Najdi forum

Splash Forum Politični čvek pa kaj smo res ovce

pa kaj smo res ovce

ti še sam ne veš, kaj bi rad,
stvarno si nad oblaki, ti si nesrečen kakor Cankar, nesrečen z narodom.
zamenjat ga ne moraš. tu smo.

norTON,

hahaha, to pa ni lepo, da se obkladate s komunisti in komunajzarji. Kolikor ugotavljam po pisanju ste vsi mlajši, dvomim, da je bil izmed vas kdo v KP.

Še jaz nisem nikoli bila, čeprav imam od nekaterih tukaj, še enkrat več in še več let. Malo se pa le zadržite s takim obkladanjem.

Hahaha, jaz sem bila od nekaterih že vse nemogoče. Pred kratkim od pametnega “frančiška” stari komunajzer.

Saj pri njemu je vsaka tretja beseda komunajzer.

Norton, ne primerjaj sebe s celim narodom, pomoje si ti želiš zamenjati narod cel, ker smo mi v večini, to ti bo potrjeno na volitvah čez pol leta…In ne govori tu smo, ja vas je peščica in nikakor večina(:Hvala bogu!

v bistvu imaš prav.

meni vse ustreza, pa še z 400 € bi znal živeti,
mogoče bi mi celo odgovarjalo in moram še malo premisliti.

ti se ne zavedaš, kakšna sposobnost je to. naložba za dolgo življenje.

Ko boš tri meseca zapored preživel s 400 euri in ob tem še hranil dva otroka, plačeval položnice in še najemnino za stanovanje, ter šolal otroka, takrat se oglašaj, do takrat pa Molč!

In če govoriš kako je dobro danes, govori v svojem imenu in ne v imenu vseh Slovencev, ker nimajo takih prihodkov kot ti, niso podedovali strehe nad glavo itd…

pozabil si še na ženinih 250 €.
mmmmm pa je bo nekaj.

Ne ker ženinih 250 socialke+50 otroškega dodatka, bo šlo samo za najemnino enosobnega stanovanja…

Torej od tvojih 400 eurov, boš moral plačati 250 eurov minimalno položnic, ostane 150 eurov, to je lih za hrano čez mesec, komaj! Kje je nafta, da se boš vozil na šiht? Kje je dodatno zavarovanje, kje je otrokoma cunje, čevlji, šolske potrebščine, šolski izleti, šolska malica, avtobus morda do šole, o morju sploh ne razmišljaš, kje je zavarovanje za avto, avto itd..?

TI NISI NORMALEN, SRAM NAJ TE BO DA SE TAKIM POSMEHUJEŠ, UPAM DA TI BOJO OTROCI TAKO ŽIVELI, TAKRAT BOŠ DRUGAČE GOVORIL IN ŠE ENKRAT SRAM NAJ TE BO DA SE JIM POSMEHUJEŠ!

Takim , ki preživijo na tak način, kapo dol!Politiki in meneđerji se pa mastijo! SRAMOTA!In takih je četrtina slovencev!Večinoma mladih družin!
Če prištejemo sem še penzionerje ki prejemajo manj kot 380 eurov, jih je 150 tisoč, je to pollovica slovencev živi pod robom revščine!Je to demokracija, to je sramota demokraciji!In to je Janša!

jojjjjj

kakšna nafta, kolo.
žena dela samo 4 ure, v še 4-ih bodo dodatni evri,vsaj še 250
hiška je od pridnih rok že od prej.
pozabljaš na njivico, pujseka in kokoške.
2 x tedensko bom popoldne vozil šajtergo in mešal mort, to je zopet 400 na mesec, odklopil bom TV, telefon in internet.

fant, pozabljaš, živi se lahko tudi za manj kakor 1800

lahko noč

Pa kaj je s tabo človek??

Ja hiško maš, mnogi jo ne, ti imaš njivico, pujske in kokoške, mnogi ne….

SRAM NAJ TE BO SAM TO TI REČEM, DA SE POSMEHUJEŠ REVNIM… UPAM DA NE BOŠ IMEL ZA JESTI NEKOČ!PA BOMO VIDELI ČE TI BO TVOJA CERKVICA DALA….ZAME SI PA ITK PRIMITIVC, NA KUBIK!

V življenju še nisem videl takšnega negativca kot si ti Jernej

imam glavo, šajtergo in roke.

to ima vsak.

Najbol da počakamo na volitve, pa bomo videli, dejansko ali je več negativcev frančišek ali pozitivcev, se mi zdi , da bo to dokaj realen pokazatelj!

:-)))) Revše!

Jernej, ti lažeš kot pes teče. Plača se je v zadnjih 4 ali 5 letih dvignila za nekje 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Tako da si tistih 400€ nekam vtakni. A zdaj bomo spet uvajali metode Marxovega Kapitala zaradi par desetink promila prebivalstva (delavke v Muri).

Hmm, malo sem se “sprehodil” po temah Starševskega čveka, da bi videl, kaj tare povprečno slovensko družino. Geox čevlji, VW touran, pizerija in špageterija, tečaji rolanja in plavanja, AB rocket, FilipJakob pri Biogradu, alcantara sedežna, zatiranje želje po novih dojenčkih, zakaj ste žli v nakup nepremičnine, adaptacija hiše, varuška, delnice, crea ali veli lošinj, sok z dinozavri in, pazi to, “kam z oblačili”. To je samo izbira nekaj naslovov nekje zadnjih dveh dni. Res se slabo godi tem našim familijam.

ne gre za desetinke promila, ampak za 160.000 ljudi, ki živi na robu revščine, to pa je že skoraj 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh Slovencev, pa delajo a ne zaslužijo dovolj, da bi preživeli svojo družino. Ostalih 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} živi iz meseca v mesec.

ne razumem res ne, celo vlada z JJ opozarja na dvig revščine v Sloveniji in poizkuša z dodatnimi socialnimi transferji omiliti njihovo bedo, nekateri tu pa bi radi nredili Slovenijo državo največje blaginje.

a to samo zato, ker je na vladi vaš simpatizer, ali pa nočete spregledati, kaj se dogaja okoli vas in vidite samo tisto, kar želite.

če bomo tiho in zadovoljni z vsem kar nam dajo ali kar nam ukradejo, bodo čez leto ali dve tudi tisti, ki danes trdijo da dokaj dobro živijo, na prvi stopnički do revščine. Kar se danes dogaja nekomu, se lahko jutri tudi tebi, ne pozabite.

a tiste teme, kako preživeti mesec, kdaj ta mesec otroški dodatek, kako naj otroku privoščim, kje najcenejše obleke, kako do socialne pomoči, pa nisi opazil ali si jih namenoma spregledal.

Vtakni si nekam tvoje povprečje. Eni jedo meso, drugi pa zelje, v tvojem povprečju pa vsi segedin golaž.

ne gre za desetinke promila, ampak za 160.000 ljudi, ki živi na robu revščine, to pa je že skoraj 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh Slovencev, pa delajo a ne zaslužijo dovolj, da bi preživeli svojo družino. Ostalih 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} živi iz meseca v mesec.
[/quote]

To je, preprosto povedano, l a ž. Če bi ti vedela, kaj je revščina …

[/quote]

To je, preprosto povedano, l a ž. Če bi ti vedela, kaj je revščina …[/quote]

če laže statistika in vlada, lažem tudi jaz.

ja je razlika mer revščino v razvitem in nerazvitem svetu. V nerazvitem bi ti ljudje s 400€ plače bili pravi mali bogataši, ampak mi živimo v razvitem, ki terja od nas da se tudi tako obnašamo, razvito namreč.

je pa megaboy v zgornjem postu že podal zelo posrečeno primerjavo povprečja, ki še kako drži.

Prepis nekaj artiklov z Mercatorjevega računa, z dne 16.11.2004:
skadkor kristal 1/1…….215,00
jajca L Mercator 10/1…..279,00
kvas sveži pek. 45g……..13,00
kaša ribana 500g Pečjak…333,00
kare svinjski 1,58kg….1.959,00

V kolikor si tudi ti mnenja, da gornji artikli niso ravno tehnično blago, mi prosim razloži od kje nekateri dobite tiste ogromne številke, ki naj bi predstavljale procent podražitev v zadnjih štirih letih.

In koliko otrok poznaš, ki zaradi pomanjkanja denarja ne hodijop v šolo?

Poleg tega ne divja narod, ki je lačen. Pri nas stavkajo in grozijo s stavkami tisti, ki so za naše razmere presiti: sodniki, učitelji, zdravniki… Tisti, ki so res slabo plačani ne divjajo. Ker se bojijo, da bodo izgubili službo, s tem pa še tisti drobiž, ki ga prejemajo za svoje garanje. Ampak ti isti delavci se bojijo za svoje službe že skoraj dvajset let….

New Report

Close