Najdi forum

Splash Forum Politični čvek pa kaj smo res ovce

pa kaj smo res ovce

Hojla!
Berem vas že kar dolgo. Danes mi je pa kar počilo in moram dati ven kar me teži.-
Ne morem rezumeti koliko, oziroma kaj se mora še zgoditi, da bomo znoreli in nekaj naredili zase / delavci/. Štrajkajo sodniki, zdravniki, radi bi odvetniki, avtoprevozniki…Vsi so študirali na račun nas vseh, danes pa čakaš na sodišču / sama imam zadevo že 13 let nerešeno/, da prideš do zdravnika, moraš plačati, drugače čakaš do 12 mesecev….. Delavka v Muri ali pa drugod v proizvodnji, /na normo/, še na WC ne more, pa dela za / da ne bom pretiravala/, recimo 35o _45o EUR / kar je že veliko/.
Pa ali smo res čisto otopeli, kaj so naredili iz nas, da vse to mirno prenašamo, gledamo, smo tiho in se tresemo in pravimo, da imam vsaj službo. Koliko časa še ?????????????????
Se opravičujem ampak sem danes res razburjena.Ali nimamo vsi enake želodce, želje??? Ali ni človek socialno bitje??? Ne razumem.
LP v prihodnosti

Pa še kako imaš prav! Predlagam tudi jaz, da vsi, ki do sedaj nismo zagrozili s štrajkom, to storimo sedaj z vzrokom, da ne podpiramo štrajkov tistih, ki se futrajo za davkoplačevalski denar.
Začnimo zbirat prijave kar tukaj, na MON-u.

Ej Norton, frančišek in podobni Janševci ti bojo odgovorili, da je za to kriv tito partija…Jaz pa pravim , da je Janša, ker usliši vse razn navadnega delavca…Upam na anarhijo čez 15 let v Sloveniji, druge ni!
Moje mnenje je, da je celo pod titom bilo bolje!Vsi so takrat kradli ampak so pustili tudi kaj za delavca…Danes vsi kradejo na račun delavca!Mi Slovenci smo najbol otopel, hladen narod!Človek v naši demokraciji ni socialno bitje, temveč gonilna sila, da lahko bogati in politiki še bolje služijo…Smo samo številke, razvrščene po fabrikah, ki ustvarjajo dobiček drugim in nikakor ne sebi! Kur… pa “demokracija”!

Lahka nardim stran na netu, pa začnemo zbirat podpise, jaz sm za štrajk, pa če je potrbno v bruslu!

Saj si letos imel že možnost, da bi se pridružil na štrajkih delavcem. Kot se sedaj napovedujejo novi štrajki pa imaš veliko izbiro za svojo odločitev komu se boš pridružil. Skratka, od besed k dejanjem. Junija pa še na štrajk proti američanom in evropejcem na Brdu.

Od teh opozorilnih štrajkov ni nič, dokler se večja skupina ne bo podala proti parlamentu in začela obmetavati s paradajzi, kamenji, jajci naše politkike, se ne bo nič spremenilo…Štraj je tisto kar se je dogajalo po Franciji! Ampak če bomo šli s takim tempom naprej, pridemo tudi do tovrstnega štrajka, pasti času čas(:

hja kaj čmo, smo pač naučeni tlačanstva. Smo fenomen med narodi.

zdravniki imajo prav da štrajkajo, sodniki imajo prav da štrajkajo, zdravstveni delavci iamjo prav da štrejkajo ,vsi ki se financirajo iz državnega proračuna imajo prav in pravico štrejkati. Pravico imamo štrajkat tudi delavci, ampak kaj ko nimamo jajc, naši sindikati delajo neke pakte z delodajalci, vlado, in dvignejo plačo za 20€ pa je mali narod zadovoljen.

brez veze, jokat kako si dovolijo štrajk tisti, ki se financirajo iz proračuna, zberimo se štrajkajmo skupaj, za spremembo plačne politike, pa bo za vse bolje.

nikoli ne bom razumela delavca, ki dela za 350€ in se boji groženj delodajalca, pa saj dobi socialnih transferjev več, kot pa plače, pa se boji štrajkat, ali pa njihovi sindikalisti niso pripravljeni prevzeti odgovornost in organizirati protes, ki bi trajal do sprememb.

prav rada bi videla splošni štrajk, ki bi trajal 3 dni, kjer bi vsi delodajalci, pa naj bodo privatniki, kapitalisti ali država zavedli, da v tej državi niso sami in je država namenjena najprej državljanom, ja ki imajo enake želodce in potrebe.

vendar pa smo tak sistem že imeli pa se ni obnesel, hoteli smo demokracijo in kapitalizem, sedaj ga imamo, a kaj ko je kapital oblast in politiki delajo v imenu kapitala ne obratno. Če bo šlo tako naprej bodo imeli kapitalisti ponovno revolucijo, samo očitno ni nikogar, ki bi jo bil sposoben voditi.

se spomnite, le vkup, le vkup, uboga gmajna!!!

Noben fenomen nismo. V ZDA je štrajk javnih delavcev celo z zakonom prepovedan. In še precej je držav, kjer je štrajkov bolj malo. V tem prednjačijo predvsem evropske države, s Francijo, Italijo in Nemčijo na čelu. Tako, da očitno nismo “fenomen med narodi” in “navajeni tlačanstva”.

Jaz sem tudi jezna in razburjena, ko vidim, kaj se godi. Ne moti me, če oseba obogati na pošten način in logično se mi zdi, da ima nekdo, ki ima višjo izobrazbo tudi višjo plačo, vendar naj bo plača v razmerju 1:5 in ne 1:10 ali celo več. Tu je problem. Delavci v Muri (in marsikje drugje, tudi recimo v Vinakopru) imajo plačo od 350 do 450 evrov neto, pa morajo za hrano odšteti enako kot poslanec ali minister, ki ima mesečno (recimo Bajuk) okrog 6000 evrov plače. S tem da mora delavec za 400 evrov garati, medtem ko ne bi o tem, kaj za svojo plačo naredi Bajuk, saj se vidi, da v vseh intervjujih in na vseh prireditvah skoraj spi. 🙂

In težje je nekomu, ki zasluži 400 evrov na mesec, dati za malico, govorim malico (sendvič in sok) skoraj 3 evre, poslanci se pa prehranjujejo za 2,90 evra in za to dobijo juho, glavno jed, solato, sladico in sok. Kaj je njim 2,90 evra, če zaslužijo 4000 evrov, torej 10 krat več?? Sramota. Sramota!!

Mislim, da bi morali delavci totalno prekiniti s proizvodnjo, zaustaviti ulice in ne samo en dan stavkati. Ne, dejmo stavkat dokler nam ne dajo višjih plač!!
virant pravi, da ni denarja, vendar denar je, a ni pravilno razporejen. Če bi samo Virant od svoje plače odtrgal 2000 evrov in dal vsakemu delavcu 50 evrov, bi 40 ljudi lepše živelo. Ko so poslancem predlagali, da bi mesečno preživeli s 300 evri, sta na to pristala samo dva in še tista dva sta po enem mesecu rekla, da se s 300 evri ne da preživeti. Kako pa s tem preživijo delavci Mure, tega pa naše vlade ne zanima. In potem bo marsikdo rekel, da smo za to krivi sami, saj smo sami izbrali SDs. Vendar koga naj volimo, vse obljube so sladke, kaj pa dejanja??

če bi se kapitalisti odpovedali nekaj dobička, bi imeli že v tem momentu delavci lahko za 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} večjo plačo, brez posega države. Za ostalih 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa bi morala poskrbeti država z drugačno politiko plač.

ja denarja je dovolj vendar je vedno bolj nepravično porazdeljen.

plačilni razredi so preveč narazen pa še veliko preveč jih je.

sicer pa dober podjetnik, bo dobro ngradil svojega delavca, ker ve da mu bo potem še bolje delal.Ker je pa takšnih malo in strmijo le za dobičkom bo morala poseč vmes država.

ja prednačijo razvite države, a se mi ne štejemo mednje, al kako.Pa ne mi spet o Ameriki, ki je daleč od demokracije.

mi pa samo grozimo in grozimo, do realizacij pa ne pride. Tlačani, kaj čmo.

Kapitalisti se nimajo kaj odpovedovati. Stvari so povezane … vzameš nekomu preveč, ne bo se več trudil in tudi “ubogi delavčki” ne bodo mogli jahati na konju ambicioznosti tega, ki ima “preveč”. Mislim, da je to jasno.

jah, lepo je vstvarjati dobiček na račun tlačanov. Ko bo dobiček ustvarjen z zadovoljnimi delavci, bo pa pravi dobiček pa še več ga bo, ker bodo bolje delali. In tisti ki ima preveč, bo moralno in denarno nagrajen.

drugo pa je kako preprečiti, da dobiček ne bi odtekal v tujino in se tam plemenitil, ampak to pa je že stvar davkov.

Cel prispevek je ena neumnost, po mojem mnenju. Plačan si toliko, kolikor je tvoje delo vredno. Je to premalo ? Izvoli delati drugje. Aja, razlika med sodniško in tekstilno plačo te moti ? To je pa drug problem. Tukaj govoriš o psiholoških težavah – če bi sodnik in tekstilka zaslužila enako, bi bilo čist ok, tudi če bi znesek bil 100€ mesečno. To se v praksi ne obnese.

Sicer pa, kaj imajo napovedani štrajki javnih delavcev (zdravniki, učitelji, sodniki, itd.) veze s kapitalisti ? V bistvu štrajkajo tisti, ki imajo razmeroma dobre plače, tukaj podjetniki nimajo nič zraven.

Hehehe zelo me veseli, da obstajajo ljudje, ki so nezadovoljni z sedanjo situacijo, vsa čast, če nas bo iz dneva v dan več, lahko tudi sam verjamem , da nekoč bo bolše!Nihče ne bo nič naredil za delavca, delavec mora sam poskrbeti za svoje pravice, tako je bilo v zgodovini, tako bo vekomaj! Živela radna klasa(:

Guverner banke Slovenije je jasno in glasno povedal, da so zahteve o dvigu previsoke. Jasno je tudi dejal, če niso zadovoljni s plačami lahko grejo na svoje in si naj sami zaslužijo denar.

Jernej, pa ne, da si toliko domišljav in misliš, da si bolj pameten od ljudi, ki se na to spoznajo. Ozavesti se.Pomisli kaj počneš, hujskaš.

Glede slabih plač v privatnem lastniškem sektorju pa kar štrajkajte proti lastnikom. Oni vas slabo plačujejo in ne vlada. Vsaj to ločite. V najslabšem primeru se bo zgodilo, da bo lastnik preselil proizvodnjo drugam.

ma kako ste nekateri slepi, kdo je zakonsko določil najnižji OD, kdo terifne razrede, kdo lahko spremeni plačilno politiko.

zakaj v javnem sektorju ne bi imeli pravice stavkat, me prav zanima njihov delodajalec je država, če imajo dober sindikat jim bo uspelo. Lahko bi uspelo tudi v zasebnem sektorju, čeprav malo težje, dokler imamo tako nizke zakonsko določene OD, ki se jih večina delodajalcev drži kot pijan plota, pa še sindikati sklepajo neke pakte na račun delavcev.

kapitalistu se ne gre za plače zaposlenih, oni bi verjetno brez problema dvignili plače, če bi jih davčno razbremenili, tako njih, kot OD, tudi del dobička bi rade volje prelebvili v plače, no vsaj tisti, ki razumejo kaj pomeni dober delavec, če bi mu zato država ponudila kaj oprijmljivega v zameno.

pravica do stavke je zapisana v ustavi in v ustavi imamo tudi socialno državo, tako da, ali bo potrebno spremeniti ustavo ali pa izpolniti zahteve delavcem, pa ni važno v katerem sektorju delajo.

guverner banke je tudi povedal, da ga skrbi predvsem inflacija, ki pa jo niso sprožile višje plače, ampak podražitve in spet se napovedujejo.

dokler je na oblasti JJ in SDS bog ne daj hujskat, pol boste pa lahko!!!

dandilijon,

po moje si na vplivnem položaju, da ti ni mar za navadne delavce. A ti res misliš, da smo plačani, kolikor je naše delo vredno? A delo tekstilnih delavk in delavcev ni vredno nič, če so plačani 380 evrov neto, al kaj?? In Murina oblačila so kvalitetna in cenjena, da ne boš mislil.
Ne moti me plača sodnikov konkretno, saj plača sodniškega pripravnika niti ni tako zelo visoka, bolj me moti ta razlika med poslansko plačo in plačo “navadnega” državljana.

Nikjer ne trdim, da bi morala biti plača sodnika in tekstilnega delava enaka, lahko je v razmerju 1:5. Vendar naj bodo tudi cene njim in nam primerne. Zakaj so potem cene in davki za vse enaki??

In zakaj določijo nek minimalni dohodek, ki ga marsikdo sploh ne dobi??

Prav imaš, ko trdiš, da stavkajo tisti, ki imajo razmeroma dobre plače. To je nažalost vedno bilo in bo. In veš zakaj? Zato, ker je reven človek navajen na to, da je reven in navajen skromnega življenja, site riti pa nikoli ne bodo dovolj site in bodo vedno grabile več hrane v svoj krožnik oziroma več denarja v svoj žep.

Bomo šli na ulice demonstrirat, za Tibet, al pa za kej druzga, k še na zemljevidu ne najdemo.

jah, lepo je vstvarjati dobiček na račun tlačanov. Ko bo dobiček ustvarjen z zadovoljnimi delavci, bo pa pravi dobiček pa še več ga bo, ker bodo bolje delali. In tisti ki ima preveč, bo moralno in denarno nagrajen.

drugo pa je kako preprečiti, da dobiček ne bi odtekal v tujino in se tam plemenitil, ampak to pa je že stvar davkov.[/quote]

Ma kakšnih tlačanov, lepo te prosim. A smo v srednjem veku ? Vsak ima pravico (ne)delati. Najboljša stvar svobodne države je to, da ni nobene prisile. Če nočeš delati, ne boš delal. Seveda bo temu ustrezna tudi kvaliteta življenja.

“Na račun tlačanov”

Pa kaj boš delal pred parlamentom, pred fabriko pojdi in tajkune, ki so sprivatizirali družbeno firmo primi za vrat, naj ti dajo boljšo plačo. Ker so žal pri pisanju slovenske ustave in pisanju zakonov imeli glavno besedo levaki, ki so s pretvezo ostali na oblasti po prvih svobodnih parlamentarnih volitvah po drugi svetovni vojni je to tako kot je. Pa tudi ta vlada ima žal s temi ortodoksneži ala Cvikl, Potrč,…velike težave pri sprejemnaju zakonodaje. Zato ne jokajte kot eni bebci.

Kako slabo dela opozicija za Slovenijo se vidi z nasprotovanjem sprejema pokrajinske zakonodaje, brez tehtnih razlogov. Zgolj za to, da nasprotujejo, pa če prav bo to dolgoročno slabo vplivalo na enakomernejši razvoj Slovenije. Zakonodaja bi morala biti sprejeta že desetletje, pa to pod prejšnjimi vladami ni prišlo niti na vrsto, ni bilo pripravljeno nič, in sedaj opozicijo daje samo zavist. Potem se pa vprašajte, kakšni so, da na račun ljudi in s tem slabšega bivanja Slovencev to počnejo. In taki naj zmagajo jeseni. Ne, hvala. Življenje bi lahko potekalo že veliko bolje in lažje, če bi to bilo že urejeno. Sram naj jih bo!

drugo pa je kako preprečiti, da dobiček ne bi odtekal v tujino in se tam plemenitil, ampak to pa je že stvar davkov.[/quote]

Ma kakšnih tlačanov, lepo te prosim. A smo v srednjem veku ? Vsak ima pravico (ne)delati. Najboljša stvar svobodne države je to, da ni nobene prisile. Če nočeš delati, ne boš delal. Seveda bo temu ustrezna tudi kvaliteta življenja.

“Na račun tlačanov”

Zakonsko ni določeno in ni prepovedi o višjih izplačilih OD delavcem v lastniških podjetjih.

Tu naj delavci naredijo red, ali so pa ovce.

Glede na ne zadovoljstvo delavcev v vseh sektorjih, bo prišlo do splošne stavke spet 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in takrat bo trajala več dni, upam da tednov, delavecse bo lahko požvižgal na 400 eurov, ki bi jih moral prejeti, v primeru stavke jih verjetno ne bo…Se bojo lahko delodajalci in država požvižgala na miljonske izgube, ki bojo zaradi tega nastale, da ne govorim o izgubah pomenbnih partnejec, penalov zaradi zamudne dostave itd….Samo na silo bojo delavci dobili svoje, upam da bo to čimprej!Kot so levaki krivi, tako so tudi desnaki! Vsi so isti, vsi samo nase gledaj in sebi polnijo žepe!

New Report

Close