pakiranje na morje
Kako pakirate oblačila za na morje?
Predvsem me zanima za otroke. Stare 3 do 8 let.
Jaz tako, da za 14 dni vzamem 7 majic s kratkimi rokavi, 14 kratkih hlač za 3.-etnika, za starejše 10 kratkih hlač.
Vsakemu 2 kompleta dolgih rokavov, mlajšemu še dodaten komplet. Vsakemu vetrovko, perilo itd.
Zase vzamem manj.
Majice za vsak dan 1, ampak spodnjid delov npr. samo 5.
Mož pravi, da čisto preveč spakiram. Meni se ne zdi.
14 kratkih hlač za 3.-etnika, za starejše 10 kratkih hlač. Vse dobro ampak priznam, da ima mož prav. Res preveč vsega. Najbolje bi bilo, da mož spakira oblačila za otroke pa boš videla, da bo sigurno dovolj vsega. V bistvu ni nič narobe, če imajo s seboj toliko oblačil, ni pa potrebno, da vse porabijo. Boš pa čiste nazaj prinesla. Kakor pač kdo želi. To je moje mnenje. Za ostale pa tole: odgovarjajte tako, kot bi želeli, da bi odgovorili vam. Pa lep pozdravček.
Večji del dneva so v kopalkah, zatorej imajo lahko majice in hlače turi 3x ali pa celi več, če se ne zamažejo. Ja, pretiravaš!
Jaz sem ta pakiranja skrčila na minimum, od kar hodimo pa v nudo kamp pa za tri tedne vzamem 5 kompletov + enega toplega in that’s it pa še to je preveč.
Seveda je pa drugo, če hodite paradirat na morje, potem vzameš premalo …
Meni je pa to povsem logično, tudi pri nas je tako. Otročkom se vedno nabere oblačil, vsaj pri nas je tako, da ponavadi kdo prinese kakšno stvar, ko pride na obisk, ali pa nona kaj prinese pa jaz kaj vidim pa moram kupit pa tako naprej … in ja, se nabere. Sicer pa tudi jaz vedno spakiram več, pravim, da se vse pelje v eno in v drugo stran pa tudi pri otrocih se hitro umaže … tako da ti kar veselo napakiraj :)))
Meni je tudi nenavadno, da je več kratkih hlač kot majic
Pri nas je bilo na morju tako, da so se otroci zjutraj oblekli v kopalke in do plaže so imeli čez samo majčko, ki so jo za na plažo nosili cel teden, ker je itak bila samo za tistih par minut sprehoda.
Ko smo šli pa ven na kosilo ali zvečer na sladoled, pa tudi niso bili vsakič v drugih oblačilih, tako da smo imeli še preveč oblačil s sabo. Za vsak dan nove hlače se mi zdi vseeno preveč, sploh ker manjše flekce komot splakneš tam, kjer se boste umivali, če bi že prišlo do tega.
Ali je to preveč zate je pa relativno – če lahko vse spakiraš brez težav, torej imaš dovolj prostora, pač vzemi več
Vzemi kolikor lahko saj se otroci zelo hitro umažejo, če ti prostorsko znese bolje vzeti več kot premalo. Mi smo imeli letos premalo toplih oblačil, če prav sem spakirala po dvojne komplete toplih oblačil eno bolj trenirkasto varianto in eno “za ven”. Letos so bili večeri in noči zelo mrzli in pogosto deževni. Ne pozabite na toplo obutev in kakšno dodatno marelo.