Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Palma (Španija)

Palma (Španija)

Ali je kdo že bil na Palmi de Mallorca, kakšno je vreme tam septembra? Je primerno tudi za kopanje? Kaj si tam splača ogledat?
Hvala

September je krasen v Palmi. Morje ima okoli 25 stopinj, temperature poletne.

Najemi avto, je zelo poceni in si ogledaš otok. Če si kolesar, je septembra idealno za kolesarjenje. Nenormalno je tam kolesarjev, imajo fensi kolesa za izposojo, res vrhunske znamke.

Fortnalutx je najlepša vas v Španiji. Pod Unescovo zaščito. Res lepo za videt. Pa potem še pogledaš standardno ponudbo. Jaz sem že pozabila točno kaj, ampak je lepo.

Midva sva bila en teden in sva bila samo eno popoldne na plaži. Vse ostale dni sva vandrala naokoli.

Palma de Mallorca je lepo in živahno mesto, stari del mesta je “must see”.
Iz Palme vozi v mestece Soller na s.everozahodu starinski vlak, iz Sollera pa v Port de Soller starinski tramvaj. Na severu si velja ogledati še sotesko Sa Calobra in Valdemosso.
Najlepše plaže so na vzhodnem delu otoka od Alcudie na severu do Santany-a in Es Trenca na jugu. Cala Mondrago,
Porto cristo, Cala Santanyi, teh lepih plaž je ogromno.
Po moje je najbolje najeti avto in si ogledati cel otok.

Ko boš v Palmi, lepo pozdravi mojega sina. Kako ga boš spoznala. Verjetno edini na otoku vozi vozilo s slovensko tablico :-).

Želim ti lep dopust.

Mallorca je zakon!!! Se pridružujem postom zgoraj ob dodatku, da se splača dlje ostat. Mogoče kar preselit. Res je lepo.

Kakšne so pa kaj cene tam? Npr hrana (ne v restavraciji) in druge stvari?

Če misliš v trgovinah, so cene približno take kot pri nas.
V restavracijah pa tudi, dnevni meniji so po čisto dostopnih cenah, je pa seveda odvisno, kje in kaj – tako kot pri nas.
Se spomnim, da je mož par let nazaj za 6 ljudi v restavraciji plačal okroglih 100,00 eur z napitnino vred.
Jedli pa smo tapase + vino, pivo in mineralne vode.

New Report

Close