Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pakiranje na morje

pakiranje na morje

Kako pakirate oblačila za na morje?
Predvsem me zanima za otroke. Stare 3 do 8 let.
Jaz tako, da za 14 dni vzamem 7 majic s kratkimi rokavi, 14 kratkih hlač za 3.-etnika, za starejše 10 kratkih hlač.
Vsakemu 2 kompleta dolgih rokavov, mlajšemu še dodaten komplet. Vsakemu vetrovko, perilo itd.
Zase vzamem manj.
Majice za vsak dan 1, ampak spodnjid delov npr. samo 5.
Mož pravi, da čisto preveč spakiram. Meni se ne zdi.

..naš otrok sploh nima 14 kratkih hlač!!!! A mora vsak dan druge oblečt? A nosi samo kratke hlače?? Ene ste pa res počene..heheheheeeee

Triletnik ima 14 različnih kratkih hlač? 🙂

Vsak dan se preoblečejo. Na morju ne perem. Saj če bi bilo po moje, bi vzela kratke hlače za čez dan za vsak dan + za večerna sprehajanja.:) Ampak se zadržim, ker to pa vem, da bi bila prehuda. Samo število majic se mi pa sploh ne zdi preveliko.

poletnih majčk in hlačk vzamem kolikor mi zapaše, nikoli ne porabimo vseh, ker mi je najbolj bedno potem zadnje dni brskati za poslednjimi svežimi cunjami

ena majčka pa tudi zasede minimalno placa… večji problem so zimska potovanja s kupom puloverjev

Ja se strinjam. Raje vzemi kakšno majčko več, ker majhni otroci se ponavadi popackajo po majčki, medtem ko kaj jedo. Kratke hlače pa lahko ima ene tudi več dni.

14 kratkih hlač za 3.-etnika, za starejše 10 kratkih hlač. Vse dobro ampak priznam, da ima mož prav. Res preveč vsega. Najbolje bi bilo, da mož spakira oblačila za otroke pa boš videla, da bo sigurno dovolj vsega. V bistvu ni nič narobe, če imajo s seboj toliko oblačil, ni pa potrebno, da vse porabijo. Boš pa čiste nazaj prinesla. Kakor pač kdo želi. To je moje mnenje. Za ostale pa tole: odgovarjajte tako, kot bi želeli, da bi odgovorili vam. Pa lep pozdravček.

Večji del dneva so v kopalkah, zatorej imajo lahko majice in hlače turi 3x ali pa celi več, če se ne zamažejo. Ja, pretiravaš!

Jaz sem ta pakiranja skrčila na minimum, od kar hodimo pa v nudo kamp pa za tri tedne vzamem 5 kompletov + enega toplega in that’s it pa še to je preveč.

Seveda je pa drugo, če hodite paradirat na morje, potem vzameš premalo …

Meni je predvsem to nenavadno, da vzameš več kratkih hlač kot majic. Jaz naredim ravno obratno. Se pravi toliko kratkih majic kot je dni (ali še kakšno več) in pa npr. pol tega hlač.

Meni je pa to povsem logično, tudi pri nas je tako. Otročkom se vedno nabere oblačil, vsaj pri nas je tako, da ponavadi kdo prinese kakšno stvar, ko pride na obisk, ali pa nona kaj prinese pa jaz kaj vidim pa moram kupit pa tako naprej … in ja, se nabere. Sicer pa tudi jaz vedno spakiram več, pravim, da se vse pelje v eno in v drugo stran pa tudi pri otrocih se hitro umaže … tako da ti kar veselo napakiraj :)))

Meni je tudi nenavadno, da je več kratkih hlač kot majic 🙂
Pri nas je bilo na morju tako, da so se otroci zjutraj oblekli v kopalke in do plaže so imeli čez samo majčko, ki so jo za na plažo nosili cel teden, ker je itak bila samo za tistih par minut sprehoda.
Ko smo šli pa ven na kosilo ali zvečer na sladoled, pa tudi niso bili vsakič v drugih oblačilih, tako da smo imeli še preveč oblačil s sabo. Za vsak dan nove hlače se mi zdi vseeno preveč, sploh ker manjše flekce komot splakneš tam, kjer se boste umivali, če bi že prišlo do tega.
Ali je to preveč zate je pa relativno – če lahko vse spakiraš brez težav, torej imaš dovolj prostora, pač vzemi več 🙂

Se opravičujem. 17 majic.:)

Vzemi kolikor lahko saj se otroci zelo hitro umažejo, če ti prostorsko znese bolje vzeti več kot premalo. Mi smo imeli letos premalo toplih oblačil, če prav sem spakirala po dvojne komplete toplih oblačil eno bolj trenirkasto varianto in eno “za ven”. Letos so bili večeri in noči zelo mrzli in pogosto deževni. Ne pozabite na toplo obutev in kakšno dodatno marelo.

mi vsi skup nimamo tolk kratkih hlač 🙂 kaj doma se tudi toliko preoblačite??

Naš 5 letnik je letos morje preživel z vsemi hlačami, kar jih premore – to je 5 kratkih 😉
Čez dan je itak v kopalkah, majic smo imeli pa eno tono 😉
Če ne more nosit na morju enih kratkih hlač tri dni, sem pa jaz papež.

Oblačil imajo otroci več kot dovolj. Najstarejši je bil letos v 10-dnevni koloniji in ko se je vrnil, je šel takoj naslednji dan z babico na morje še za 7 dni. Oblačila sem mu samo zamenjala, je bilo doma še dovolj rezerve. Za vsak dan sveže + za povrh.

New Report

Close