Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ..pa RES dober prebranac iz pečice??

..pa RES dober prebranac iz pečice??

..aj da vas vinim moje mone in monovci….kako izpeljete en res dober prebranac?? Pa ne mi kopirat “jutjuba”..vaš recept al pa recept vaši staršev, starih staršev….

Dejmo, razpišite se….

..ne mi rečt, da ne znaste speči enga prebrančka?

Nekaj najlažjega…..Vzameš ta velko piksno , al pa dve, prebranca od ene firme iz kamnika, flikneš v pekač, par šnit špeha gor, pa v pečico. :))))

Jaz prebranca ne maram. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Pa še to, jaz sem danes skuhala ričeta za deset ljudi, al pa za teden dni. 😉

Ričet ..tako kot zgoraj prebranac??

Ga imam najraje od Naturete. To je edina konzerva, ki jo imam doma:)

Ričet ..tako kot zgoraj prebranac??
[/quote]

O, to pa ne, sem včeraj zvečer namočila oboje in dopoldne kuhala, pa še presica je not stopila, tko k treba. 😉

Od piksn imam samo ribe od Šimeta, drugo ne maram. 😉

enako naredim jaz, zelo je dober!

Od ete je boljsi kot domac. Sem jedla prebranec od vsaj 10 razlicnih ljudi, zal noben tako dober kot ta. Tudi nasa je to edina konzerva 🙂

Originalni prebranac velja za postno jed, enostavno in brez začimb.

Naredi se tako, da se fižol posebej skuha v vodi. Ko je že skoraj kuhan, se vodo odlije in prilije svežo in spet zavre.
V drugi posodi se segreje olje in čebula, se prepraži, vmeša se prah sladke paprike, sol, poper, doda fižol in da v pečico.
Brez začimb, ki bi dale okus.

Zato je pravi prebranac (nam) v bistvu zanič. Če ga naročite kot prilogo v gostilnah, kjer strežejo jugo hrano, to seveda izkusite.

Etin prebranec pa ima kar nekaj dodanih začimb in sestavin, ki v resnici prebrancu ne pritičejo. Je pa ljudem všeč, ker mislijo, da mora prebranac imeti podoben okus kot pasulj.

A sem edina, ki mi Etin prebranac ni neki vrhunec?

Fizol skuham ne cisto do mehkega. Belega, po moznosti. Z lovorovim listom in celim strokom cesna. Ce je nuja, pa je za silo dober tudi fizol iz konzerve.
Cebulo preprazim na svetlo do srednje rjavo. Veliko cebule, tanko narezane samo po dolgem, ne na kocke. Dodam rdeco papriko, sesekljan cesen, sol in poper. Vcasih tudi scepec dimljene paprike in vcasih malo “vegete” (mleto korenje, petersilj, zelena in sol), ali pa oboje.
Zlagam v plasteh, tako, da se zacne in konca s fizolom. Zalijem s fizolovko.
Zmocim in ozamem kos peki papirja. S tem pokrijem pekac in postavim za kako uro v pecico.

Ne maram prebranca, ne pasulja.Preveč fižola na kupu.

Ma ja …izpeljanke najbolj lezijo: fizol z obilo cebule, paprike, cilija, cesna, dodam mezgo paradiznikovo – zadeva je bombasticna, pravkar na stedilniku brbota …mmmm

Še pes ne je pasji konzerv, pa bom jaz Etine?? Niti povoham ne konzerv, pa magari da zlatnike notri mečejo.

Domače je zakon. 😂

Ktir Slovenc je prebranac?

New Report

Close