Paketi NLB
Kot sem zasledil je neka ponudba bančnih paketov oz bo banka kar sama oblikovala paket glede na preteklo poslovanje v kolikor se ne odločiš za katerega od ponujenih. Dejansko nisem zasledil na to temo nikjer v medijih ali pa na sami banki. Kdo ve kaj več o tem?
Pred kratkim sem nekje na spletu naletela na te pakete, šla malo preračunavat in ugotovila, da mi noben paket ne ustreza in bi zame pomenil samo višje stroške. Če mi bodo sami kaj spreminjali in določali pakete v smislu višjih stroškov, bom pa res prisiljena po 34 letih (če ne štejem predtem še prejemanja plačil za študentsko delo) menjati banko. Se mi ne da s tem ukvarjat in menjat spletno banko, kartice, spreminjat direktne bremenitve … Ampak v tem primeru bom to storila.
Tudi jaz sem dobil vabilo na razgovor zaradi manjkajočih podatkov zaradi novega zakona o varstvu podatkov. Po ureditvi teh podatkov so mi rekli da moram vzeti enega od njihovih novih paketov do konca leta. V tem kontekstu je bila omenjena neka evropska zakonodaja o poenotenem poročanju. Izračunali so mi da bom s paketom plačeval letno 1 evro manj, zato sem ga vzel. 2letni popust je bil naveden za tem da plačujem manj, torej bi moral brez popusta plačevati manj.
Mislim da bom kar zamenjal banko, tako zavajajoče obravnave še nisem doživel.
Tudi jaz ukinjam s tem tednom in odhajam na Delavsko za placevanje poloznic pa tako ze eno leto uporabljam N26. Ce bi nadaljeval s premium paketom na NLB bi me skubili za skoraj 160 na leto. Pri delavski bom placeval nekaje cca 40EUR za vse skupaj na leto, skupaj s kreditno in nakazili. Pa se eno leto imam zastonj tako kreditno kot tudi vodenje racuna. Tako, da bo to prvo leto se znatno manj. Po 26 letih cao NLB.
ne razumem, kako se vam ne splača. ne vem, kako je za druge račune, jaz imam samo osebnega, torej za plačo in plačevanje gospodinjskih stroškov.
položnice preko klica so bile prej po 40 centov vsaka položnica, ko sem seštela vse položnice, ki jih namesec plačam, pa provizijo za vodenje računa, mi je ta paket prinesel nižji mesečno strošek banke.
res pa nisem toliko elektronsko pismena, da bi vedela, če se kje da še ugodneje plačevati. sem mislila, da je preko klika najceneje… ker če znate plačevati ceneje kot 40 centov po položnici, potem se pa paket res ne splača.
Sem upokojenka, vse obveznosti plačujem preko trajnikov oz. direktnih obremenitev, vse ostalo pa v spletni banki Klik. Vse svoje dosedanje stroške (strošek vodenja, provizije za vsa plačila, SMS alarm) sem primerjala z najugodnejšim paketom (od štirih pri NLB). Na letni ravni bom plačevala od 8 do 20 € več – odvisno od tega, če bom v cenejšem paketu lahko obdržala kartico Visa Premium. Torej me NLB ne bo prepričala, da bo paket zame ugodnejši.