Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Padec dobička in prometa v vseh večjih podjetjih

Padec dobička in prometa v vseh večjih podjetjih

Dajte mi povedati, vsi ki trdite da ste imeli v 2024 letu  rekordno leto v poslovanju. Ker vsem pada, tudi manjšim podjetjem, vsem je padel promet. Izjema je Telekom, ki ustvari dobiček tako da zaustavi vzdrževanje, torej se niti žarnice več ne menjajo. Krka pa je vojni dobickar ki prodaja v Rusijo. Za vse ki ne verjamete, poglejte članek. Akrapovič, Steklarna Hrastnik,Dewesoft itd . Od kje bo država jemala za vedno večje apetite?

Lahovi steklarni strmoglavil dobiček – kako gre drugim najbogatejšim Slovencem

In to ravno zdaj, ko je treba oborožiti vojsko, upokojencem nasititi apetite po božičnicah, posodobiti infrastrukturo za električni promet, privat firme filat s subvencijami, da se ne bodo na jug selile …

Tudi pri nas je padec promet za 30%, smo proizvodno/trgovsko  podjetje. V večini se mi zdi da vsi slabše poslujejo, sama delam v računovodstvu in imamo vedno večje  težave z neplačniki.

Imamo srečo, zdaj bodo vse cene šle dol.

Ja, zdaj bo treba šparat, ne pa na Hrvaškem trošit. Letos ne bo nič s turistično sezono; na morje bodo šli samo neodgovorni socialci in paraziti, ki ničesar ne cenijo, ker jim je vse podarjeno. Delovni ljudje ne bodo težko prigaranega zapravljali zdaj, ko je recesija.

Odgovor na objavo uporabnika
Ptica973, 25.05.2025 ob 08:40

In to ravno zdaj, ko je treba oborožiti vojsko, upokojencem nasititi apetite po božičnicah, posodobiti infrastrukturo za električni promet, privat firme filat s subvencijami, da se ne bodo na jug selile …

Plešite idioti !

Po novem vas je še Janša zajebal, ne bo vas več reševal kar tako, če mu boste dali veliko večino ja , drugače ne, boste pač morali pleati in kolesatiti z glavo v pesku.

Mi nismo ravno majhni, spadamo pod velika podjetja, ni padlo. IT.

Tudi če bi, bi bilo logično, ker zadnje par let je bila visoka rast. Cikli so vedno bili, vedno bodo. Tisti ki pričakujejo konstantno rast, niso za podjetnike. Niso realni. Živijo v delulu svetu 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 1951, 25.05.2025 ob 08:52

Plešite idioti !

Po novem vas je še Janša zajebal, ne bo vas več reševal kar tako, če mu boste dali veliko večino ja , drugače ne, boste pač morali pleati in kolesatiti z glavo v pesku.

Vsi kazalci so krepko višje trenutno kot so bili v času njega. Tudi če pade, bo še vedno višje kot je bilo ko je bil on. Recimo BDP lahko pade 10+%, pa bo še vedno kreeeeepko višji kot je bil pod njim :). Brezposelnost je najnižja v zgodovini slovenije. Tudi če se poviša za 30% bo še vedno nižja kot je bila pod njim.

V ZDA tudi plešejo. Imajo rekordno rast, odkar je Trump celemu svetu nabil carine. Gospodarsko politiko morajo voditi poslovneži, kot je on, ne pa tam neki levaki, ki pojma nimajo o ekonomiji.

bo pa g. Lah kakšno jahto prodal.

Pa zakaj mislite, da je bil Boštjančič v Odmevih ves nervozen in nemiren. Lahko je naložil kar je hotel, ampak nemirne rokce so ga ves čas izdajale. Golob in Boštjančič ne bosta mogla v nedogled nakladati kako vse je fajn.

Burno geopolitično okolje in ohlajanje evropskega gospodarstva, zlasti v Nemčiji, kjer je industrija nekonkurenčna v primerjavi s Kitajsko, sta vplivala na globalno povpraševanje

Nekoliko nižji prihodki so bili pričakovani, saj se je lani končal življenjski cikel večjega števila modelov, novi pa so v pripravi,

Pa steklarna

padec ključnih kazalnikov pa je neposredna posledica občutnega padca povpraševanja na mednarodnih trgih, ki traja vse od konca leta 2023,

Torej prav nič takega, kjer bi lahko naša vlada imela kakršenkoli vpliv.

V našem podjetju opažamo upad prometa, predvsem z Nemčijo ,Francijo in Nizozemsko, tam se vrti okoli 40-45%. Ostale regije manj tam okoli 20-25%. To poletje ne bomo zaposlovali študentov, če se bo pa tako nadaljevalo pa računamo na -20% zaposlenih, najprej v administraciji.

Meni ni padel ne promet ne dobiček.

Če bi se mi dalo še več delati, bi brez težav naredila še več, pa sem določene posle odklonila.

Ko bo vodenje Steklarne prevzel Janša, bo podjetje nazaj vzcvetelo.

Jaz podatke velikih podjetji zelo težko jemljem resno. Veliko jih ima bypass podjetja, ker so obdavčitve v SLO nore. Zmanjšanje dobička je tudi posledica dviga davka na dobiček iz 19 na 25% torej ga je potrebno skriti. Pogledati je potrebno majhna podjetja do milijon prometa, ker tem se ne splača ukvarjati in nekateri tudi nimajo znanja, da bi se ukvarjali s takšnimi “utajami”

Janšo steklarna  kot taka ne zanima, torej ji ti napoveduješ propad

Tako slabo, kot nam gre pod to vlado, nam še nikoli ni šlo. Ediniv  Evropi tako rekoč s padcem BDP. Ampak za pitje in žrtje ter podobno so pa sončni kralj in njegovi porabili v enem letu kar 2 milijona EUR. 10x več kot janševi.

New Report

Close