Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Pa kaksne papirnate maske, no!?

Pa kaksne papirnate maske, no!?

Pa kaj je zdej to? Folk kr neki sam siva in lima tele maske. To ne more bit dobra zascita! Original kirurska maska mora met vsaj 3 sloje ce ne več, pa se ta varuje le pred kapljicno okuzbo druge in ne uporabnika! Zdej je pa ze kar modno ratal tole sivanje iz blaga, papirnatih robcev…folk kar tekmuje kdo bo imel lepso! Pa kaj je zdej to? Poleg tega, jih vec kot pol z maskami sploh ne zna ravnat. Jih nosijo pod nosom, za vratom…ceu dan eno..packajo po njih z rokami…dajejo lazno zascito!
Prava osnovna kirurska maska nudi ob pravilni uporabi zascito le ostalim, ki se nahajajo v nasi okolici, ce mi kasljamo. Ko je maska vlazna, ce jo prijemljemo spredaj s kontamoniranimi rokami, in dlje kot kakšno uro…ne nudi zascite nikomur! Nositi bi jih morali vsi, vsaj 4 slojne, jih pravilno uporabljati ter snemati z obraza in takoj po odstranjevanju razkuzevati roke! Ce vemo, da zdravstveni delavci uporabljajo ffp-3 maske s filtri, da so na Kitajskem razkuzevali cele ulice, potem je jasno, da tele domace maske ne nudijo nikakrsne zascite, le lazno varnost.
Edina ziher varjanta je ostati doma in ne kuziti dalje drugih! Ce ze..potem je treba pravilno uporabljati prave kirurske maske ali pa tiste, ki nudijo pravo zascito. In to vsi po vrsti. Kje jih dobit, je pa naloga drzave, da jih zagotovi. Ce zelijo zmanjsat prenos bo treba povedat jasno in glasno in tudi zacet izvajat pravilne ukrepe ter kaznovat tiste, ki se tega ne drzijo!
Ne pa zdej tekmovat, kdo bo meu lepso, cez en teden pa jok in stok ko smo se okuzili!
Moje mnenje pac.

Se strinjam. Zaradi lažne varnosti bo narod še bolj in lahkomiselno skakal okrog, namesto, da bi se držali izolacije.

Tako je bilo rečeno po tv. Namreč, da je ta virus precej velik, zato ga vsak kolikor toliko “gost” materijal ustavi. Mogoče res ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščita, je pa verjetno vseeno učinkoviteje, kot popolnoma brez. Pusti folku veselje.

Tudi jaz se strinjam, da home made maske dajejo lažen občutek varnosti. Vendar jih, če res druge ni, za nujne nakupe, podpiram. Vseeno bolje nekaj kot nič.

Se strinjam
Najprej doma vadite kulturo obnašanja, vrivanje, prerivanje, razdalja, prednost bolnim in invalidom ter nosečnicam.
Potem si nadenite maske.
Maske zaščita za zlehobo.

Taka maska je glih tolk vredna, kot da si daš navaden šal čez usta.

No jaz pa ne razumem zakaj masko sploh imeti.
Nisem strokovnjak, vendar sem studirala na tem podrocju in ce nimas neke celotne zascitne obleke, skafandra, za enkratno uporabo, kaj ti potem pomaga maska? Seveda, mnogi bodo rekli: bolje kot nic! In ja, se strinjam. Ampak cemu imeti masko npr: ko gres v trgovino? Na bencinsko? Na sprehod??
Drzis razdaljo z ljudmi, trgovine imajo zdaj tudi prozorne pregrade na blagajni, tako da ti je pljuvanje po prodajalki otezeno in onemogoceno, ob vhodu v vsako trgovino so zdaj postavljena razkuzila, da si lahko roke razkuzis, na voljo imas tudi zascitne rokavice pri sadju, ki ti pa bolj malo pomagajo ce je nekdo prej pljunil v tvoja jabolka; ampak ja, bolje kot nic.

Namesto vseh teh zascitnih stvari, tega medijskega pritiska, potrebujemo ljudje najprej en tecaj higienicnega obnasanja in kaksno ucno uro biologije.

Če imajo vsi maske, te praktično ščitijo obe maski. Mogoče pa je on druga, od osebe, ki se nahaja v istem prostoru, bolj kvalitetna. Zagotovo je pametno, da jih nosimo vsi. Ne glede na kvaliteto. Vsak dan bomo nosili boljše in manj propustne.

Kaj pa naj naredimo v proizvodnji? V pisarnah naj imajo vsi maske?

To pa je res in to je tezava. Saj je isto z rokavicami. Ce imas cel dan ene na sebi in z njimi prijemas vse mogoce, bi tezko govorili o cistem. Nic ne koristi, ce ima trgovka rokavice, katerimi gre brisat pult, ocistit tla in potem rezat kruh.

Ampak mislim, da nerganje ni pravi pristop in nicesar ne resi. Ljudi bi bilo treba nauciti, ne samo v prazno kritizirati.

Tako je bilo rečeno po tv. Namreč, da je ta virus precej velik, zato ga vsak kolikor toliko “gost” materijal ustavi. Mogoče res ni 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščita, je pa verjetno vseeno učinkoviteje, kot popolnoma brez. Pusti folku veselje.
[/quote]
Pa o kaksnem veselju ti? Ta zadeva tud slucajno ni zabavna! Folk nobenih mask ne zna uporabljat, zato nima veze kakne so te maske. Bistvo je to, da dajejo lazno upanje, da smo z njimi varni. Zdej jest na papirnato brisaco naklamfam elastiko in lahko bluzim okol?! Sploh ne nudi nikakrsne zascite.
Dejte si ze dopovedat, da navadna original kirurska maska delno sciti druge, ce jo uporabljam jaz, ki jo imam na obrazu. Ce kasljam z masko manj sirim delce naokrog, v celoti pa sploh ne sciti! Itak da tisti, ki kasljajo sploh nebi smeli med ljudi, ampak s temi home made maskami pa imajo pol obcutek, da se njim nic ne more zgodit in da so varni oni in drugi.
Se vedno zagovarjam to, da ostajamo doma. Nakup pa naj opravi oseba, ki je zdrava z original masko in rokavicami in ki zna ravnati z zascitno opremo. Je filmckov na netu kolikor jih hocete.
Jebi ga zdej je treba zobe stisnit in narest bariero med zdravimi in bolnimi.
Tako delajo gasilci, ko gori v naravi..nacrtno pozgejo obmocje, da ko ogenj pride do tja nima vec kaj pogoret in se ogenj ustavi. Z boleznijo je isto, treba je naredit tampon med moznimi prenosi.

Pa o kaksnem veselju ti? Ta zadeva tud slucajno ni zabavna! Folk nobenih mask ne zna uporabljat, zato nima veze kakne so te maske. Bistvo je to, da dajejo lazno upanje, da smo z njimi varni. Zdej jest na papirnato brisaco naklamfam elastiko in lahko bluzim okol?! Sploh ne nudi nikakrsne zascite.
Dejte si ze dopovedat, da navadna original kirurska maska delno sciti druge, ce jo uporabljam jaz, ki jo imam na obrazu. Ce kasljam z masko manj sirim delce naokrog, v celoti pa sploh ne sciti! Itak da tisti, ki kasljajo sploh nebi smeli med ljudi, ampak s temi home made maskami pa imajo pol obcutek, da se njim nic ne more zgodit in da so varni oni in drugi.
Se vedno zagovarjam to, da ostajamo doma. Nakup pa naj opravi oseba, ki je zdrava z original masko in rokavicami in ki zna ravnati z zascitno opremo. Je filmckov na netu kolikor jih hocete.
Tako delajo gasilci, ko gori v naravi..nacrtno pozgejo obmocje, da ko ogenj pride do tja nima vec kaj pogoret in se ogenj ustavi. Z boleznijo je isto, treba je naredit tampon med moznimi prenosi.
[/quote]

Kaj sedaj meni pridigaš? Jaz to vem. Samo povedala sem, kaj je bilo rečeno glede mask. In vi, ki se tako sekirate okol teh mask, itak niste zaščiteni tudi z najboljšo masko, če nimate zraven ustreznih zaščitnih očal. Veš to? Kakšno veselje? To, da ljudje doma nekaj ustvarjajo, da jim ni dolgčas.

[/quote]

namen nekirurške maske je v tem, da omejuje izdihan zrak in ščiti druge. torej je pasivna zaščita. ni pa aktivna zaščita pred okužbo.
ampak, če masko nosi dovolj ljudi, vsaj približno prav (torej preko nosa in ust, zatesnjeno), je zaščita pred okužbo relativno velika.

Kaj sedaj meni pridigaš? Jaz to vem. Samo povedala sem, kaj je bilo rečeno glede mask. In vi, ki se tako sekirate okol teh mask, itak niste zaščiteni tudi z najboljšo masko, če nimate zraven ustreznih zaščitnih očal. Veš to? Kakšno veselje? To, da ljudje doma nekaj ustvarjajo, da jim ni dolgčas.
[/quote]

Seveda pridigam tebi, ki ne razumes, da to “veselje doma” prinasa vecjo izpostavljenost! Nehejte se slepit, da vas bodo take maske obvarovale! O tem govorim, ampak ne razumes! Kpt ne razume folk, zato pa imamo toliko okuzb.
Pa brez zamere, ni bil moj namen napadat tebe osebno.

Seveda pridigam tebi, ki ne razumes, da to “veselje doma” prinasa vecjo izpostavljenost! Nehejte se slepit, da vas bodo take maske obvarovale! O tem govorim, ampak ne razumes! Kpt ne razume folk, zato pa imamo toliko okuzb.
Pa brez zamere, ni bil moj namen napadat tebe osebno.
[/quote]

Se popolnoma strinjam. Danes opravila nakup v Hofru, pa ne grem vec, ce bo le mogoce. Zunaj poba razkuzuje vozke, vsi imamo rokavice, nekaj tudi maske. Zunaj se vsi drzimo razdaljo. Ko smo pa enkrat v stacuni, so teli zamaskani prepričani, da so popolno zasciteni in skacejo vsevprek, se rinejo poleg in mimo drugih. Tisti, ki smo bili brez mask smo se bolj zascitno obnasali, zamaskani pa cisto egoisticno brez upostevanja priporocil. Ce jih pa opozoris imajo pa vendar masko.

New Report

Close