Najdi forum

paklenica

Imam vprašanje za vas , ki radi potujete !
Je bil kateri od vas že v Paklenici oz. v Starigradu to je 40 km pred Zadrom. Imam dobro ponudbo, pa ne vem, če bi šla. Kako je kaj tam, baje piha, čeprav v vročih polletnih dneh paše. Kakšne so plaže, v ponudbi pravijo da so prodnate in mivkaste, v kar dvomim. Kaj mi priporočate, da grem ali ne !

Vsakega odgovora bom vesela!

Halo!

Stari Grad pri Paklenici mi je bil super! Kampirala sem v kampu od Nacionalnega parka Paklenica – luškan, majhen kamp z O.K. plažo (pesek) in enkrat v enem privat kampu. Kolikor mi je znano so tudi drugje plaže kar uredu urejene (hotel – kamp Aladin betonirana plaža, pesek…).
Drugače je pa tako: men je bilo super, ker nas je bilo več skupaj in ker smo večji del časa viseli v stenah Paklenice, zvečer pa smo ga žurali po svoje – drugače se mi namreč zdi, da v Starem Gradu ni preveč nočnega življenja … Če pa te to ne moti, je zelo luštno malo mestece …

lp

Tacka

Kaj pa kaj hotel Alan v Starigrad, a veš kako je tam !

Kamp Nacionalni park meji na kamp od hotela Alan, tko da sem jih gledala čez ograjo …
Hotel in kamp Alan sta ob morju, plaža je kar O.K. – spomnim se je da vsaj delno (če ne vsa?!?) betonirana. Nad betonskim delom pa je travnik in borov gozdiček … Mislim pa, da je ta plaža namenjena le gostom “kompleksa” Alan. Od hotela Alan pa do “mesta” je le nekaj minut hoje … So pa v restavraciji hotela imeli nekajkrat organiziran celo ples … Če pa ste ljubitelji rib, pa vam priporočam restavracijo Rajna – pripravijo blazno dobre ribe, školjke … mljac, mljac (vsaj takrat so jih)
Skratka, men je bilo v Staremgradu FUL všeč! Upam, da bo tudi tebi, če se boš odločila za počitnikovanje tam.

lp

Tacka

Ej , najlepša hvala za izčrpne informacije, če si še tu na forumu ali mi lahko poveš je možnost v Starigradu iti na razne izlete, mislim na tiste ribiške ali druge barkice ki te popeljejo na kakšen izlet po morju !

Hvala

Evo mene spet tuki! Predvsem je bil meni všeč kanjon Velike Paklenice (plezanje), čeprav je mogoče sredi poletja kar vroče za sprehod po njem … Je pa v kanjonu možen ogled bunkerja iz II. svet. vojne, sicer pa moraš plačati vstopnino. Zraven je tudi kanjon Male Paklenice, kamor mi žal ni uspelo priti, menda pa je ravno tako zanimiva. Z avtom se da zapeljati tudi do slapov Krke (tudi nacionalni park -> vstopnina, kjer se je mogoče celo kopati pod slapovi).
So nas pa vabili tudi na razne izlete z barčicami – razni agenti, ki “novačijo” kar na plaži. Kolikor se spomnim je bilo največ izletov na Kornate, mislim pa da je bila cena okrog 50-70 DEM (odvisno koliko so nudili na ladji).

lp

Tacka

New Report

Close