Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Palačinke brez mleka in jajc

Palačinke brez mleka in jajc

A se jih da narediti? Recimo z riževim mlekom, kaj pa dam namesto jajc?

No-egg, dobiš v vseh večjih trgovinah na oddelku z neglutensko in podobno hrano.

skuhaj laneno seme

A no-egg je že pripravljena masa za palačinke, al samo jajčni nadomestek?

Pri nas so se najbolje izkazale brez jajčnega nadomestka(no-egg).no mi lahko kozje mleko, tako da delamo s tem, sicer pa delaš s tistim ki ga lahko, razen z riževim ne vem kako bi blo, ker je drugačna struktura mleka.
Ja zelam tkole:3dcl mleka+5 polnih žlic moke in ščep soli. To je ravno za 5 palačink, delanih v mali ponvi, al pa 3 v klasični.

Jaz sem jih delala z vodo in pirino moko, pa je šlo.

Jaz jih delam priblizno takole
250 g moke
1 dl riževega ali sojinega mleka
+ radenska do prave gostote testa (mislim da gre okrog 3dl)
+ ščepec soli in žlička rjavega ali moscavado sladkorja.
Lahko tudi noževa konica pecinlega praška.
No-egg se meni ni obnesel, so se prijemale in trgale.
Pecene zlagam na krozžnih in pokrijem s pokrovko, da postanejo lepo mehke, ker sicer so malo trše kot navadne palacinke.
Dobre pa nic manj kot navadne!

6 dcl riževega mleka
240 g moke (jaz dam belo, ali nekaj polnozrnate)
1 jajce (ti daj nadomestek no-egg)
žlička pa pol soli

Hvala vam, jih že pečem! 🙂 Upam da mi uspejo. 🙂

ne morem verjet da so tako dobre, res ne!!! njami :))

No, samo da povem, da še nikoli nisem delala palačink z mlekom (ker me je tako pač naučila moja mama) in so vedno odlične. Seveda pa je v njih vedno jajce, tako da brez jajc pa ne znam.
lp
efka

Čičirikina moka je odličen nadomestek za jajca.

brez mleka, brez jajc. Ali je to z riževim mlekom, ali z radensko, ali pa z vodo, meni se vedno zdijo približno enakega okusa. Samo da je sol not, pa vse zmažemo. Brez soli so mi pa zanič …

Sem pred kratkim probala, ker mi je zmanjkalo mleka in jajc..sem dala skodelico moke, skodelico vode in 2 žlici olja (namesto jajc) pa pecilni prašek ali sodo bikarbono, ščepec soli, lahko tudi radensko namesto vode, ali pa še malo kakava v prahu ali pa gozdne sadeže in po želji sladkor..naredim gosto maso da jo dajem z žlico v ponev in pridejo take ameriške palačinke, debele in puhaste..pa še kakšen sirup, med ali sladkor v prahu čez pa je bilo super.

New Report

Close