Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika palačinke-kaj delam narobe

palačinke-kaj delam narobe

ko pečem palačinke…ne vem zakaj je

prva stran palačinke je cela rjava, druga kot mora biti pa rumena z rjavimi lisami
palačinka ima polno drobnih luknjic – tako da imaš prste od marmelade

kakšna ideja kaj delam narobe??

maso delam: 100 g moke, 2,5 dcl mleka, 1 jajce, sol…. in jo na koncu zmiksam s paličnim mešalnikom da ni več grudic potem pa pol ure v hladilnik… ko vlijem 1 zajemalko na razgreto ponev ko se masa razporedi po celi ponvi odvečno maso odlijem nazaj v posodo…

Sama delam palačinke tako,da v mikser dam približno pol vode in del ostre moke ,po želji lahko pa tudi mehko moko,toliko da je gostote kakšnega milkshaka. Dodam še ščepec soli. Zmiksam. Počakam 10-15 minut .
Preverim gostoto mase. V kolikor je masa preveč tekoča ,se doda še piko moke. končna gostota mora biti podobna sirupu.
In še enkrat miksam vsaj minuto.
To je vse.
Na vročo teflonsko ponev kapnem kapljico ,max dve olja in vlijem maso.
Vlivam direkt iz posode ,brez zajemalke,za kar moraš imeti občutek-
no tukaj se pri tebi zatakne,ker nisem še nikoli,ampak res nikoli slišala,da bi kdo iz ponve nazaj vlival odvečno maso.

Moje palačinke so res tanke in takšne kot so mi všeč.

Tako na uč se mi zdi, da imaš kar tekočo zmes…

Poskusi brez recepta, na uč dodaj malce več moke … pomojem je to krivo… Tudi jaz nisem še slišal, da bi kdo maso nazaj iz ponve v posodo vlival.

Vse za peko!

Več jajc ! Ni treba vagat, tri jajca, moka, mleko, malo olja, zmešaš maso kar z ročnim stepalnikom, če je pregosta dodaš mleko, če je preveč tekoča dodaš moko. To je vsa kunšt. S čopičem namaži olje v ponev, potem pa pazi, da ne porjavi preveč, obrni en delček, da vidiš. Močan ogenj. Za zadnje ne rabiš olja, če imaš teflonsko prevleko. Mogoče bo prva bolj boga, tisto jaz kar pojem, ostale pa tip top.

Na vročo teflonsko ponev kapnem kapljico ,max dve olja in vlijem maso.

——————————————————————————————————

skysmotor.co.uk prodaja naslednje izdelke na spletu: koračni motor z zaprto zanko, koračni motor palačinke, servo motorje, planetni menjalnik in jih je po potrebi mogoče kupiti na spletu.https://www.skysmotor.co.uk/

New Report

Close