Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pametni dom

pametni dom

Pozdravljeni,

zanima me vaše mnenje oz. izkušnje s “pametnim domom”. Kaj in kje se splača? Jaz sem malo gledal različne ponudbe…pri A1 Iin pri Telekomu…Ga že kdo uporablja?

Hvala za vaše odgovore.

Kaj pa je to?

Kaj pa je to?

Če se ne motim je to od Telekoma …verjetno kakšne kamere za nadzor doma …

Če gledate smarthome od Telekoma, mislim da je potrebno imeti tudi njihov Neo smrtbox…

lp,

mene moti, da pri njih nič ne piše kaj to je…neke skromne informacije

kakor jaz razumem rabiš smartbox, vse tiste vtičnice in vmesnike ali kako se reče, da vse skup funkcionira… vse skupaj pa nadzoruješ preko ene aplikacije

Super, sem si ravno pred časom uredila menjavo Neo smartbox…potem lahko razmišljam tudi v tej smeri 😉
Samo se mi zdi, da je vse skupaj zelo zakomplicirano.

lp,

seveda rabiš za nadzor recimo notranjo in zunanjo kamero, če prav razumem

Ni komplicirano – če že imate Neo Smartbox, kupite še paket pametni dom, namestite kar rabite (žarnice, kamere, senzorje….ni komlicirano) in upravljate podobno, kot do sedaj box.

Še povezava do več info: https://www.neo.io/info/pametni-dom

Vse to se da narediti pametno tudi brez Neo, z navadnim googlovim asistentom. Bo verjetno bolj uporaben. Bistveno pa je, da imate dober wi-fi, ki ga ne meče ven. Ni to nobena revolucija. Veliko naprav se danes prodaja z možnostjo povezave za alexo in google asistent. Če Neo prepoznajo samo naprave, ki so navedene, ni to nič. Boste kupile pametni hladilnik, pečico, karkoli, pa ne bo delalo na Neo. Jaz bi kupila zadevo, ki se širi, ki jo uporablja čedalje več naprav – to pa sta alexa in google asistent. S tem, da ima alexa omejeno uporabnost, ker je vezana na Amazon prime.

Mene pa zanima nekaj… sem na T2 in ze nekaj casa razmisljam ravno zaradi Neota, da bi sli na Telekom…
Kaj moram storiti, ker vezave pri T2 nimam se mi zdi? A je vseeno kdaj v mesecu naredim prehod?

Moje izkušnje so kar OK, vendar tega nimam vsega integriranega v eno platformo, kot to ponujajo ponudniki, ki jih omenjaš;
Imamo raje nekaj pametnih vtičnic, ki se jih upravlja preko neta, prav tako gretje in klimo, v kratkem pride še “wi-fi to IR kontroler” za TV in še kaj, pa oddaljeni nadzor, da lahko vidimo, če starša slučajno potrebujeta kakšno pomoč – in podobne zadeve.
Vsak sistem ima svojo aplikacijo, prostor ima optiko in priključen hiter wi-fi… in vse deluje OK – in ne stane skoraj nič.

New Report

Close