PAMETEN UMIK
Dobro jutro, prijatelji!
Nič nima opraviti tale naslov z mojo odsotnostjo
tule gori, saj vidite, da se pojavim, da sem neka
meglica, pridem in grem. Se pofočkam in odjadram,
novim dnevom naproti. Dnevom, ki mi prinašajo toliko
vsega, da bi morala nositi koš in vanj stlačiti vsaj tisto,
kar je nujno za en sam samcat dan. Koš, ki bi ga potem
ponesla s seboj v hribe in si zapelo uno :
————————–
Sama duša me je.
Telo, kot da ga ni
in dvoje presrečnih igrivih oči.
Odkrivam, uživam,
kot v sanjah živim.
Čas, ki duši,
je ostal v dolini
Je tu le modrina,
belina,
zlato
in pod mano sivina ….
Ne hodim,
kot ptica
– lebdim!
———————-
O umiku je pisal le moj prijatelj Z.Modrej. Pisal je o debeli in tanki koži. In kot bi se jaz v hribe umaknila, tja gor svojo dušo ponesla, jo nebu ponudila, tako dojemam njegov “Pemqtni umik” :
“V debelo ali pa v tanjšo kožo smo bili oblečeni že ob rojstvu. Če smo v tanjši, smo pač bolj občutljivi in nas tako večkrat kot druge “zazebe v dušo”. Priznajmo si to in se ustrezno pripravimo, da bomo lažje in polneje živeli. Če bi se kdaj v kakšni družbi obmetavali s preostrimi besedami, se ne vpletajmo v razpravo, saj imamo zelo tehten vzrok – tanjšo kožo.”
————————
Družba moja zbraban, danes se torej ne bom oglašala, imam dopust in grem na pot. Imejte se prečudovito, imejte se lepo, uživajte in nikar se bati svoje tanke kože. Stopite na pot današnjega dne vzravnano in s trdnim, močnim korakom. Prestopite tisti nevidni prag, ki loči bol od radosti, jok od smeha, veselost in norost od resnosti in ostanite ….. na strani …..eh, kako pravi naš Severnica – na strani s pozitiv vajbrejšen!
Še enkrat vsem LEP DAN !
Ku ku…Jutro vsem..Tudi muca se oglaša zlo na hitro.NIma dopusta ampak šiba v službo.Kava je posrkana..nioba bo spet pila mrzlo za lepoto..aha!Ta pa zna!:)))))
Dan naj bo lep za vse,zate Marička še posebej,kamorkoli jo že mahaš….
Vsem en cmoček za lepše jutro…
Evo že šibam papa…do večera….*******
P.s. dons bo muca začela brenkat,koker bodo drugi rekli..ampak samo zato da se nauči kitarco..jep! Ena želja se mi tako izpolnjuje,……jupieeee
Dobro jutro Marici, zajcku, muci, niobi, Janiju in vsem, ki se kasneje pridete na Tjavendan..
Marici tebi pa srecno pot, pazi na meglo, mokro in spolzko cesto, tiste pod vplivom lune in Radotove podloznike..
Naj vsem cez meglo posije sonce in da cimbolj vedri prezivite ta dan..
DOOOOOOOBERRRRRR DAN Labodki in celi klapi
kej so me zjutri zasul, zdej pa drugi kafečkajo jest pa lepo švis und šus v
gmajna se pofočkat(((::))))
umik – hmmm
tale fajtar se zmeri umakne kadar ga zraven kšnga začne zebsti,
sej se mi smiljo ko so revčki čist ledeni AMPAK
zakaj bi še mene zebkal ne da:)))
mam pa ena huda napaka, da jest kot ta pravi Butalec še nisem naredila izpita iz taktičnega umika (unga ko maš kobajagi nasmešek na ustah pa s trepalnicam migaš) …. doniš…. ampak tistega dne bo pa verjetno škrat izginil ne da
bogve zakaj smo štori tud dobri ne da – a že vem za orientacijo SE VE R
zdej pa ugante kako morjo kazat letnice na štorih da veš kje je sever-yees
PACMAKAM vornk pa prletim k sneta skira
S.O.S.