Pametna športna ura
Tukaj na veliko športate. Za darilo bi rada kupila pametno uro, gospod bi se rad spet spravil na tek in iščem nekaj, kar bi mu izmerilo pulz, kisik, pa morda tudi kvaliteto spanca po potrebi … se pravi na trgu je morje teh zadev in res se ne znajdem, celega premoženja pa tudi ne bi dala, ker ni potrebe. Zanimajo me izkušnje uporabnikov, gledala sem pa Garmina.
Hvala.
ena tam
Polde747, 15.11.2022 ob 10:56
Garmin pa šminkanje ja… upam da ne poslušaš Norice
Suunto polar in coros so vredu na svojem področju, ampak omejeni s funkcionalnostmi. Za kar rabiš bi jaz pogledal malo med forerunner 255 in instinct 2, če pa želiš boljši in lepši zaslon za ceno krajše baterije pa kakšen Venu 2 ali Vivoactive 4
Saj nekaj od tega sem gledala, ampak so vse izkušnje dobrodošle.
Hvala
ja, forerunner za 250 eur res prekasa polarja ali suuntota.
Polar je lazji. Vantage V2, zakon. Aplikacija je precej enostavna. Tudi ura.
Suunto 9, ali baro edicija, tezek, ampak razcleni trening do amena. Aplikacija je malce bolj zapletena, je pa zelo dobra, ko spremljqs napredek.
Polar, odlicno meri tudi na zapestju. So odstopanja napram pasu, ampak zanemarljivo.
Suunto na zapestju dela tudi po 5 ali 10% razlike. In ni odziven tako hitro kot Polar, kar pri kaksnrm hiitu ali sprintih (ki jih tudi delas med standardnim treningom) ni fajn.
Jaz sem prej imela Polarja, in sem imela se 3 pase in sonde, ki jih zdaj kombiniram s Suuntotom (se brez problema skonekta). Tale suunto je neunicljiv. Imam se spartana hr (za treninge imam prsni trak). Ko pride trenutek, da se ga bom pripravljena odreci, grem nazaj na Polarja. Takrat, ko sem ga imela, je imel res same grde oblike, zdaj so to izboljsali.
Norica717, 15.11.2022 ob 11:09
ja, forerunner za 250 eur res prekasa polarja ali suuntota.
Polar je lazji. Vantage V2, zakon. Aplikacija je precej enostavna. Tudi ura.
Suunto 9, ali baro edicija, tezek, ampak razcleni trening do amena. Aplikacija je malce bolj zapletena, je pa zelo dobra, ko spremljqs napredek.
Polar, odlicno meri tudi na zapestju. So odstopanja napram pasu, ampak zanemarljivo.
Suunto na zapestju dela tudi po 5 ali 10% razlike. In ni odziven tako hitro kot Polar, kar pri kaksnrm hiitu ali sprintih (ki jih tudi delas med standardnim treningom) ni fajn.
Jaz sem prej imela Polarja, in sem imela se 3 pase in sonde, ki jih zdaj kombiniram s Suuntotom (se brez problema skonekta). Tale suunto je neunicljiv. Imam se spartana hr (za treninge imam prsni trak). Ko pride trenutek, da se ga bom pripravljena odreci, grem nazaj na Polarja. Takrat, ko sem ga imela, je imel res same grde oblike, zdaj so to izboljsali.
Živjo,
glede na prebrano vidim, da se res zastopiš v tele ure Jaz se nič, pa bi jo res imela in te prosim za nasvet. Rada bi uro, ki bi me parkrat na dan opomnila, da moram pit, da bi mi zvečer povedala koliko sem naredila korakov, mogoče tudi kakšne porabljene kalorije… skratka, nič posebnega. Glede moje aktivnosti je tako, da grem enrkat na teden v hribe, in vsak dan na hitro hojo 1 uro. Telefona ne maram nosit s sabo, ker mi gre na živce. Aja, pa še to, v angleščini sem zelo slaba, zato bi najraje nabavila nekaj, kar ima tudi slovenski meni. Ali se ti kaj sanja, kaj bi bilo zame? Hvala ti v naprej! <3
Meni je garmin vivoactive 4s zakon, ampak to je po moje bolj ženska ura???
Drugač pa prisegam na garmina, ker imam na telefonu aplikacijo garmin connect, kamor se prenesejo vse dejavnosti shranjene na uri+srčni utrip, kvaliteta spanja, število korakov…
Poleg tega lahko ustvariš skupino in potem člani tekmujete v številu korakov, številu pretečenih korakov… Pa še en kup enih izzivov je notri.
pomočmeni, 15.11.2022 ob 11:32
Živjo,
glede na prebrano vidim, da se res zastopiš v tele ure Jaz se nič, pa bi jo res imela in te prosim za nasvet. Rada bi uro, ki bi me parkrat na dan opomnila, da moram pit, da bi mi zvečer povedala koliko sem naredila korakov, mogoče tudi kakšne porabljene kalorije… skratka, nič posebnega. Glede moje aktivnosti je tako, da grem enrkat na teden v hribe, in vsak dan na hitro hojo 1 uro. Telefona ne maram nosit s sabo, ker mi gre na živce. Aja, pa še to, v angleščini sem zelo slaba, zato bi najraje nabavila nekaj, kar ima tudi slovenski meni. Ali se ti kaj sanja, kaj bi bilo zame? Hvala ti v naprej! <3
Za pitje lahko nastavis vse novrjse ure. Samo… na to funcijo jaz nikoli ne bi pomislila .
Korake ti bodo vse stele. Z vec ali manj dobro natancnostjo. Jaz imam recimo za sluzbo Samsung Galaxy 4, pa se mi zdi, da mi steje 4x vec korakov, kot Suunto Spartan. Hocem reci, da to ni zanesljivo ravno.
Vse ure ti bodo delale samostojno, dajqle v svoj spomin, pol, ko prides domov, pa preneses v aplikacijo. Ce bos aktivirala trening. Ce ne, ona sproti same prenasajo dnevne aktivnosti v aplikacijo.
Najtezji del zame bi bila zelja po slo jeziku. Ker 2 tuja uporabljam rnako dobro kot slo, se sploh ne zavzamem vec.
Poglej na polarjevi strani (Polar Slovenija) ali ima to moznost. Suuno mislim, da je nima. Seveda imas pa na svoje potrebe res univerzalno Samsung Watch, ki bo pa delala enako (samo ni povezljiva s prsnimi sondami za trening). Tam imas pa se funkcijo za vsebnost kisika v krvi, pa ekg ipd.
Tudi jaz priporočam Garmin vivoaktive. Imela sem vivoaktive 3, sem celo plavala z njo, kaže spanje, stres, srčni utrip….Upravljanje brez težav, slovenski meni. Lahko pa spremljaš na računalniku in telefonu, prek njihove aplikacije. Žal se mi je pas utrgal in je izgubljena v gozdu. Sedaj počasi razmišljam, da kupim novo. Mislim, če sem prav obveščena, da je vivoaktive nova različica, malenkost z več funkcijami, in seveda tudi z nekaj višjo ceno. Res priporočam Vivoaktive Garmin.
Za šport – po moje predvsem Suunto. A imam izkušnje samo s tem, tako da sem pristranski. Vidim pri drugih, da je tudi Polar in ostali kar OK.
A govorim samo za šport – brez spanja, pitja vode, ipd – čeprav imajo novejši Suunto modeli najbrž tudi to.
Za natančno spremljanje srčnega utripa in analize glede fizične pripravljenosti in primernih časov okrevanja, potrošnje energije in zavedanja stanja kondicije potrebuješ uro, ki meri utrip s pasom in senzorjem na prsnem košu – ne da to dela sama ura na zapestju. Meritve ne uri na zapestju so nezanesljive.
Za orientacijsko zahtevnejše zadeve (npr zimski pohodi v gorah ali pa neznanih terenih) je koristno imeti GPS in vodenje nazaj do izhodišča – kar najbrž za tek ni bistveno.
Za darilo moje ideja najbrž ni primerna a vseeno zapišem; splača se gledati rabljene/stare modele. Funkcije so malo manj moderne a delajo odlično, za skoraj nič denarja. Eno Suunto uro sem dobil na Bolhi za cca 60 Eur z vsemi dodatki (senzorji, kabli) – ko sem v resnici iskal samo kabel, ki sicer nov stane 30 Eur…
rok-1, 16.11.2022 ob 12:08
Za šport – po moje predvsem Suunto. A imam izkušnje samo s tem, tako da sem pristranski. Vidim pri drugih, da je tudi Polar in ostali kar OK.
A govorim samo za šport – brez spanja, pitja vode, ipd – čeprav imajo novejši Suunto modeli najbrž tudi to.
Za natančno spremljanje srčnega utripa in analize glede fizične pripravljenosti in primernih časov okrevanja, potrošnje energije in zavedanja stanja kondicije potrebuješ uro, ki meri utrip s pasom in senzorjem na prsnem košu – ne da to dela sama ura na zapestju. Meritve ne uri na zapestju so nezanesljive.
Za orientacijsko zahtevnejše zadeve (npr zimski pohodi v gorah ali pa neznanih terenih) je koristno imeti GPS in vodenje nazaj do izhodišča – kar najbrž za tek ni bistveno.
Za darilo moje ideja najbrž ni primerna a vseeno zapišem; splača se gledati rabljene/stare modele. Funkcije so malo manj moderne a delajo odlično, za skoraj nič denarja. Eno Suunto uro sem dobil na Bolhi za cca 60 Eur z vsemi dodatki (senzorji, kabli) – ko sem v resnici iskal samo kabel, ki sicer nov stane 30 Eur…
Rok, pa saj suunto ti meri spanje pa vse. Ce jo ves cas nosis . Nimas Suunto Move aplikacije? Pa ja imas vse tw atribute tam. Tudi case na istih turah ti kaze in oceni napredek. Ima kompas in nacrtovanje route tako da te tudi domov pripelje. Bolj ali manj. vcasih srecas pred sabo kako veliko skalo, okrog katere moras pa suunto ni predvidel.