Palčica pomagalčica in Kris- skoraj mesec dni kasneje
Ti pa mas resno pomesane pojme. Pravosodna stroka pa res ni odgovorna za resevanje medicinskih problemov. Nastopi kot vmesana sele ko pride do tozb, ampak zahtevati zakonsko skladno, promptno in aktualno natancno ukrepanje pa zagotavlja mz in ne pravniki. Mater eni ste res zblojeni in vam stvari niso jasne.
[/quote]
Nč nismo zblojeni, za pravilnost delovanja društev je odgovorna UE. Ne boš verjel, ampak tako je. Za humanitarnost in dovoljenje za registracijo pa Ministrstvo, za pravilnost odvajanja davkov pa FURS! Mater ste eni zblojeni in nevedni!
Ti pa mas resno pomesane pojme. Pravosodna stroka pa res ni odgovorna za resevanje medicinskih problemov. Nastopi kot vmesana sele ko pride do tozb, ampak zahtevati zakonsko skladno, promptno in aktualno natancno ukrepanje pa zagotavlja mz in ne pravniki. Mater eni ste res zblojeni in vam stvari niso jasne.
[/quote]
Ma pusti to zblojeno “nabirko”, ki pod stotimi nicki že nekaj časa nori tako, da bo zdaj zdaj dušo spustila.
Tega Pucerja ima tako v želodcu, da no fasala najmanj gastritis.
Nima smisla komentirati njenih patoloških objav.
Patologija je študija ali diagnoza bolezni s pregledom organa, tkiva, telesne tekočine, ali celega telesa (obdukcija). Patologija obsega tudi z njim povezane znanstvene študije bolezni procesov, ki se imenuje splošna patologija.
Medicinska patologija je razdeljena na dve glavni veji, anatomska patologija in klinična patologija.
V klinični psihologiji ali psihiatriji je poudarek na področju duševnih izkušenj in delovanju, tako se uporablja izraz psihopatologija. Nevrološke motnje preučujemo v nevrologiji, izraz nevropatija pa po navadi uporabljamo za primere patologije perifernih živcev.
Veterinarska patologija se nanaša na bolezni živali, medtem ko je fitopatologija preučevanje rastlinskih bolezni, lesna patologija pa preučuje bolezni lesnih gliv in insektov, ki razkrojujejo les. Strokovnjak za patologijo je patolog.
Beseda patologija je iz grščine πάθος, pathos, “čutiti, trpeti”; in -λογία, -logia. Patološki, patologirati se nanaša na postopek definiranja stanja.
Ma pusti to zblojeno “nabirko”, ki pod stotimi nicki že nekaj časa nori tako, da bo zdaj zdaj dušo spustila.
Tega Pucerja ima tako v želodcu, da no fasala najmanj gastritis.
Nima smisla komentirati njenih patoloških objav.
[/quote]
Lažnive učiteljice so vajine prijateljice? Ali si to morda ti sama! Lažniva učiteljica namreč ! Ki si prisvaja tuj denar in z njim razpolaga, brez da bi plačala davke! In misli,da je najmanj mati kvazi Tereza!
Tudi sama se to sprasujem. Marketing, reklama, ne razumem res ne. Ne jaz, ne moja ozja in sirsa druzina, prav tako sodelovke/ci, prijatelji, znanci, nihce ni padel na ta nateg. Torej se druzim z ljudmi, ki jim delujejo logicne povezave, ki se o stvari pozanimajo, ne padajo na neka fejk custva, ne padajo v euforijo, predvsem pa ne verjamejo nategunom. Sem vesela, da imam take pametne ljudi okoli sebe.
Tudi sama se to sprasujem. Marketing, reklama, ne razumem res ne. Ne jaz, ne moja ozja in sirsa druzina, prav tako sodelovke/ci, prijatelji, znanci, nihce ni padel na ta nateg. Torej se druzim z ljudmi, ki jim delujejo logicne povezave, ki se o stvari pozanimajo, ne padajo na neka fejk custva, ne padajo v euforijo, predvsem pa ne verjamejo nategunom. Sem vesela, da imam take pametne ljudi okoli sebe.
[/quote]
Najprej odgovor za prvo:
– po moje (vsaj mene, nas) je navdahnil ta deček, luškan kot cuker! Veem, da ne bi smelo bit to en normativ – a tak je. Potem oba starša – mlada, lepa, skromna, urejena.
KOOONČNOO da ni enih debelih, vsi bolani, že prej 7 otrok, v kočuri in vsi s posebni potrebami in pogori jim pesjak, pa crkne pipa pa nimajo prevoza… pa streha pušča …. a razumeš??
Zdaj pa gremo dalje! Jaz sem laik in nisem njihova prijateljica in nimam pojma.
Si pa predstavljam, da je bil en šok, da so dobili ves keš. ZDAJ pa urejajo vse papirje, dokumentacijo – zdravstveno (to ni en kurčev papir s podatki ko greste na Upravno enoto)!!
Uni v bolnišnici v ZDA tudi ne bodo za 2 mio € dali sam eno infuzijo!!
Mater ste nesramni!! Je pa še vedno 2 meseca časa!
In orenk ste sitni! Če kdo zdaj trpi, trpijo starši. Ker upajo, ker se trudijo za sina.
Vi pa zaprite kljune do novega leta!! Ko bo kaj več jasnega, bodo že povedali!
Ni vam jim treba skoz sledit, če ste dali 1€.
Nikakor ne obtožujem staršev,da bi imeli kakršnekoli slabe namene – mi je pa čudno tole urejanje birokracije z ZDA že tri tedne. ja sama dva pravita,da bi si želela že biti tam, vsak teden zdaj že tri tedne skupaj poslušamo, naslednji teden bo znan točen datum in klinika kamor bo šel… pa ko pride naslednji teden – je stvar še vedno ista se čaka…
vse skupaj mi je čudno – ker je to redka bolezen in zdravilo drago in ne razumem kaj se čaka toliko ob tem dejstvu,da je otrok samoplačnik in normalno bi vsaka klinika , ki to zdravljenje nudi z veseljem bila vesela tega denarja.
In ne razumem odločnosti staršev – da kar čakajo- na koncu se lahko zgodi,da ne bodo dočakali in bo prepozno. Če bi šlo za mojega otroka bi zahtevala takoj datum ne pa čakala – saj sploh nimajo več časa. Otrok bo januarja star dve leti – oni pa še v začetku novembra čakajo… mislim resno??? in pol bodo še čakali na vize pa urejali pot v Zda… saj jim ne bo časovno ratalo, če se bodo tako nosili…, kaj je potrebno tako hudo dolgo čakati za določitev datuma… lepo prosim no. če so to tako nesposobni dat dohtarji tam, kako potem so sposobni opraviti takšno zdravljenje, če jim že dogovor o sprejemu in določitvi datuma predstavlja tak napor,da ga ne zmorejo niti v treh tednih. če ne drugega jaz bi spakirala in šla tja in se tam dogovarjala in čakala na datum in jih osebno pritiskala, naj pohitrijo zadeve. sam problem pri tem je da niti ne vedo kraja kam. Mislim,da staršema manjka odločnosti v tem primeru zahtevati bi morala datum takoj.
[/quote]
Za vstop v USA kot Slovenci rabijo tudi ESTA ( Electronic System for Travel Autorisation), brez pardona. Že to traja včasih tudi teden ali dva, četudi skleneš online… Če maš pa kje še kak “problem”, pri izpolnjevanju formuarja in preverjanju z njihove strani, pa sploh.. ( le je v ozdju kaj, kar njim ni všeč).
https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_System_for_Travel_Authorization
Za vstop v USA kot Slovenci rabijo tudi ESTA ( Electronic System for Travel Autorisation), brez pardona. Že to traja včasih tudi teden ali dva, četudi skleneš online… Če maš pa kje še kak “problem”, pri izpolnjevanju formuarja in preverjanju z njihove strani, pa sploh.. ( le je v ozdju kaj, kar njim ni všeč).
https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_System_for_Travel_Authorization
[/quote]
Vsake toliko grem v ZDA in ESTA mi vsakič potrdijo v manj kot 24 urah. Kolegica je na ESTA celo pozabila, tako da je hitro vnesla svoje podatke kar na Brniku. Do prihoda v ZDA je bilo že vse urejeno.
Vsake toliko grem v ZDA in ESTA mi vsakič potrdijo v manj kot 24 urah. Kolegica je na ESTA celo pozabila, tako da je hitro vnesla svoje podatke kar na Brniku. Do prihoda v ZDA je bilo že vse urejeno.
[/quote]
Mogoče bi pa oni dovoljenje za daljše bivanje, recimo za več let. Da bi mi malo pozabili na denar in njih. Ali ni očka italijanski državljan? Zakaj se ne vključita obe zunanji ministrstvi, če je zadeva tako nujna in gre za življenje ali smrt. Še zadnjemu klošarju pomaga MZZ, zakaj pa ne njim? Kako to, da se v primerih, ko gre za življenje ali smrt ne vključi diplomacija? Naša in njihova? Smrdi, smrdi, kako smrdi!
[/quote]
Tudi pri meni.
Samo enkrat so se pa v nekaj “zapičili” in je trajalo 14 dni… hodim pa v USA že skoraj 20 let. Pri tistih, ki gredo pa prvič in ne ravno “turistično”, so pa še posebej pozorni 🙂
Ajoj, ne samo patologija – tudi paranoja je tvoja šibka točka.
[/quote]
Spet ti? Ena od učiteljic? Nisi? Njihova prijateljica? Nisi? Kaj pa si? Sledilka dvema, ki sta uspešno zbrali ( in posvojili) vaš denar! Dobra ta! Pa statut društva, pa davki, pa letni občni zbor, pa revizija, pa.. Škoda besed! Ampak enkrat bo vse to jasno, samo še malo!
Ampak resno no, kaj se zdaj dogaja s preostankom denarja, ki naj bi bil razdeljen drugim?
Je kdorkoli iz drustva ze sporocil kdaj in kako bo ta zadeva realizirana?
Na Fb strani je sicer objavljen zapis da bodo pomagali Bil-u in se dvema otrokoma ampak ko sem pazljivo prebrala zapis, sem ugotovila da gre za denar ki ga je zbral in ga bo doniral Radio Capris kot organizator koncerta.
Kaj se torej zdaj dogaja s tistimi 1,7 mio €? Razumem Krisova starsa, da pri vsem hitenju nimata casa vsem odgovarjat ampak da se pa drustvo sedaj ne javi s kaksnim konkretnim nacrtom in odgovori, mi je pa tudi malo mimo.
LOL 🙂
[/quote]
nekaj slabega in nekorektnega pa se je pokazalo pri tej palčici pomagalčici in tej gospe Larisi – denarja, ki je bil presežno zbran za Krisa ne da drugim otrokom in ga pogojuje z nekimi nerazumnimi zahtevami, ki so daleč od humanitarnosti.
namreč vsi pričakujejo,da bo iz presežka denarja pomagala Galu, pa je gospa izjavila,da ne, ker so tam stvari nejasne. ravno obratno- Gal ima že plačano kavcijo za op, Gal je bil s strani ameriškega zdravnika že pregledan, ima vse izvide. pa mu kvazi humanitarka odreka pomoč.
medtem ko bo kris koristil denar, ki je bil zbran na slepo zaupanje – brez natančnih podatkov kje bo zdravljenje, kdaj bo, celo brez tega da je kris primeren za pot (to kao so preverjali šele pretekli teden).
da ne govorimo o pravnih mahinacijah drustva, ki takega zneska sploh ne bi smelo zbirati, če jim sam furs ne bi dal navodila kako in kaj, bi se lahko obrisali pod nosom – in zdaj ironično ta larisa drugim postavlja pravila in zahteve o jasnosti, da bo nakazala pomoč iz presežnega denarja.
To ni humanitarnost – in s temi dejanji ona krepko sedaj meče slabo luč na humanitarnost, ker je očitno dvolična. In očitno se vse bolj zdi,da v tej zgodbi nekaj smrdi- tudi meni. ker oprostite ni normalno,da oni ne vedo nič o zdravljenju za Krisa še več kot en mesec po tem. Če smo že pri jasnosti in korektnosti – pa pri tem ni fantek nič kriv, ampak he pa grdo od humanitarke,da drugim očita nejasnost (kot galu – pa čeprav je zanj vse točno znano in že plačana kavcija), za krisa ni pa nič.
Galovi starši so pokazali izvide in tudi se obrnili na zzzs, ki jih je zavrnila, medtem ko krisovi niso storili nič od tega, niso pokazali nobenih izvidov, nobene dokumentacije niti sedaj, obnašajo se pa kot bogovi skupaj s to kvazi humanitarko, ko drugim postavljajo pravila. Mi pa naj verjamemo zgodbicam o silni birokraciji in ne vem čem še vse – pokaži vse te dokumente, pokaži kaj vse to silno urejanje je potrebno in kaj točno čakate sedaj in že mesec dni nategujete folk, drugim, ki imajo vse že jasno znano in so imeli že pred samim zbiranjem denarja pa odrekajo pomoč. Dvolično, grdo in prav nič humanitarno!
Prejšnji teden smo poslušali različne zgodbice o tem kaj še čakajo starši in zakaj tako dolgo traja.
Berem komentarje in ljudje jasno povedo, da ne daruijejo nič več, dokler ta ženska sedi na več kot milijonu presežnega denarja – in tako je prav. Se zdi, da računa na to,da naj ljudje še za druge lepo nakazujejo, bo za nas in krisovo familijo čimveč ostalo, zakaj bi sedaj pomagali drugim… tako izgleda to njeno ravnanje.
gledam njihov Fb in vidim da se SPET zbira denar, tokrat za deklico Eurono in poseg da bo lahko hodila. zakaj spet zbiramo, ce imajo tak presezek in bi lahko dekletu pomagali pri placilu???
ne da nocem vec darovati, samo neumno pa je da denar sedi tam in ne koristi nobenemu, za ubogo Eurono bomo pa svecke zbirali??
ena zgoraj je napisala da bo za Bila daroval radio.. za fantka Gala ne bodo darovali dokler se ne razjasnijo stvari – kat da za Krisa nismo darovali na slepo zaupanje… ne vem no, cudno je vse.
Se strinjam z vsem – ne da nočemo pomagati – samo je nekorektno,da humanitarka, ki bi morala pomagati sedi na dnarju, mi pa naj zbiramo.
res je – za bila je šlo iz kasnejšega koncerta – prebrala sem njegovo zgodbo potrebuje 8000 e, pomagali so mu s 6000, če je manjko od koncerta, bi morala ženska dati še tista manjkajoča 2000 – zakaj ne?
Pri milijonu in pol so to mali zneski, pa zgleda še pri teh škrtari in ne da denarja in pomoči kot jo ljudje potrebujejo.
Od vseh zgodb pa je pri krisu najbolj vse nejasno – še vedno, celo več kot mesec dni po tem.
Se strinjam z vsem – ne da nočemo pomagati – samo je nekorektno,da humanitarka, ki bi morala pomagati sedi na dnarju, mi pa naj zbiramo.
res je – za bila je šlo iz kasnejšega koncerta – prebrala sem njegovo zgodbo potrebuje 8000 e, pomagali so mu s 6000, če je manjko od koncerta, bi morala ženska dati še tista manjkajoča 2000 – zakaj ne?
Pri milijonu in pol so to mali zneski, pa zgleda še pri teh škrtari in ne da denarja in pomoči kot jo ljudje potrebujejo.
Od vseh zgodb pa je pri krisu najbolj vse nejasno – še vedno, celo več kot mesec dni po tem.
[/quote]
En preprost odgovor: smell of money marsikoga ne pusti ravnodušnega.
Tocno tako in javno objavijo prejemnika, sliko cek z visino domacije in vse… ne pa ta pomagalcica, ki samo pisari komu bo kak dala, dokazov o tem pa ni nikjer. Mocno sumim, da oni talajo drobtinice se od preostalih dogodkov in se lazejo, da je to razdeljevanje preostanka denarja. V resnici pa cel preostanek po mojemse kar cuvajo v celoti na racunu in si ga bodo s familijo razdelili. Tako se mocno dozdeva.
Zenska je za moje pojme enako pojvarjena kot ostali, ki so dnar pokradli. Samo da,se ona pretvarja in dela lepo in laze, da deli preostanek denarja.
Tolk denarja kot je na racunu pa setistih minornih pomoci, ki jih prosijo ne pomagajo prosilcem v celoti.
…. ampak te ženske dobrotnice so meni zelo sumljive.
Dotična učiteljica deluje, kot da je ta denar zdaj NJEN in bo ona ODLOČALA kako in kaj.
Neverjetno, kaj dela denar.
Ena oseba razpolaga z darovanim denarjem od par tisočev ljudi brez slabe vesti … dobesedno špila boga.
To ni dobro. Ni dobro. Res ne!