati… sprva sem mislila, da je to samo na armaturni plosci, ampak potem so mi drugi povedali, da se ob tem ugasajo tudi zunanje sprednje luci, kar je pa zelo motoce.
Seveda sem avto odpeljala na servis ( tudi zato, ker ima ze 30.000km) in so mi zagotovili, da so ga pregledali, dali na racunalnik ( karkoli ze to pomeni) in da je vse ok. Da so popravili na servisu, kar je bilo treba “popravit”.
No avto sem odpeljala domov in seveda se je to spet zacelo. Tocno sem jim opisala problem, pa so rekli, da ne vidijo nobene napake. Za znort! In to na uradnem servisu, v avtohisi, kjer sm ga kupila!
Torej, a kdo tu ve za kaj bi lahko sploh slo?
Aja, isto mi prekinja dolge luci. Kar samo od sebe jih ugasne, oni pa meni, da ni nic narobe! Nimam vec zivcev:)
LP
Po mojem ti morajo na novo naložit program, svetujem pa ti da si pri tem zraven in se prepričaš, da ti bodo to res naredili, če ti že sedaj trdijo da je vse v redu.
V mojem primeru je namreč izgledalo takole; Imam tudi P 307 in med vožnjo se mi je parkrat zgodilo, da so mi med vožnjo vsi indikatorji in števci šli na nulo (kot pri ugasnjenem avtu) za sekundo ali dve, potem pa se je vse spet normaliziralo. Avto sem odpeljal na servis k Velkavrhu v Prečno, ki je pooblaščeni serviser za Peugeot, kjer so mi avto brez problema priklopili na računalnik, zbrisali program in naložili novega. Traja kake pol ure, vendar od takrat ni bilo nobenega problema več, pa je od tega že več kot 1 leto. Naj še dodam, da avto ni bil več v garanciji, pa so mi to naredili brezplačno. Skratka, vsi ki se pritožujete nad odnosom Peugeotovih servisov – morda pa morate zamenjati serviserja. Jaz imam namreč z zgoraj omenjenim same dobre izkušnje…
LP, M
Sumim, da v tvojem primeru ni napake v softwareu, pač pa v hardwareu :-))
Po domače: najverjetneje ima konektor na stikalu za luči slab stik, zaradi česar prihaja do občasnih zatemnitev ali pa je pokvarjeno stikalo.
Seveda tega na servisu v delavnici ne morejo odkriti, ker je avto pač pri miru, luči pa nimajo prav nobene zveze z računalnikom in zato le-ta ne more pokazati napake.
Pravi serviser bi se moral peljati in to tako dolgo, dokler se težava spet ne začne pojavljat, takrat bo pa on lažje lociral napako.
Kot je omenil Mki, če še vedno ne najdejo napake, jim lepo povej, da se zahvaljuješ za sodelovanje in da te pri njih pač več ne bodo videli.