pa ne Sergej
haha, res nimaš pravo glasanja! Moj je tusi prvič zbral, zdaj si to pravico jemljem jaz. :))
Sicer pa mi je ime všeč. :)) Nič serastega. Pa pomisli še drugače – če bo fant odrasel v geja, boš lahko vsaj vso krivdo zvalil na ženo. :))
Tudi meni je ime kar všeč. Sem poznala enega Sergeja, nisem nikoli slišala, da bi ga zafrkavali, zrasel je pa v “deca, da se šika”.
Če je pa žena “vrgla uč” na ruska imena pa ji ti kakšnega predlagaj, morda ji bo bolj všeč. Npr.: Aleksej (lahko ga kličete Aleks), Aljoša….trenutno se jih ne spomnim več
No, ne ve, a vas je tu večina feministk, al pa vam je res všeč to ime. Prosil sem za pomoč, pa ste stopile (v večini) na drugo stran. To, da je sergej redko ime, najbrž tudi pove, da ni preveč priljubljeno. Ampak to me ne moti, ker ne iščem med pogostimi imeni. No, Maksimo že imamo :-)) In ne, ni pogoj, da je rusko, raje da ne bi bilo.
Sicer pa je ženo danes nekaj “razsvetlilo” in pravi, da je pa morda res preveč ser……. Ne vem, če ne bo kar Janez. Itak bo edini. Po novem. Med Jani in Žani in…
Vseeno hvala!
Rečeš ji, da se ti bo zdel malo tuj, malo čuden, da se boš težje igral, ukvarjal z njim, če ti že ime ne bo všeč. Vsaj z mano bi bilo pri mojih otrocih tako in jaz tudi za noben denar ne bi dala mojemu otroku ime Sergej ali še huje Sergeja (pa vsi s takim imenom mi oprostite, a tudi vam je kako ime nevšečno pa nekdo z njim obstaja).
Če tole bere tvoja žena pa ji sporočam naslednje: zakon ali skupnost dveh partnerjev mora temeljiti na kompromisih (tam kjer pač ne gre drugače) in je potrebno malo popustiti z obeh strani.
Če tvojemu možu ni všeč to ime mu pač prisluhni, popusti in najdita drugega, ki bo všeč obema, saj nenazadnje je otrok tudi njegov in težko se je ukvarjati in imeti rad nekoga (saj ne da ga zaradi imena ne bi imel, pa vendar), ko te vsakič ob imenu spreleti groza.
Pa veliko sreče z malim srčijem.
Lp, Srči