Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pa kaj je z dekleti, da so umazana, tudi moja je med njimi

pa kaj je z dekleti, da so umazana, tudi moja je med njimi

Jaz vas enih staršev res ne razumem, a nimate nobene besede pri hiši? Pri nas doma ni demokracije, ni šans, da bi mi najstnica smrdela in se ne umivala. Pa je poskusila, brez skrbi, točno iste fore – ne bi se umivala, ne bi dajala cot prat itd. Nema! Najprej je bil lep pogovor, ko to ni zaleglo, pa odvzem telefona in računalnika. Smo mi starši ali smo njihovi talci? Potem se pa čudimo, da toliko odraslih smrdi, in pišete tukaj o svojih smrdljivih sodelavcih. Očitno so imeli podobno permisivno vzgojo kot punca v tej temi, češ “pusti jo, bo že”. Nič bo že, neke osnovne navade jim je treba vbiti, če drugače ne gre.

Imamo dva najstnika doma. Vsak večer tuš, sveže cote, deodorant. Rezultat moževe in moje vzgoje. Pri določenih stvareh enostavno ni debate. Najstnikom kar preveč pustimo. Seveda je prav, da imajo svoja mnenja, svoj prostor, da se jih upošteva, ampak po drugi strani so pa to vseeno še otroci, ki pri določenih stvareh rabijo trdna pravila. Zame je to pomoč doma, delo za šolo, upoštevanje dogovorov, obnašanje in higiena.

Odgovor na objavo uporabnika
besna, 29.01.2022 ob 07:54

Večkrat sem zasledila temo o puncah, no tudi fantih, ki se ne umivajo. prebrala in in brez komentarja šla naprej. Tokrat jo odpiram sama, ker sem ostala brez idej in besna na našo 12 letnico.

Na kratko: stušira se 1x tedensko, pa še to komaj,komaj, ko mi pokrov odnese. Smrdi, kaj naj rečem. Deodorant ji ne more prekriti vonja po potu, lasje mastni, obraz mozoljav in svetleč. Meče jo zadnji 2 leti, prej problemov te sorte ni bilo. Ja, puberteta…my ass!!!

Ampak kremico pa bi, uhančke in glos in maskaro in puderček in lak,  majčko ki jo ima sosedova, pa še in še… Nje sploh ne moti, da je usrana in da si niti zob več ne umiva. Nohte ima grde, postrižene na hojladri vsaka 2 tedna, še gat si ne menja in nogavic. Spala bi kar oblečena, v pajkicah in majci.

V šoli popustila, jezikava, tik tok seveda in influencerke…

Ok, telefon in računalnik sem omejila, pravila v družini glede pospravljanja in higiene čivkajo vrabci na strehi, samo ona me glede kot zombi in se ji ji gladko j… hmmm, fučka za vse.

Občasno me prime, da bi ji primazala ene dve okoli ušes, pa še kakšno za dobro mero. Nisem pa ziher, da bi kaj pomagalo, tepla nisem nikoli, ne nje, ne njenega brata.

Na vse pogovore, da je smrdljivka ji je vseeno, ne pozna sramu, ni ji nerodno, skratka nič je ne gane.

Bila je povabljena na nekaj rd k prijateljicam. Ker se ni želela urediti, ji nisem pustila iti. Enako je bilo poleti, ko se je v majci ki jo je drajsala 3 dni hotela s kolegicami vozit…

Ne vem… nimam ideje… pritisk mi nabije, ko jo vidim celo zalimano, zalepljeno, nepočesano, masten obraz, usrane nohte… Mož pravi, da jo bo minilo… in da ji s teženjem dajem še več volje za upiranje… ker samo gleda in njen ja….bom …. ok… mi je kratkomalo uhhhh!!!!

Pa čemu bi se upirala, ni mi jasno… iskanje identitete in svojega mesta pod soncem ne izvajaš tako, da si ogaben!!! Moja hčerka gor ali dol, ljubezen starša je neomejena…. moje potrpljenje pa ne…

Odprta sem za predloge…

hvala!

SIcer

Sicer imam fanta….in teh proemov nisem imela….drugace…ce se tri dni ne ni stusiral…bi ga kst za useza zavlekla v kopalnici….

Je fant…ni sans,da se ne stusira vsak dan in zjugraj se oblece vedno komplet cista oblacila…ze v casu vrteca,OŠ, srednje…in zdaj na fakulteti enako….

New Report

Close