Najdi forum

Splash Forum Politični čvek PAHOR – Novi predsednik vlade

PAHOR – Novi predsednik vlade

Pahor je pravkar sporočil, da ne bo kandidiral za predsednika države, temveč bo svojo stranko popeljal na parlamentarne volitve. Zelo dobro.

Po moje po zmagal in bo novi predsednik vlade.
Koalicijo ba bodo sestavljal:

DEMOKRATSKA STRANKA – Pahor
LJUDSKA STRANKA – brata Šrot
ZARES – Golobič

SDS in NSI bodo izginili, kot da jih ni bilo. In prav je tako.

Uf, kako je vroče.

Pozabil si povedati, da bo naslednjih 5 let predsednik države Peterle, ki bo zagotovo še poglobil odnose s Svetim sedežem.:)))

ha ha ha

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Načeloma nimam nič proti Peterletu. Orglice prav lepo igra, vendar ga ne vidim v vlogi predsednika države. In tudi mislim, da nima kaj dosti šans.

Čas je, da se pokaže pravi kandidat za predsednika države. Kandidat, katerega ime že ves čas “visi v zraku”, kandidat, ki bo ponovno vskočil v javnost (sedaj itak vleče niti iz ozadja) in bo v teh kritičnih, težkih in mračnih časih rešil demokracijo v Sloveniji. To je ON. Naš preljubljeni vodja Milan Kučan.
Ja, on lahko ponovno kandidira in zmaga.

Aja, še o Pahorju besedica ali dve. Do parlamentarnih volitev je še kako dobro leto. Jaz ne bi že sedaj slavil in sestavljal vlade. Sploh če bi imel ob sebi take tepce kot je na primer Rop, ki je že pokopal eno stranko.

vse skupaj mu je stopilo v glavo,tako dolgo cincanje in nesposobnost hitrih odločitev pokaže neko prepotentno neodločnost. iz nedolgo nazaj nekako všečnega politika se mi je to cincanje-farbanje ovčic “popelo na…”

odločitev kot takšna pa zame deluje pravilno.

**
ne ploskam nobenemu politiku

Tudi če bo…pa?
Si pozabil kakšno funkcijo ima predsednik države v parlamentarni demokraciji?

Pahor ni človek odločitev. Bi, ne bi, kaj pa če…, no ja mogoče, ja hrvatom bi lahko popustili saj smo vendar bratje. Prav imaš Borut odgovori Potrč. In odpujsala sta domov.

Ali pa je, in to napačnih. Tu mislim na širokogruden sprejem Ropa in njegove kompanije in političnih izkušenj, ki bodo, po Pahorjevih besedah, samo okrepile SD. Že tu se vidi, da je napačno ocenil situacijo in potegnil napačno odločitev.

Sam menim, da bi bil zelo primeren za predsednika države. Te zadolžitve so pisane na njegovo kožo. Bil bi predsednik kot se šika po nastopanju, govorjenju, obnašanju, razgledanosti ….

Za predsednika vlade on NI. Potrebna je velika preudarnost predno narediš katero od odločujočih potez.

Sam Pahor govori veliko o premišljenih potezah, poglobljenem razmišljanju, težkih odločitvah, pa vendar po moje se je spet napačno odločil, ker ni kandidiral za predsednika države. Morda še bo. Pustimo se presenetiti.

Meni se pa zdi poteza Pahorja odlična, sploh glede na razmere, ki so v zdajšni vladi. Časa za predsedniške volitve ima še na pretek…

Pahor s emora najprej učvrstiti znotraj lastne stranke, kjer ga njegovi strankarski kolegi zmerjajo z janšistom, desničarjem..

Kako bo predsednik vlade, če mu še njegova stranka ne zaupa?

Prvič slišano. Kje pa si zasledil ta podatek. Navedi vir.

Pa recimo ne zemrjajo ga direktno, spomnim se, ko so ga na kongresu tam 95 ali 96 cinično ogovarjali z “gospod”, ed sabo drug drugega pa s tovariš..itd.

Pa če bereš forume, simpatizerji SD, tisti bolj radikalni, ne marajo Pahorja, češda je preveč mehek..

Sam o njegovi mehkobi močno dvomim. Mislim, da je v resnici ravno obratno. Svoj značaj podzavestno izdaja. To lahko vsak opazi.

Kot kažejo napovedi naj bi bil naslednji parlament zelo rdeč.Brez neke resne kontrole bo imel mirno vladanje. Upam da bosta LDS in” zares” izpolnila svoj del obljub svojim članom tako da bodo prevzeli volilce SD.SDS kot najmočnejši in SD kot pridruženi v vladi je edina realna opcija za dosti kvalitetno vlado z dosti glasov v parlamentu

Leto bo še dolgo. In visi mi dol za leve in desne.
Verjetono se bo SD s Oahorjem vred izpela, tako kot se bo Petrle do volitev(sicer pa kdo si želi še enega bolanega predsednika).

Po moje bo zmagal Türk in prav je tako, ker menim, da je oseba idealen za to mesto.
Ternutna vlada?!? Lahko bi se kaj naučila iz leta 2000, ko je bila na oblasti 4 mesece, počne pa ravno to kar je tedaj in je vloitve tedaj tudi izgubila.

Sicer pa je že moj deda iz Žusma pravil, da če vidiš sovo jo pusti na miru, še več, tiho pojdi vstran, KER ČE JO BOŠ DREZAL BO ZAČELA PETE, SE HUJE PA JE ČE ZAČNE SKVIKATI…

New Report

Close