Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Pa smo zmagal !!!!

Pa smo zmagal !!!!

Evo pa so minile še ene volitve.
Sedaj smo zmagal pa bo zato vse bolše in lepše kot prej.
Jutri bo pa nov lep sončen dan potem pa ….

ČRN DAN ZA BENAFLEKA IN FRANTIŠEKA!

Procentualna razlika je tako majhna, da o kakšni posebni zmagi, ni trobiti.
Pravzaprav še malo počakajmo. Marda nas še kaj preseneti.

Čudež? Ne bo ga. Janša lahko zbere skupaj z SNS največ 35 glasov, Pahor jih ima pa najmanj 43. Je do magičnih 46 zelo blizu.

Jaz sem pa prav vesela, da so izidi tako tesni. Mene velike razlike skrbijo, predvsem, če ena stranka doseže nenormalno velik procent. To mi že diši na kakšne totalitarne države. Škoda pa mi je, da so se že vnaprej izključli oz. da so SDS že vnaprej izključili iz vlade, ker po moje, bi vladavina SD+SDS lahko bila zelo zanimiva in bolj produktivna. Ali pa morda LDS+SDS ali Zares+SDS.
Tistim, ki pa govorite o nekih komunistih naj vam povem takole. Komunizem, ki ga vi primerjate s korejskim in kubanskim nikoli niste doživeli na lastni koži, ker če bi ga, ne bi pisali takšnih neumnosti. Sem prepričana, da nam tako Pahor kot tudi Janša ne bosta privlekla totalitarnega sistema, tako da vi kr sanjajte naprej o nekih zlobnih stricih, ki harajo po Sloveniji, nosite v sebi neko neutemeljeno sovraštvo, saj nase nabijate negativno energijo. Kljub odstopanjem sem prepričana, da tako Pahor kot Janša želita napredno Slovenijo. Verjamem, da bo Janša naredil močno opozicijo, ki jo nujno rabimo, ker roko na srce, zadnje štiri leta je bila opozicija bolj meglena.

Ksantipa 22 vse lepo in prav v primeru, da bi se Janša dogovarjal s Pahorjem. Žal se bo moral dogovarjati oz. sodelovati z razcepljenimi
Pahorjevimi podosebnostmi, ki kot črne vešče krožijo okoli njega, mu svetujejo oz. namesto njega odločajo .
Težka bo. Slovenija je dejansko stopila korak nazaj.
Seveda bo vse pokazal čas.

kaj če bi najprej dala možnost novi vladi in potem kritizirala, kaj so in kaj niso!!

Jaz sem pa zelo razočarana po eni strani, po drugi pa se že veselim kako poceni bo spet življenje v SLO, kako bomo vsi imeli plače od 1000-2000€, kako bomo lahko spet svobodno živeli, vrtci bodo napol zastonj, čakalnih vrst ne bo več, sodstvo in novinarstvo bo končno neodvisno…skratka cedila se bosta med in mleko in moje razočaranje bo kmalu pozabljeno…
lp

ti si se pa mal zmotila, aneda.

evropske plače je obljubljal JJ do leta 2015. Hahaha, pa vidim da volivci ne nasedajo več samo na lepe in všečne obljube, ki gredo takoj po zmagi v pozabo, hvala bogu!:)

Kaj pa so evropske plače, brihtne buče ? Romunske plače ? Povprečje EU ? Luksemburške plače ?

Kaj pa vem, povprečje EU bomo do 2015 zihr dosegli, smo že kar blizu. Pa naj bo Pahor ali Janša na oblasti.

2000€ neto, to naj bi bil največkrat slišen podatek in to so povprečne Evropske plače.

o nismo tako blizu, naša povprečna plača je približno 800€ neto, torej nas čaka še dolga pot.

ko se omenja Romunijo, nas zna prehiteti, saj imajo najbolj rastoče plače v EU, sicer res da v LEU-IH ampak jim rastejo zelo hitro.

Netto plače nikoli ne smeš primerjati. Imam nekaj znancev na nizozemskem in smo pri brutto plači tam tam, netto dobijo oni sicer več, ampak morajo potem od svojega neta plačevati npr. za zavarovanje, pa vrtec je bistveno dražji, ipd. To govorim za visoko izobraženi profil, pri čistilkah in trgovkah mi pa razmerja niso znana, niti me ne brigajo.

Zmagali so samo politiki, mi bomo šele ko bodo uresničili svoje obljube. Sam nisem kot vi, kot sem že večkrat rekel mi je vseeno, kdo naredi kaj dobrega za Slovenijo in zame: ta rdeč, ta bel ta črn. Te barve so si sploh izmislili ta rdeči, kar je brez vsakega smisla. Zato vam prav priželim slavje sploh še ko ni več Bajuka in NSI, ker ste bili zadnja 4 leta tako zagrenjeni, ker niso bili “vaši” v vladi. Sploh ninej, loptica in prababi… Naslajajte se, dokler se lahko.

Glede na 12 let vladavine te opcije sem zelo skeptičen kako dobro bodo vodili Slovenijo. Predvidevam, da bodo malo skušali vladati, ko jim ne bo šlo se bodo spravili na Cerkev in katoličane. Pa še kakšen razredni sovražnik se bo našel. Sploh to vladanje ne bo idilično, ker so v trojčku pomešani tako ta zmerni kot tudi komunistični ekstremisti… Ampak če nam bodo res izboljšali življenje, vsa čast.

Bomo videli!!! Sedaj imajo spet absolutno oblast kot pred letom 91: fabrike, zemljo, vlado, parlament, šolstvo, sodstvo, …. Me zanima kakšni izgovori bodo prišli kmalu na dan.

>>

ti a veš da mene tud, kaj se bo odkrilo in kaj vse bomo še izvedeli!!!:)

ej benaflek, nihče se ne naslaja, vsaj pametni ne, ker vemo da nas čaka težko obdobje, ko bo potrebno popravljat napake in opravit z neljubimi in nevšečnimi refeormami.(se bi pa verjetno Janševci, jim je že v krvi, če bi se jeziček prevesil na drugo stran)

ja, smo se pa odahnili, ker bo slovenija spet pridobila na demokraciji, in upam da je diktatura za vekomaj za nami!

jaz pa čakam Ekspres, jutri naj bi ga dobila v nabiralnik, a ti tudi?:)))

a ti to o Nizotemski, al kako???

Nekatere pa res skrbi za to Slovenijo in to šele sedaj ko je JJ odšel???
Ko pa je zunanji dolg Slovenije v zadnjih dveh letih narasel za TRIKRAT in so se gnetli okoli korit tisti ki pač so se pa vas ni nič skrbelo!!!
Ja če bi JJ ravnal bolj modro in pravočasno zamenjal finančnega ministra in zunanjega bi bil danes sigurno zmagovalec.

LP!

no ninej..
bomo spet stare izraze in nekorektnosti vlekli..

če si bla ti v diktaturi zdaj pod JJ..
potem ne vem čemu lahko rečem jaz za leta do 90 pa še tistih 12 potem..

se pravi 12 let je bilovse OK..
potem je blo 4 leta vse u nuli…
in zdej se bomo ko ROCKY balboa u 256 rundi ponovno rodili v zmagoslavje..

kakšno težko obdobje neki..
al to velja od včeraj dalje…
ker prej ga pač ni blo..
sam vlada ga ni znala izkoristit…

hahahaha…

res, ko take poste berem..
pa ratam privoščljiv..
že tako bo to taka šibka koalicija…
in če bi res slučajno dobil NSI tistih 0.6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bi crknu od smeha…
..ko bi kolacija ratala.. malo sa žara..

Ninej, novi vladi moramo dati čas, kjer imata pomembne prste bivše premier in bivši minister ter bivši glavni LDS kadrovik in gromovnik? Njih lahko kritiziramo za nazaj?

No sedaj pa res komaj čakam na novo vlado, partijsko seveda podkrepljeno s tajkunčki:-)

Upam da čimprej dvignejo davke, letos se mi obeta dobra letina:-) sam ne mislit, da boste vi imeli kaj od mene, najprej je treba botrčke nafotrat: palčka, zokija, trota… pol pa čakam da se todi meni strd prikaže v pravi obliki!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

Janša je popušil in zdaj je čas, da ga nehamo šinfat.

Zdaj bo treba gledat pod prste novim oblastnikom.

Težko, da se bo kaj konkretnega našlo, ker je še pahor rekel, da je ta vlada veliko naredila. Nisi sledila soočenjem? Upam, da ne bodo samo tega iskali kar je morda janševa vlada narobe storila namesto, da bi se trudili izpolniti svoje obljube. Če sodim po tem, koliko je mecen nove vlade dženkovič obljubljal in nič od tega izpolnil, potem smo v težavah. V tem primeru bodo najbrž res samo iskali napake prejšnje vlade in vsega bo kriva Cerkev.

Janša ni popušil, popušila je NSI. Če bi NSI prišla v parlament s samo 4 poslanci, potem bi bila pahorjeva sestava v težavah. Šlo je za las.

Vsekakor je NSI dosegla slab rezultat že na prejšnjih volitvah, ko je dobila samo nekje 8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. NSI je sama kriva za slab rezultat kljub odličnemu delu v vladi in kljub neenakosti medijskega prostora.

Se pa strinjam s tvojim zadnjim stavkom in upam, da bo res tako.

Je pa kar čutiti olajšanje po 4 letih zagrenjenosti pri vas ta “levih”, ker je Janša v opoziciji in NSI zunaj parlamenta. Vsaj nekaj dobrega, če že nova vlada ne bo izpolnila obljub. Da boste vsaj veseli.

Janša ni popušil, popušila je NSI. Če bi NSI prišla v parlament s samo 4 poslanci, potem bi bila pahorjeva sestava v težavah. Šlo je za las.

Vsekakor je NSI dosegla slab rezultat že na prejšnjih volitvah, ko je dobila samo nekje 8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. NSI je sama kriva za slab rezultat kljub odličnemu delu v vladi in kljub neenakosti medijskega prostora.

Se pa strinjam s tvojim zadnjim stavkom in upam, da bo res tako.

Je pa kar čutiti olajšanje po 4 letih zagrenjenosti pri vas ta “levih”, ker je Janša v opoziciji in NSI zunaj parlamenta. Vsaj nekaj dobrega, če že nova vlada ne bo izpolnila obljub. Da boste vsaj veseli.[/quote]

mah ni čisto sama kriva, SDS ji je pobral kar nekaj volivcev, ker je hotel zmago z veliko prednostjo in grem stavit da jih je dobil vsaj 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prej namenjenim NSi-ju, hja Bajuk se je pa očitno strinjal in tako žrtvoval svojo stranko, morda celo z dogovorom z JJ, on je pomojem itak nameraval v penzijo. Tako se ne zapusti stranke, tudi če ponudiš odstop jo vodiš vsaj do kongresa, kjer se izvoli novo vodstvo.

NSi je bila žrtvovana popolnoma po nepotrebnem, rezultat je isti vsaj za SDS!:)

NSI lokalno sploh ni bila prisotna nikjer vsa ta 4 leta. Saj tudi ostale parlametarne lokalno niso nič delale, vendar pa “levim” ni treba, ker imajo dovolj publicitete skozi medije z non-stop kampanijo, sindikate, šole, … janša in erjavec sta jo dobila posredno s patrio. NSI je nekako ostala zunaj te reklame po patrii in bi morali med ljudi, kar pa je težko in stane. Ampak to je bil edini način, da NSi dobi 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kot bi morala, če je velik del volilcev šel k sds in sd. Tudi soočenja so bila najbolj naklonjena sd in sds. Največ glasov so dobile stranke, ki se jih je patria dotikala, zares kamor je prebegnila del lds, vse ostale so doživele neuspeh.

seveda ni bila, saj ji ni bilo dovoljeno.

pa kaj misliš, kaj bi se zgodilo s SLS če se ne bi povezala s stranko mladih???

priznajte si, SDS je pogoltnil vse stranke, celo Jelinčiča, ker se je v zanjem letu preveč postavljal na stran te vlade, sploh v predvolilnem času!

New Report

Close