pametno z denarjem
Kakšno bi bila najbolj pametno ravnanje z denarjem, pri mesečnem vložku med 100.000 in 150.000 sit? Predvidevam, da bi se denar nalagal v takšni vsoti 4 leta, v tem času ga naj ne bi bilo potrebno dvigati, vseeno pa dostop do njega ne bi smel biti onemogočen. Spadam pa med t.i. konzervativne varčevalce, rajši kaj preverjenega kot nepredvidljivo novega. Hvala.
Pozdravljeni!
Potrebno je biti pozoren na davčni vidik, ker nam država obdavči donose z 20 %. Pri skladih pa plačamo še provizije, tako, da to ni najboljša varianta.
Pri depozitnem varčevanju na bančnem računu, posebnih donosv ni, obrestna mera nam le ohranja realno vrednost denarja.
Najbolj so interesantne naložbene police, ker lahko kadarkoli vzamamo vem akontacijo neobdavčeno. Nekaj malega pustimo notri, da police ni potrebno prekiniti. Če nam je prioriteta varnost, pa izberemo zelo konservativne sklade, ki jih ima zavarovalnica v ponudbi.
Je nekaj zelo preverjenih naložbenih polic in če želite vam predstavim, katero jaz svetujem.
Lep dan!
Lahko me pokličete in se dogovorimo za termn. Konkretnih imen firm ali produktov tu na forumu ni dovoljeno omenjati.
041/348-088
Upoštevati je potrebno, da nam ob prodaji točk, država obdavči dobiček z 20%. Pomembno je, da ima sklad čim nižje stroške (vstopni, upravljalski in izstopni).
Lp
Neža,
kar se konzervativnosti tiče, potem boš ostala na bančni vezavi, ker se ostalo tako hitro izboljšuje.
Dolgoročna varčevanja – ponudba obrestnih mer
– prva od 3,15 – 3,70% – za delavce
– druga od 3,60 – 4,00% – s čebelico
– tretja 3,40% – nilski konj
– četrta (denarni vzajemni sklad) 2,50 – 4,00%
– mogoče obstaja pa še boljša ponudba, pa je nisem našel.
Vsekakor najprej pokliči in naj ti potrdijo, da ni to neka fosilna ponudba (1+2), ki se bo z evrom povsem spremenila.
Glede ostalih vrst naložbenja pa bi moral vedeti kaj več o tebi.
Davek pri kapitalskih dobičkih sam po sebi ni problematičen in tudi višina ne, pomembna je ročnost naložbenja, saj si s podaljševanjem povečuješ možnosti večjih dobičkov oziroma korekcijo negativnega gibanja tečajev-vrednosti.
Kar se tiče zavarovalnih polic z naložbenim tveganjem, pa predlagam, da Janez kaj napiše, saj je šolan na tem področju. Tu pa mene zanima tisto, ko si rekel, da polagaš in dvigaš in puščaš malo na polici, samo da jo ohranjaš. Seveda bomo spet imeli problem, ker ne bomo navajali imen, ampak si bomo dopisovali posamič, na forumu pa ne bo jasno in glasno napisana primerjava ponujenih produktov.
Janez, zanima me, če bi se odločil za tako polico, kako naj bi to depozitarjenje praktično to izgledalo in kaj naj bi imel od tega.
Pa še okoli primerjave donosnosti skladov in polic na daljše obdobje, recimo 10, 20 in 30 let, kaj napiši. Recimo, da bi šlo obakrat za izdatek-naložbo 100 EUR mesečno, Vključno z obdavčitvijo ,seveda!
LP