Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pa dejmo položit asfalt

Pa dejmo položit asfalt

Ali sem preveč oprimistična, če mislim, da bi lahko odstranili 30 let stare tlakovce (podlaga pesek), malo utrdili in čez ulili affalt?

Asfalt na domačem dvorišču je zame nekaj najgršega.

načelno se pri malih obtežbah pod asfaltom izvede tamponski sloj iz gramoza debeline 20-25 cm.

zopet je odvisno kakšna so raščena tla. je to ilovica ali gramoz?

reči o podlagi in obtežbi (avto, nič, kamion…)

Ma ni dvorišče ampak cesta do garaže, ki je sedaj tlakovana.

Problem asvalta je trava. Mleček ga bo v parih letih dvignil, tam kjer ne boste vozili. In ob robnikih.

Sicer mislim da se sedaj dobijo namenske geotekstilije ki preprečujejo rast, tak da če se boste odločili, se dobro pouči o tehnologiji, da vas ne bojo majstri nasankali.

S travo že sedaj ni problemov, ko so na cesti dotrajani tlakovci. Poznaš koga, ki dela take zadeve v okolici Celje-Velenje?

Tlakovci so druga zgodba, že zarad tega, ker vsaj polet izpod njih vlaga izhlapi in se rastje pod njimi zaduši. asvalt je pa glih tolk topel polet, ampak vlaga izpod njega ne gre, in to so idealni pogoji za močno kaljenje…
Tk d jst bi dal vsaj drenažno geotekstilijo pod tampon, in to tud pod robnike, zad za njimi na zelenici pa drenažne cevi.

Ej ne poznam… Sej je na netu kr nekaj napisanga na to temo, sem šel gledat da bi tisto geotekstilijo našel, pa jo nisem… Se pa spomnim, sem debatiral o tem par let nazaj na obrtnem sejmu, in na SCT licitaciji mislim da sem jo videl… (namensko za preprečevanje klitja zelenja pod pohodno površino)

Dej vpraš http://www.lespatex.si/geosintetiki/geotekstili-za-locevanje-filtracijo-zascito če se to pri nas dobi in kako se vgradi.
al pa v filc Mengeš. No pa mojstre seveda…

Pa če boš kj našla, prosim povej, ker take reči zmeraj prav pridejo.

Hvala Brklc. Sem že danes poslala povpraševanja, pa se je že javilo par tipsonov. Bomo videli, kaj bodo rekli.

New Report

Close