Pampers – nagradna igra
Danes sem po pošti dobila obvestilo o nagradni igri Pampers. Velja samo za nove Active baby plenice in robčke.
Ko sem videla, koliko odrezkov od plenic je treba v dveh mesecih zbrati, sem se vprašala, a res samo mi porabimo tako malo plenic, ali kaj.
Potrebno je namreč kupiti 9 dvojnih pakiranj ali pa 6 jumbo pakiranj in 4 pakete robčkov. Mi tako količino plenic pri naši 3,5 mesečnici ne porabimo v približno treh mesecih, ne pa v dveh. Da bi pa za toliko časa naprej oodpirala plenice, mi pa tudi na kraj pameti ne pade.
A mi pove katera kaj pomenijo 3 točke pri robčkih?
Če jaz prav razumem lahko za 3 točke kupim 1 paket navadnih robčkov (4*72) ali pa 1 paket sensitive robčkov (4*63)- samo da sta pri sensitivu navedeni kodi, se pravi ali eno ali drugo kodo ne pa obe.
Sem pa ravno par dni nazaj kupila robčke 2*63 ampak kode na samih robčkih ni, ovitek pa sem že vrgla stran in tako se lahko obrišem za 2 točki, torej a prav štekam da moraš iz večjega ovitka izrezat kodo?
Sicer pa močno dvomim, da bomo zbirali, raje ne grem preračunavat koliko denarja je to, verjetno se mi prej splača kakšno igračo kupit, če bi jo že glih radi imeli.
Izrezati moraš zgornji del embalaže pleničk z veliko rumeno puščico (na mestu, kjer je ročaj in pleničke odpreš). To je del, na katerem je oznaka velikosti, npr. 4, zraven število plenic v paketu, nato napis Active baby in zraven še rumena puščica. Ne bodo pa upoštevali črtnih kod! takih odrezkov moraš imeti 9 z dvojnega pakiranja ali 6 z jumbo pakiranja.
Poleg pa potrebuješ še črtne kode s štirih paketov robčkov (če imate pakiranje, kjer 3+1 gratis, potem potrebujete še eno črtno kodo iz enojnega pakiranja).
Nagrada je pa igrača, ki jo izbereš: klepetavi telefon, ali glasbeni polž ali plesoča gosenica. Mislim, da so vse od Fisher price.
Mi teh plenic načeloma ne uporabljamo in zato gotovo ne bomo nič zbirali. Imam pa en odrezek in 3 kartice (za osebne podatke), ki jih moraš poslati zraven teh odrezkov. Če katera rabi, naj se oglasi. Tista, ki mi prva pošlje naslov, dobi.
Lp
Mi imamo sicer bombažne pralne štorkljice, ki pa jih res samo občasno kombiniramo z Babylove od DM ali Huggies zelenimi. Pamperske so se mi zasrale, ne vem, vedno slabše so bile.
Je pa računica taka: jumbo paket z 80 plenicami zdrži dva tedna, ob predpostavki, da ponucaš 5 plenic na dan, pa jih več, v povprečju vsaj eno več. Torej, če vzamemo minimum, sta dva jumbo paketa za en mesec, v dveh torej štirje. Se pravi, če jih potrebuješ 6 za pike, pač kupiš plenice za naslednji mesec, ko ni več akcije, ker jih itak moraš. Tako, da se prav lepo izide. Robčke pa tudi porabiš v tem času. Za ta denar, ki bi ga itak in tako zapravil za plenice, pa dobiš še igračko.
Meni je pri vsej stvari najbolj smešno to (sem namreč tudi dobila reklamo in kupon, ki ga moraš dodati tem izrezkom – lahko ga kateri pošljem če želi, ker plenic itak ne bom kupila).
Je pa še ena računica (računam jumbo plenice velikosti maxi od 7-18 kg), po kateri lahko kupiš mnogo več igrač kot tisto, kar ti oni dajo, ker prihraniš več. In sicer, jumbo paket pampersk stane malo manj kot 4.000 sit, dva še enkrat toliko, ker pa porabiš vsaj še eno plenico na dan več, je to v mesecu skoraj 10.000 za plenice. V tem času, ko traja akcija tako daš za plenice 30.000 SIT. Za ta denar dobiš 10 pralnih, če pa reskiraš isto vsoto denarja, ki bi ga porabil v treh naslednjih mesecih in dokupiš še malo teh plenic in prekrivne hlačke, pa si v 6 mesecih zapravil za vse previjalno obdobje (računano da otrok lula v plenice dve leti) eno četrtino denarja od zneska, ki bi ga drugače za plenice, ki jih vržeš proč.
Ste kdaj računale koliko je to? V dveh letih za pralne plenice s pranjem vred odšteješ od 100.000 – 120.000 sit (odvisno koliko jih kupiš, se pa da že s 15 stisnit) za recimo pampers, pa vsaj 240.000 SIT. Če otrok lula dalj, stroški za plenice za enkratno uporabo nesorazmerno s stroški pralnih rasejo. Pralne lahko uporabiš še pri naslednjem otroku, kjer si prištedil celotno vsoto. Koliko je to igrač, dni dopusta na morju ali v toplicah? In koliko je to otroku in naravi bolj prijazen material, denarnici pa itak!
Kadar se spravim računat take in drugačne oh in sploh ponudbe, ugotovim, da so večinoma prodajna natega. Recimo Mercatorjev tefal, šparovi talarji … kako nas ekonomsko znajo obrnit, ne moreš verjet, dokler se ne poglobiš!
LP, Ana
PS: kuponček pošljenm tisti, ki mi prva pusti kontakt ali naslov.
Joj, prezgodaj poslala. Nisem do konca napisala kaj mi je najbolj smešno. V glavnem smešno mi je to, da so v dosedanjih reklamah vedno primerjali NAVADNO plenico (katera je navadna??? DM, Šparova, Huggies???) s PAMPERS. Zdaj ko so pa te nove, pa primerjajo staro pampers z novo pampers, ki je seveda oh in sploh. Do dneva ko so nove prišle ven, pa je bil ta stari pampers zakon. Je zdaj stari navadna plenica? Čez noč? Pa tako krasna je bila. Kakšne poneumljajoče reklame …
AnaAna – z nečim nisi računala pri tej tvoji primerjavi pampersk in bombažnih plenic. Da nekatere mame (tudi jaz) bombažnih ne maramo iz čisto preprostega razloga: ker smo prekomot. Moj sine nima občutljive ritke, tako da uporabljamo, kar nam pač pride pod roke, kar je v akciji, pampers, babydream, huggies, babylove… vse se čist fajn obnesejo.
koliko bi prišparali, če bi uporabljali bombažne? morda celo res bi prihranili nekaj denarja na račun plenic, ampak šlo bi več denarja za prašek, vodo, energijo. definitivno bi pa šlo več mojega (našega) časa za previjanje, pranje. in časa imam jaz premalo. tako premalo, da raje dam kakšen tolar več na ta račun.
Koliko so bombažne bolj ekološke od pampersk? kaj pa ves tisti silni prašek, ki ga porabiš za njihovo pranje? in zaradi tega onesnažena voda? ker se onesnažena voda manj vidi od kupa umazanih plenic, misliš da je potem to bolj ekološko? ne vem.
ja, vem, da poznamo ekološke, razgradljive praške. ampak tudi ti ostanejo v vodi do neke mere.
tako da…odločitev vsakega posameznega…
Že drugega in tretjega otroka previjam v bombaž in ti povem, da je računica gotovo na strani bombaža. Perem s Fosch tekočim “praškom” in ga porabim ne več kot enega na mesec za belo perilo, mislim, da zdrži več kot en mesec in operem s tem še vse ostale bele reči od šest članske družine. Je relativno razgradljiv. Po moje je veliko bolj nerodno za okolje, če brisačo po enem dnevu zaženeš v pranje, ali pa če enkrat na teden preoblečeš vso posteljnino. Ali pa še kakšne druge čistunske obsedenosti.
Kako pa misliš, da je z izdelavo teh plenic a la pampers. Tudi tam uporabijo energijo, surovine, pa transport,… Da o končnem produktu (najmanj toni odpadka od enega otroka) ne govorimo.
Je pa stvar odločitve, gotovo je pampers bolj komot. Čeprav ko utečeš bombažni sistem previjanja, si ravno tako hiter in tudi z ostalo manipulacijo ne zapraviš ravno ne vem koliko časa. Po drugi strani pa preden zvlečeš te jumbo pakete v hišo (če si peš) in kar več in pogosteje odnašaš smeti,… Vse ima pluse in minuse.
JE bil pa moj osebni motov prvenstveno ekološki in zdravju prijazen, kot pa šparalni, pa tudi ta ni (roko na srce) zanemarljiv.
nelida, ja sem računala tudi na komot mame. Itak sploh nisem ničesar vsiljevala, sem samo povedala računico. Če sem komu dala misliti prav, če pa ne pa tudi prav.
Koliko gre več časa pri pralnih plenicah najbolj vedo tisti, ki jih nikoli niso uporabljali! Itak!
A koliko so bolj ekološke? Povprečno ena tona plenic na otroka, z lepo zavitim drekom – kar je 18.000 ton plenic letno samo v SLO. To predstavlja skoraj 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vseh odpadkov, čeprav je pleničarjev le 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prebivalstva. Za izdelavo takih pleničk je potrebno dvakrat toliko vode in trikrat toliko energije kot pri bombažnih. Problem predstavlja otrokovo blato, ki iz smetišč pronica v podtalnico. Viruse in s tem bolezni prenašajo insekti, ki e pasejo po smetiščih.
In ni problem v kupu plenic, problem je v GORAH plenic. Na enem naših smetišč sem jih imela priliko videti sortirane od ostalih odpadkov. Jim ne vidiš konca!
Prašek uporabljaš tudi za ostalo perilo, pa verjetno ne pomisliš na ekologijo. Naučiš se porabiti pol manj praška, mehčalca ne uporabljaš. Če si prebrala moj post, si lahko zasledila, da je prašek, voda in elektrika všteta v stroške.
Kaj je pa bolje za otroka je pa spet drugo. Če izbiram med bombažem proti želatini, kloru in PVC-ju, izdelku, ki pri gorenju sprošča dioksin, pa tudi vem kaj bom izbrala.
In itak, vsak po svoje.
Krtek, v vsem se strinjam s tabo.