Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pa kaj je s temi kebabi?

pa kaj je s temi kebabi?

popoldne sem šla po miklošičevi in na razdalji 100-ih metrov so kar trije kebabi. in povsod vrsta. sej meni je tudi ful dober, ampak da so zdaj že na vsakem koraku, mislim kako preživijo?

pa še ena neumesna: kako je sploh pravilno kebab ali kebap? a ne bi naši vrli slovničarji lahko že nekam zapisali to besedo, ker očitno to postaja naša tradicionalna jed :)) če so že čevpačiče, pleskavico in burek dali v pravopis, bi pa lahko tudi kebab (mimogrede, razlaga za burek v sssk-ju: búrek -a m (u) gastr. orientalsko
pecivo iz listnatega testa z nadevom:
burek s sirom; burek z mesom

orientalsko??? pecivo??? he he

Preživijo, ker je povpraševanje veliko. V centru Ljubljane jih je največ, drugod niti jih ni toliko.

Ob besedi pecivo največ ljudi dobi asocijacijo na sladko pecivo (torta, keksi), ampak obstaja tudi slano pecivo. Zato se tudi bureku reče pecivo.

Naroči koruzne žgance s kislim mlekom, pa bodo kebabi izginili!!

kebab kebaba itd.
bo v novi verziji SSKJ-ja :)))

ne me linčat ,ampak kaj je to za ena hrana????????

To je fuuul dobr, medvedek:

tak poseben, bolj ploščat kruh, ki ga popečejo, da je mal hrustljav, potem pa notri dajo na zelo zelo tanke lističe narezane pečene koščke telečjega mesa (njam, res dobro), notri gre še omakca pa čebula, narezano zelje, lahko mal paradižnika, paprike… Probaj, res hudo!

res je zeeelo dober, ja sem par kil dobila na račun kebaba 🙂
lahko dajo tud piščančje ali goveje meso, dajo pa jogurtove omake

Takle zgleda to . . . Na palici napišeni kosi mesa se cmarijo na vročini. Pol pa se to meso reže od zgoraj navzdol po tankih plasteh.

Ta pa je že pripravljen:)

tole mi je odpro pod kebab. Res slastno ni kaj!

bleeeeekk ki si to našla, uf . . .

Mene pa zanima najbolj to, odkod ta izraz… v arabskem svetu je namreč to, kar dobite v Lj. kot kebab znano kot “shawarma” , kebab pa so kot neki čevapčiči (zelo dobri) ponavadi pečeni na palčkah (kot mi pečemo ražnjiče) .

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

A ni pravi kebab iz ovčjega mesa?

Ti ražnjiči so mini kebap he he he . . .

po moje zato, ker mu v turčiji rečejo doner kebab, se je to potem tudi pri nas prijelo, šiš kebab pa so pri njih čevpačiči, če se prav spomnim
no, sej ni važno, važn, da je dobr 🙂

o fuuuuuj

Za nas vegeterjance pa je FALAFEL zakon – podobni dodatki. Mmmm, grem kar jutri na enega.

ja,pravi kebab je iz ovčke!!!

Sama ga nism še probala ker mi že zuni tako nagravžno smrdi.

Pri nas poznamo se kebab v “golazu”.. pa kebab na pici.. pa v polpetih… Ja, pa vsemu recejo kar kebab.. ceprav se mi zdi, da mora bit ena razlika… Verjetno bo tako kot pravi Vladka…
In se to: pri nas je veliko kao “kebabov”, ki so narejeni iz “stisnjenega” mesa.. pa posteno zacinjeni, da sploh ne ves kaj jes…heheh
Ja, so se povsod “razspasli”.. tako kot vcasih picerije.. Samo bureka se nimamo tukaj.. jej, kako se mi ga lusta…mmm… sirovega, mastnega…heheh

Lp! S.

mja se popolnoma strinjam da bi v sssk-ju mogla bit razlaga za kebab

Pišeš, da so na kupu trije in da je povsod vrsta in potem sprašuješ kako preživijo. Ja po mojem odlično.
Hitra hrana je odraz hitrega načuna življenja. Včasih smo dijaki sendviče natapaval, danes oa kebap

pa dobro a ne vidite, da deset let staro temo natepavate?

sej je v slovarju, sicer ne v sskj, ampak v Slovarju novejšega besedja

tudi na spletu imaš vse slovarje na strani fran.si

kebáb -a m (ȃ)
1. jed iz mariniranega mesa, navadno govejega, piščančjega ali jagnječjega, v plasteh nataknjenega na raženj, obrezanega in pečenega, z dodano zelenjavo in omako, navadno v posebni vrsti kruha: piščančji kebab; prodajalne kebaba; Po ogledu mesta smo se odpravili po nakupih, potem pa v park na kebab
2. meso, namenjeno za take jedi: Afganistanci v svojih lahkih oblačilcih opravljajo vsakdanje dolžnosti: peko kebaba ali prodajo na enem mnogih vozičkov, ki so še dodatna ovira v prometu E ← nem. Kebab, skrajšano iz tur. şiş kebap ‘ražnjič’ iz şiş ‘raženj’ in kebap ‘pečeno meso’ ← arab. kabāb ‘pečeno meso’

da je kebeb iz teletine! Obdelana govedina ali pa tudi piščanec. Ponavadi (v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) že dobijo zamrznjene sestvljene kose mesa, jih odtalijo in pečejo. Da pa vmes ne zasmrdi, je še nekaj kemije zraven.

New Report

Close