palačinke takoj – spar
Zelo solidne palačinke pridejo iz ovsenih kosmičev in moke.
Je pa z maso treba malo eksperimentirat, ker je količina moke odvisna od vrste. Pridejo nekoliko debelejše in treba jih je malo dlje peči, so pa zelo okusne in mi jih imamo celo večkrat od klasičnih.
Ovsene kosmiče namočim čez noč. Eno skodelico v štirih skodelicah vode. Nato zmiksam s paličnim, dodam cca 1,5 – 2 skodelici moke, pustim počivat čim dlje. Ščep soli, po želji sladkor, če daješ sladkor v maso.
Palačinke raje speci malo manjše, da se lažje obračajo. Če se masa prijemlje na ponev, dodaj še malo moke.
To osnovo, samo z več moke, lahko uporabiš tudi za mafine in biskvit, dodaš pecilni in ostale sestavine po želji.
Puhaste bi lahko naredil tudi, če bi iz beljaka naredil sneg…. mislim da sem enkrat zasledil tudi tak recept, ampak vsaj meni se ne ljubi komplicirat.
Brez moke in jajca… verjetno bi lahko preskočil jajce in uporabil kako brezglutensko moko. Žena zelo rada uporablja Pirino moko za palačinke.
Drugače pa tale že pripravljen prašek sem tudi sam enkrat probal… okus nič posebnega, priprava vzame skoraj isto časa… ne vidim nekega razloga za nakup. Mogoče za nekoga, ki nikakor ne zadane razmerja mleko/moka/jajce…. pa še to moraš ponavadi mleko/vodo sam dodat tko da spet lahko zafrkneš.
In kakšne trlice ste to pri vas doma??? Jaz sem ženska normalne postave in brez problema lahko pojem 4 – 5 palačink.
[/quote]
Ne gre se za to, da si trlica ali ne , ampak eni pač nis(m)o ne vem kaki feni palačink.
Zakaj bi mogli vsi oboževat palačinke.
Jaz ko jih naredim, jih je 10 dovolj za nas 4. Vsak poje nekje 2, večji otrok bi celo z eno bil zadovoljen, pa mu jaz težim, da naj poje še kakšno..
Obožujemo pa recimo moje pecivo in torte..
Aja, pa vsi smo suhi in drugače radi jemo.
In pa moji tudi drugje ravno ne ubijajo za palačinke, da na bo kdo rekel, da moje niso dobre.
Tudi mi nismo neki fani palačink.
Na ulici jih nikoli ne kupujemo, če smo lačni, izbiramo raje med drugo, boljšo hrano in ne nekimi palačinkami, ki so konec koncev le mašilo, kadar (doma) nimaš ideje, kaj narediti za po večerji.
Kajpavem. Moje mnenje je, da je rahlost palačink v prvi vrsti odvisna od “ležanja” mase. Maso je potrebno pustiti vsak pol ure, da so palačinke rahle. Nobena Radenska ne bo naredila rahlosti, če testo ne bo počivalo.
Najbrž ta proizvajalec cilja na ženske, ki ne znajo kuhati?
BTW – se mi zdi, da so letošnji izbranci navadno mašilo za Sparov marketing…. Sama jajca. Da o tem, kako jih predstavlja tisti sesljajoči kostko, katerega polovico sploh ne razumem, (oz. podjetje, ki ima pogodbo s Sparom), ne govorim… Drek na palci, skratka.
Ne vem, kaj je v tem prasku tako posebnega. Vrecke z zmesjo za palacinke ali smorn od Dr. Oetkerja obstajajo ze, odkar pomnim. Ja, pridejo prav za kako kampiranje, da ni treba kupovat cele kile moke in skatle jajc, za redno uporabo pa se mi zdi bolj kot ne brez veze, ker je testo “po starem” enako hitro narejeno. Iz bele ali polmozrnate ali mesane moke, za na sladko tudi z dodatkom malo vanilije in/ali cimeta, za na slano z malo naribanega krompirja…
Ne gre se za to, da si trlica ali ne , ampak eni pač nis(m)o ne vem kaki feni palačink.
Zakaj bi mogli vsi oboževat palačinke.
Jaz ko jih naredim, jih je 10 dovolj za nas 4. Vsak poje nekje 2, večji otrok bi celo z eno bil zadovoljen, pa mu jaz težim, da naj poje še kakšno..
Obožujemo pa recimo moje pecivo in torte..
Aja, pa vsi smo suhi in drugače radi jemo.
In pa moji tudi drugje ravno ne ubijajo za palačinke, da na bo kdo rekel, da moje niso dobre.
[/quote]
Ne marate baš palačink in potem ti je čudno, da jih tisti, ki jih imajo radi, pojedo več kot vi? Vse v redu s tabo?
(Pa še, da ne bi kdo napadel s kilami – moški del ima prenizek ITM, ženski normalnega.)
Pri nas, ko se pečejo palačinke, odjemalci stojijo vsak s svojim krožnikom ob štedilniku in jim jih stresam nanje kar direkt iz ponve :)))
Na mizi so naložene marmelade, nutele, limone, orehova masa itd, in si vsak sproti maže gor.
Ritual lahko traja tudi po eno uro :))) Palačink pa ne štejem več, količine so neverjetne 🙂
No, mi smo pa te palačinke takoj čez vikend probal in so zelo dobre. Gospod nas je na promociji v Sparu prepričal, da jih kupimo … povedal je, da takega izdelka pri nas ni na trgu, ker se druge ne mešajo samo z vodo, ampak moraš dodat jajce, poleg tega dr. Oetker doda še aromo in take stvari. Vzeli smo ajdove in riževe – ki jih doma res nikoli ne pečemo. Tko da lej vedno mi je čudo ko se ljudje totalno razpišejo brez da bi kaj porobal al se pozanimal. Te palačinke so okusne in nimaš občutka da so iz vrečke. Jaz bom imela vedno kakšno vrečko doma za vsak slučaj če ne bo ideje za večerjo in če česa zmanka.
Živjo, sem učenka 7.B razreda in danes smo kupili to maso palačinke takoj zdi ze mi da je zelo draga 2.90€ pise da pride od 8 do 10 palacink nam jih je prislo 7. Problem je tudi v tem da je nas v druzini pet jedli smo samo mi otroci vsak naj bi dobil 2 in eno si razdelili. Moja brat in sestra sta rekla da je masa odlična zares pa ni bila za nič imela je čuden okus, če je komu dobro naj jo jé po pravici povedano pa rajsi naredis svoje palacinke za 1.20€ ce sestejemo vse sestavine jih dobis tudi 15 pa se boljsega okusa so ce ma kdo rad manj sladkorja v testu ga ne more vzet ven ker je mesanica ze pripravljena. Jaz vedno vse po resnici povem ker mi ni vsec da ne govorim resnice. Ne priporocam vam nakupa ker je meni slabo ceprav sem pojedla samo eno. Groza.