Najdi forum

paella

A bi mi kdo znal zaupat recept za pravo paello? Vem, da mora notri bit vse zivo, piscanec, govedina, rakci, skoljke, pa jasno riz in zafran, ampak bi se pa priporocala za kaksen bolj natancen recept. Hvala!

Hej,imam prav pravi spanski recept za paello.Sem ga spomladi ze napisala,pa ga ne vrze ven.Vem,da je neka bralka napisala,da ga ona naredi veliko bolj preprosto. V tistem receptu je vse,kar si nastela in ce jo bos naredila,bi se rada povabila zraven.Napisem zvecer in jutri dobis.
Saj se ti verjetno ne mudi za danasnjo vecerjo. Lp Babi

Ne, Babi, sploh se ne mudi, to je bila samo ideja. Zdaj grem pocasi domov in bom sele jutri spet pogledala sem, tako da se definitivno sploh ne mudi z receptom, ker tudi jutri tega ne bom kuhala (cez teden tako nimam casa kaksnih bolj kompliciranih stvari delat).

Sem pa potem malo razmisljala, da bi najbrz tukaj bilo zelo preprosto dobit sestavine, ker raznih skoljk in rakcev je tu obilo, zafran pa tudi Svedi tlacijo v skoraj vsako pecivo, tako da ne bi smel bit problem najt vse, kar je treba dati not. 🙂

Mogoče ti pomaga tale link

lp n.

Hej!
Da ,to je moj recept,ko se nisem vedela,kaj naj bom.Nisem Sonja;
z morja pa. To so bili moji zacetki. Recept je preizkusen.Spanka,ki zivi v Angliji,naredi tudi tako. Zanimivo,da si ga ti dobila,jaz ga nisem mogla,ceprav sem pravilno vtipkala ime recepta.Skrat?
Ursa,zdaj imas recept,skoda ,da ti ne moremo poslati se slike.
Na krozniku, s tistimi odprtimi dagnjami in rakom na vrhu, je lepo ze na pogled,dobro pa tudi. lep pozdrav Babi z morja

Hvala, Natka in hvala Babi, recept sem si zabelezila.
Mi pa nekaj manjka v tem receptu in sicer je to zafran… Saj paella vendar dobi svojo tipicno rumeno barvo od zafrana, ali ne?

Pa se nekaj, a ni 4 skodelice olja ful veliko? Meni se zdi absolutno prevec…

Hja Babi, se mi je zdelo, ko sem prebrala recept, da je to tvoj stil pisanja. In v tistem času je bila na forumu res ena Sonja z morja, ki je imela full dobrih receptov, a potem je kar mrknila … he, he in prišla je Babi.

Sicer tele paelle še nisem sprobala, pa me mika. Malo me begajo tiste 4 skodelice olja – a ni tole precej.

lp n.

Hej vsem po vrsti! Sla sem se enkrat preverit recept.

Te kolicine so za kar veliko stevilo oseb.Tudi meni se zdi 4 skodelice olja res prevec.Ker se nikoli nisem delala iz tako velikih kolicin,sem se pac ravnala po svoje.Jaz ulijem,da pokrije dno posode,potem pa vidim,ce moram se dodati.
Ce gledamo razmerje,je tu samo mesa 750 dag,potem pa se skoljke,skampi,cebula,rdeca in zelena paprika…vse to rabi kar precej olja.
Iz teh kolicin bi midva z mozem jedla cel teden. Zato vzemite olje z rezervo in vidite sproti,koliko porabite.
Zdaj sem sla gledat se podobne recepte in je povsod olja res precej,tudi v drugih knjigah.Ce bi me sedaj nekdo vprasal,koliko olja dam za buzaro,ne bi vedela.Tocno pa vem,da moram pokriti dno posode, v kateri delam.
jajcevci bi popili olja,kolikor jim ga das.Pa se ne pustim,ker popecem na zar posodi in samo s copicem pomazem,da dobijo lepso barvo in nic vec.Potem ze pecene malo pokapljam z oljem.

Ursa,zafran ni omenjen v receptu.Jaz ga pa dam in ingver in kurkumo tudi.Meni je to vsec.Takrat sem samo prepisala recept.
Ko bom prvic delala recimo za 4 osebe,bom natancno zmerila,koliko olja dam.

Nekateri recepti so bolj vodilo kot slepo posnemanje.Bom vprasala Viktorijo
(Spanka),kaj meni o tem.

Se opravicujem,bili so le zacetki. Lep dan Babi

Mene pa še nekaj zanima v zvezi s paello. Ko sem bila v Španiji in sem jo jedla, se mi je zdelo, da je paella potem še malo pečena v pečici (na vrhu je bila taka dobra skorijica). Se motim? V nobenem receptu namreč ne zasledim tega pečenja. Imam sedaj dve posodi (vsaka za eno osebo) iz Španije prav za paello in se mi zdi malo noro, da bom kuhala paello v dveh posodah. Bi jo pa skuhala v eni in jo potem zapekla v dveh, tako da vsak je iz svoje posode. No, tako nekako sem si predstavljala, ko sem kupovala posodi. Doma pa šok! V nobenem receptu se paella ne peče!

No, jaz bi jo še kar malo zapekla. A ima kdo kako idejo, na koliko stopinj naj pečem?

Helena

Helena

Hej! Jaz vedno zapecem pravi srbski dzuvec(zelenjava,riz) in mislim,da bi
bilo kar fino tudi to malo zapeci recimo na 180 stopinj. Samo moje sklepanje. Lp Babi

New Report

Close