Pametni Trumo se je odločil da ne bo več reševal rit Evropejcem.
WD40, 19.02.2025 ob 14:29
Evropa je zakuhala 1sv.v in so ji morali Američani umirati v Evropi.
Evropa je zakuhala 2sv.v in so ji morali Američani umirati v Evropi
Trump se je odločil da se v tretje ne bo ponovilo.
Zakaj pa še pol mesa vsepovsod, zakaj hoce stegovati tace po tujih zemljah… Naj bo tam v Ameriki in se ukvarja z ameriko… A to pa ne… Cel cajt da kar je nastopil mandat se raje z vsemi drugimi ukvarja
daisycutter, 20.02.2025 ob 10:57
Nihče od Trumpovih navijačev ne pove čisto dobro, kaj zdaj.
Se pustimo kolonizirati Ameriki, postanemo x-in-petdeseta država in se obvežemo, da bomo kupovali samo še Tesle?
Se pustimo razdeliti pol/pol Rusiji in Ameriki, jima plačujemo 50% vsega kar imamo in smo tiho do konca življenja?
Se združimo in pokažemo obema, da XXX miljonov ljudi s kulturo, ki smo jo njega dni izvozili na vse kontinente sveta ni kar tako?
Kaj je torej vaša opcija, mogoče kakšna, ki meni niti na misel ne pride, ker ne sledim Trumpovim umotvorom?
čisto vsemu ravno ne sledim, ampak nisem zasledila, da bi EU govorila o kakšnem združenem boju proti kateremukoli zunanjemu sovražniku. Če prav vem, se EU ukvarja predvsem s kaznovanjem “neposlušnih” članic, zaradi raznoraznih obskurnih zadev in z gledanjem stran pri invaziji pretežno muslimanskega življa. Svojih meja ni sposobna niti pripravljena zaščititi. Mediji nas farbajo, da so nam sovražne države, ki so nam najbolj podobne, invazija resnično drugačnih, ki je preplavila EU, pa se smatra kot napredek? Pa kdo je tu nor?
Saj brez sledenja tej solati vemo, kaj ne štima, kajne?
Biti proti, biti jezen, biti zajedljiv, biti… brez pameti in sposobnosti in do fundamenta nezadovoljen.Najboljši material za manipuliranje. Super sredstvo za uničevanje. Najboljše orožje za doseganje egoističnih ciljev.
Samo butle lahko usmerjaš po svoje. Pametnih ne moreš. Zelo poceni se dobi bedake. Samo na njihovo šibko točko pritisneš, pa so tvoji s kožo in krvjo vred. Ste nezadovoljni? Prav imate! Mi smo z vami, mi vas bomo vodili, da boste lahko bentili in javkali! Za vašo bedo je nekdo kriv, vi sami ziher ne! Zato smo mi ustvarjeni drug za drugega. Nam verjemite, mi vas razumemo. Iskali bomo krivce in jih kaznovali. Vse bomo razgnali, zrušili, zjebali, uničili! Ker je tako edino prav.
In množica norcev ploska in sledi. Tako so navdušeni, da pozabijo vprašati, kaj pa namesto sranja ponujajo ti “super voditelji” in kako bodo stvari postavili bolje.
Oni povejo samo, kaj je narobe, z drugimi seveda, ne z njimi. To zna vsaka vaška prepirljivka. To je pa tudi edini možni domet bedakov, ki temu sledijo. Dalje ne misli nobeden.
Futranje bedaste množice s sovraštvom je od začetka civilizacije naprej hiter in poceni recept, da se uniči vse pred seboj. Logika je preprosta: naj crkne sosedu krava, pa magari za ceno dveh mojih, me ne briga. Glavno, da bo sosed nastradal.
En junak naj raje pove, kako bomo stvari izboljšali, ne pa samo uničevali.
Se vidi da nimate pojma:
EU carina so v povprečju večje kot od ZDA jih želi izenačiti in je že panika
Če ZDA potegnejo iz EU vse vojaške zmogljivosti smo bosi ,nagi in slepi
Če nam ne dovolijo dostopa do najnaprednejše tehnologije, bomo iz 16% svetovne industrijske proizvodnje kmalu padli na 5%.
ZDA finančni sektor je 3xvečji od EU, če nam omejijo dostop do njega smo v kurcu.
da ne naštevam naprej. Vsi tisti , ki pravijo da ZDA potrebujejo EU se krepko motijo. EU ni nobeden faktor v sedanjem svetu mi in naši politiki pa še zmeraj živimo v iluzijah izpred 20 let.
Kaj ali niste v 90ih s prihodi POP tv in kanal A z veseljem gledali ameriške filme in serije?
Kako je rekla ANGELA MERKEL, ko so jo spraševali glede bolj združene Evrope, da če je mogoča skupna Evropska indetiteta. Odgovorila je, da to ni možno, da je to že zamujeno.
Ker se opravičujem, ali vi vsi mislite, da se je Evropo vsa ta desetletja 24 ur dnevno filalo z ameriško pop kulturo, filmi, zvezdniki, serijami itd. zgolj zato, ker se je šlo za služenje denarja?
Ne! Glavni namen in težnja Amerike je vedno bilo to, da spremenijo ves svet v Ameriko, da jih imajo vsi radi in da širijo njihov način življenja in “demokracijo”.
In ni bil glaven del širjenja “demokracije” z vojaško močjo, ampak z kulturnim imperializmom in prevlado.
Največji absurd vseh absurdom mi je kako zelo se razburjate zaradi migrantov iz muslimanskih držav in se sprašujete kakšna grožnja so za našo kulturo in identiteto. Obenem pa zmerjate naše slovenske in evropske umetnike s paraziti, potem pa se usedete pred televizijo ali računalnik in gledate ameriški film.
Resno?
Muslimanski skrajneži bodo od Evropejcev vedno večinoma izvali le odpor. Bolj bojo nasilni, večje nezadovoljstvo bojo čutili Evropejci do njih.
Medtem ko ameriško pop kulturo pa nekritično sprejemate in nikoli ne pomislite kakšna grožnja bi bila lahko za našo Evropsko identiteto. Pa je ravno amerišku kulturni imperializem tisti, ki je dejansko uničil Evropo. Več vemo o ameriških filmih, zvezdnikih, serijah, glasbi in kulturi nasploh, kot o kulturi drugih evropskih narodov.
Razburjate se zaradi muslimanov, medtem ko nam Američani delajo še bistveno večjo škodo.
Pa ko bi vsaj ameriška kultura bila napredna. Tako pa vas motijo muslimani zaradi svoje zaostalosti, medtem ko je ameriška kultura tudi kmetavzarski in zahojena. In kaj drugega ste potem vi kot nekulturni kmetavzarji in zahojenci, vas vprašam?
Dobro da se je zgodil Trump, ker to kar počne je klufuta vsem vam ameriškim kurbam, ki ste se prodali ameriški kulturi, že v 90ih z POP tv-ji in A kanali, če že ne prej.
To je dobrodošla sramota in ponižanje za vas.
Totalno so vas osmešili Američani in izpadli ste zadnji butli, ki ste popušili do konca. Ampak to je usoda prodanih kurb.
WD40, 20.02.2025 ob 11:34
Se vidi da nimate pojma:
EU carina so v povprečju večje kot od ZDA jih želi izenačiti in je že panika
Če ZDA potegnejo iz EU vse vojaške zmogljivosti smo bosi ,nagi in slepi
Če nam ne dovolijo dostopa do najnaprednejše tehnologije, bomo iz 16% svetovne industrijske proizvodnje kmalu padli na 5%.
ZDA finančni sektor je 3xvečji od EU, če nam omejijo dostop do njega smo v kurcu.
da ne naštevam naprej. Vsi tisti , ki pravijo da ZDA potrebujejo EU se krepko motijo. EU ni nobeden faktor v sedanjem svetu mi in naši politiki pa še zmeraj živimo v iluzijah izpred 20 let.
Ti pa imaš pojma…
Kje pa piše, da moramo kaj uvažati iz Amerike? Kaj točno rabiš njihovega? Ajd, naštej, kaj rabimo, pa da sami nimamo?
Njihovo orožje in baze rabimo? Ne ga jebat, resno? Zakaj pa? A nas kdo napada mogoče? Nas ne in nas tudi ne bo, ker nas rabijo, da produciramo. Ker je pri nas deponiran njihov denar.
Katera najnaprednejša tehnologija? Vsa vrhunska tehnologija je rezultat evropskih možgan. Vojaško in telekomunikacijsko si mislil? Prve ne rabimo in drugo imamo sami boljšo.
ZDA finančni sektor je napihnjen balon, ZDA pa najbolj zadolžena država na svetu. Res se je vredno z njimi skupaj potopiti na dno greznice. Ti kar!
Teja909, 20.02.2025 ob 11:07
monovka, 20.02.2025 ob 10:30
Teja909, 20.02.2025 ob 10:03
In kaj bo drugace ce mi bos povedala da sem nesramna? Ce ti nisem vsec, se obrnes in gres. Marsikomu ni vsec moja direktnost, pa kaj. Sovrazim laznivce in hinavce. In tega drugim ne ocitam, samo grem. Nismo vsi vsem vsec.
morda nič, seveda. Ko kdo ne more ali noče, ni kaj spreminjati. Jasno, se obrneš in greš. Razen, če je to recimo nekdo, s komer moraš ostati skupaj -sodelavec, šef…
Je pa iz izkušenj videti, da taki “iskreneži” niti malo nimajo radi, če je kdo “iskren” do njih.
Seveda ni nihče všeč vsem in normalnemu človeku to tudi ni najpomembnejše. Je pa zanimivo, da se ravno tisti najmanj priljubljeni najbolj sekirajo, da jih nimajo vsi radi. Le zakaj? Ker so “iskreni”?
Spremenil ne bo nihče od nas nikogar razen samega sebe. Lahko pa nekomu, ki je nesramen, komot to povemo. Kaj si bo s tem začel, pa je njegova stvar.
Jaz seveda izhajam iz sebe. In ker imam izkusnje s hinavci in lazmi, mi najvec pomeni odkritost. Zato imam rada, da se mi v obraz pove, kar koga muci. Nesramnost pa jaz povezujem s tem, da ima oseba slab dan/obdobje in tega ne jemljem osebno. Ko smo srecni, smo vsi prijazni. Ce nas zob boli ali nam kdo umre, pa pac ne.
Moje izkušnje so drugačne. Če si sam v slabi koži, imaš probleme in ti je težko, sploh ne opravičuje tega, da si nesramen do drugih, tudi ničesar ne rešuje, ampak kvečjemu poslabšuje.
Če imaš težek dan, pač poveš tudi to, če smo že pri iskrenosti. Imam polno glavo, vse mi gre na živce, ne vidim nič pozitivnega, pustite me pri miru. Ni treba zato biti nesramen, krivičen in zoprn. Še najmanj pa zadirčen, napadalen in obtožujoč.
Ker zna biti, da ima težek dan tudi oni drugi. Kaj bosta potem? Se poklala?
Laži in hinavščina? Verjetno si mislila, da nekdo laže, da mu je lepo? Hja, njegov problem, ne tvoj.
Vsak odgovarja le zase. Torej skrbi, da sam nisi lažnivec, hinavec in nesramnež. Drugi nimajo s tem nič. Ni se pa niti slučajno treba spuščati v druge in jim razlagati, da lažejo in hinavijo, če te ne prosijo za tvoje mnenje. Ker vtikanje v druge pa je nesramnost.
In kdo pravi, da moramo komu biti kak faktor? Imamo svoje lastne skrbi, ni se nam treba brigati za njih in ni nam treba z njimi tekmovati, kdo bo svoj nos večkrat potisnil v tuje zadeve. To delajo oni, ker jim je -butlom -lažje mešati tuj drek, kakor svoj.
mijav mijav, 20.02.2025 ob 11:22
čisto vsemu ravno ne sledim, ampak nisem zasledila, da bi EU govorila o kakšnem združenem boju proti kateremukoli zunanjemu sovražniku. Če prav vem, se EU ukvarja predvsem s kaznovanjem “neposlušnih” članic, zaradi raznoraznih obskurnih zadev in z gledanjem stran pri invaziji pretežno muslimanskega življa. Svojih meja ni sposobna niti pripravljena zaščititi. Mediji nas farbajo, da so nam sovražne države, ki so nam najbolj podobne, invazija resnično drugačnih, ki je preplavila EU, pa se smatra kot napredek? Pa kdo je tu nor?
Tudi jaz ne govorim o združenem boju proti zunanjemu sovražniku.
Govorim samo o tem, da je NUJNO delati na enotnosti Evrope in skupnemu nastopanju in reševanju LASTNIH problemov. Kam bo Trump preselil Palestince nas niti ne zanima, dokler si ne bi “riviere” zamislil v EU. Evropa j postala birokratska in pasivna, češ, bodo že Američani zrihtal. Malo več odločnosti in veliko manj birokracije in ukvarjanja z ukrivljenostjo kumar, pa bi bilo že precej drugače.
WD40, 20.02.2025 ob 13:42
Med 20 največjimi podjetji je samo eno iz EU, pa še to je državno. V pred 20 leti je bil finančni trg ZDA -EU 1-1, danes je ZDA finančni trg vreden 3x več tako da je razmerje 3-1 v korist ZDA. Toliko smo napredovali.
Veš kaj? Vtakni so finančne trge nekam. Pa si malo poglej tazaresne finančne tokove, ne prenapihnjenih borz. Ko bo nekdo resneje ocenil vrednost premoženja, bo Musk, Gates in še ker balon počil in bo treba zanju najti skrbnike.
Kak argument ti je to?
No, bomo dočakali od tebe seznam Evropi nujno potrebnih dobrin iz Amerike?
monovka, 20.02.2025 ob 13:49
Veš kaj? Vtakni so finančne trge nekam. Pa si malo poglej tazaresne finančne tokove, ne prenapihnjenih borz. Ko bo nekdo resneje ocenil vrednost premoženja, bo Musk, Gates in še ker balon počil in bo treba zanju najti skrbnike.
Kak argument ti je to?
No, bomo dočakali od tebe seznam Evropi nujno potrebnih dobrin iz Amerike?
na prvo žogo in brez guglanja: Amerika 3/4 sveta zalaga s čipi , medtem ko jo EU nazaj zalaga predsem z jeklom. To dvoje bi imelo resne posledice, če bi se ukinilo.
pridnekurice, 19.02.2025 ob 15:03
Prav fino mora biti, če si takole poenostaviš svet v svoji glavi, kot si ga Trump. Še bolj fino je, da večini raje to odgovarja, ker je preneumna, da bi dojela kaj bolj kompleksnega. Torej boste tudi zadovoljni, ko se bo Italija npr. odločila, da si nazaj priključi Primorsko, Trump pa jo bo pri tem podprl, ker “kaj pa slovenska vlada nekaj komplicira, saj je sama sprožila vse skupaj”. Ajde, da vas vidim!
Magari!
daisycutter, 20.02.2025 ob 13:59
na prvo žogo in brez guglanja: Amerika 3/4 sveta zalaga s čipi , medtem ko jo EU nazaj zalaga predsem z jeklom. To dvoje bi imelo resne posledice, če bi se ukinilo.
A čipov ne znamo izdelovati sami? Vsak drugi posnetek iz kakega (nazadnje invalidskega) podjetja prikazuje izdelavo čipov, v Slo imamo nekaj podjetij, ki izdelujejo matične plošče, vezja, itd.
Ne pašejo v Apple? Nič hudega. Ni to edini računalnik na svetu.
Bomo morali kot nekoč Gadafi totalno prekiniti poslovanje z Ameriko. On je takrat poslal na odpad celo floto Boeingov, še danes ležijo v pesku južno od Tripolisa. Odpusal je Jeepe in cela Libija vozi Toyote. Problem rešen.
Vse, kar zna Amerika, zna Evropa z zavezanimi očmi.
Fuck off, Amerika.
Hahah, Amerika nima nič, 95% čipov, ki jih ima Amerika je Tajvanskih. Amerika plačuje milijarde dolarjev tajvanskemu TSMC, da gradi svoje podjetje na ameriških tleh. Zato pa Trump liže rit Putinu, da bi bili dobri frendi, ker je Putin Šijev “dobri prijatelj”. Če Kitajska napade Tajvan, se ameriško gospodarstvo sesuje samo vase.
Trenutno je samo 10% svetovnih čipov proizvedeno v Ameriki, pa še ti so večinoma od TSMC.
Drugače pa TSMC načrtuje gradnjo fabrik tudi v Nemčiji in na Češkem. Glede na eksplozijo umetne inteligence, želi Trump seveda narediti vse, da ne bi bili odvisni od drugih. Zaenkrat mu ne uspeva ravno dobro.
Ampak: zakaj je sploh prišlo do vojne z Ukrajino in zakaj Trump liže jajca Putinu? Ukrajina proizvede več kot 90% visokokakovostnega neona, ki se uporablja za izdelavo čipov. Tudi Rusija je pomembna dobaviteljica ključnih surovin za čipe, recimo paladija. Bodi frend z Rusijo in Kitajsko, pa dobiš, kar hočeš. Ko je Trump od Ukrajine zahteval žlahtne materiale v zameno za dobavo orožja, je mislil točno na žlahtni plin neon. ZDA brez tujih čipov in surovin zanje gospodarsko propade v parih mesecih.
Verjemite, vse se vrti okoli Tajvana in industrije čipov.
lloyd, 20.02.2025 ob 16:48
Od tega bebota boš dočakala zelo malo. Je plačan od drekanja ne od debate, prav sigurno pa ne od razlag, ker jim ni dorasel.
potem bi pa lahko le še izrekla sožalje tistemu bedaku, ki takega zanič propagandnika plačuje.
Ni čudno, da se Zemlja vsepovsod trese, kaj mora nosit…
WD40, 20.02.2025 ob 17:07
Če še ne veš gradnjo podjetja za proizvodnjo čipov v Nemčiji so odpovedali, razlog cena delovne sile, energije, zakompliciranih predpisov in možnost carin za prodajo v ZDA.
Če še ne veš, Intel je ustavil oz. preložil gradnjo podjetja v Nemčiji, ker je v klincu, ne tajvanski TSMC.
Oni so že začeli z gradnjo.
Vidiš, pa je rešitev na dlani: prekinitev poslovanja z Ameriko. Oni si naj delajo čipe zase, mi jih bomo pa zase. Odpadejo carine in dumpinške cene in mešetarjenje. Pa ne bodo nič predragi, ker je plačevanje naše delovne sile hkrati vlaganje v nakup naših proizvodov.
To bi ti lahko izračunala vsaka kmečka gospodinja.
Klinc gleda Ameriko, ti povem
Kitajci, ki imao vse in znajo kao vse, naprednih čipov ne znajo naredit, pa bo Slovenija delala čipe? Dejte se zresnit no.
Nvidia je brez TSMC čipov bosa, TSMC rabi opremo od ASML, vse je povezano en ni vreden nič, skupaj so neprecenljivi!
Trump si je v glavi naredil načrt in ker mu z izsiljevanjem Ukrajine ni uspelo, zdej kot otrok serje po vsem kar leze in gre. V resnici je bedno malo bitje, ki mu je spodletelo in se zdaj na najbolj primitiven način maščuje, potvarja dejstva in z lažmi hoče spremenit zgodovinska dejstva.