Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pancarji najmanjša št., ki obstaja

Pancarji najmanjša št., ki obstaja

Letos gre naš petletnik prvič na smuči. Nekako se mi zdi, da se ta mlajši (3 leta) ne bo hotel samo sankati, zato bi radi tudi zanj kupili opremo, da malo raca tam v smučkah in mogoče kaj proba.
Nastane pa problem, ker ne dobimo pancarjev manjših od št. 26. Naš pa ima št. nogice 23. Alpina ima najmašo št. 26.
Torej, kjer dobiti tako male pancarčke, se jih sploh da dobit? Hvala za info.

26 pancarji za nogico 23 niso tako grozno preveliki.

saj se zapnejo in stisnejo nogico.

2 št. je že tako o.k., če so večji.

Za 3 lenika so smuči, ki se da gor kar klasičen čevelj smuči imajo samo trak ne vezi, saj za tako starost niso primerni še pancerji !!!!
Naše izkušnje so pokazale tako imam tri ki so zdaj že večji pa so vsi pri taki starosti štartali z takimi smučmi.Kupi se jih v Šparu za cca 20 EUR z palicami vred.

nova
Uredništvo priporoča

Enak problem smo imeli mi pred dvema letoma. Potem smo v Intersportu našli št. 24. Pojdi pogledat tja.

Sicer pa bi za nogico 23 pancerji št. 26 bili preveliki. Res je, da se dobro zapnejo, ampak občutka in opore nogici pa ne bi bilo..

Ne, 26 so definitivno preveliki za nogico 23, sploh za tako malega! Kupila bi mu 24, če jih bom dobila.
SEm pa gledala tiste plastične, po moje bi bile tudi ok, glede na to, da je še tako majhen in jih bo imel samo zato, da bo posnemal brateca, saj se ne bo še spuščal po strmini. Imate kaj izkušenj s temi plastičnimi oz jih kdo prodaja?

Po mojih izkušnjah (imam tri otroke, ki vsi smučajo) so plastične smučke z navadnimi čevlji stran vržen denar – pa čeprav so samo 20 eur. Pri treh letih otrok že lahko začne s smučanjem (seveda je odvisno od otroka in od potrpežljivosti staršev). Smo pa tudi mi iskali pancarje manjše številke kar nekaj časa – mislim, da smo nato dobili številko 24.

Nikar plastičnih smuči. Na njih drsi, ker so brez robnikov in brez opore, tako da se niti hodit ne da z njimi. Navadne smuči in navadni pancarji. Obstajajo pa od št. 24 dalje. Drugače so fini tudi ti alpinini, ki so raztegljivi. Sicer pa sama učim v alpski šoli, večinoma vsa leta delam predvsem z otroci starimi med 3 in 5 let.
LP A.

Klica sem Hervis in Intersport in ni manjših od št. 26??! Rekli so mi, da jih dobijo zelo redko samo po kakšen par ali dva, ker da baje za tako malo nogico niso primerni in se kar moram strinjati.

Tudi jaz ti odsvetujem plastične smučke in enako ti bo svetoval vsak, ki se ukvarja s smučanjem.
Sicer pa sem jaz lani kupila št. 24 v trgovini Rossi sport v Celju – v Planetu Tuš.

In kako lahko to trdiš in potrdiš s toliko klicaji? Če se pri vas ni obneslo, še ne pomeni, da se drugod tudi ne bo! Plastične smuči niso primerne za učenje smučanja in pravzaprav z učenjem smučanja nimajo nobene veze. To je tako, kot bi nekomu namesto smučanja svetovali sankanje. Kajti podobnosti med ta pravimi smučmi in plastičnimi ni in zato plastične nikakor niso nadomestek. So lahko samo drug način preživljanja uric na snegu.

LP

PS: Sem učiteljica smučanja, tako da nekaj osnovnega znanja o tem imam.

---------------------------------------- Nisem volila teh volov!

Lunca,
Ja imaš nekaj osnovnega teoretičnega znanja o delu z otroci, praktičnega pa zgleda zelo malo,
Zanima me koliko 3 letnkov sploh gre na smuči z vezmi ?
Verjemi mi da zelo malo , tako da ve smučarske učiteljice kar pogumno
z delom malčkov.

Lunca – točno tako! Si zadela bistvo, ki ga sama v prvem postu nisem znala najbolj jasno napisati. S triletnikom bi v bistvo LE preživljali urice na snegu, medtem ko se bo starejši učil prvih korakov smučanja. Sem namreč mnenja, da je tak mali palček še premali za učenje pravega smučanja. V nasprotnem primeru mislim, da tudi nebi bil problem dobit take male pancarje in smuči, ko to očitno je.

Mislim, da bodo tele plastične čisto ok, drugo leto bomo pa videli, če je že pripravljen slediti bratcu. Hvala za mnenja!

Pri nas so vsi trije začeli pri dveh letih in to s pravimi smučmi in pancerčki. Plastičnih smuči nikakor ne priporočam, saj nimajo robnikov, tudi stik s snežno podlago je povsem drugačen. Pancerčki so bili številka 24 in 22, nabavljeni nekje v Avstriji. Številka 26 je za nogico 23 najbrž prevelika.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Ojla Vija vaja ven,

Mi smo (pred casom) kupili Roces pancerje in normalne smuci.
Pancerji so (zelo enostavno) nastavljivi po dolzini, namenjeni so pa vsaj od 3 do 5 let starim otrokom (hcer se pri dopolnjenih 6ih letih lahko mirno obuje ta pancer – in imamo se en “latch” fore 🙂 )

Kupljeni so bili v Roces-ovi trgovini nekje v okolici Nakla pri Kranju; v Hervisih etc… so jih takrat prehitro razprodali.

Tukaj je stran za vec podrobnosti, za ostalo se pa poskusi znajti.
http://www.roces-snow.com/en/home.asp

Njoy
/M.

Draga Tejci41!

Naj ti zaupam, kako je z mojim praktičnim znanjem. S tujimi tako majhnimi otroki ga res nimam, ker navadno 3-letnikov v tečaj smučanja k nam niso pošiljali. Imam pa svoja dva otroka, pri njiju pa sem kar zelo uporabljala tudi svoje praktično znanje. Hčerka je stopila na smuči z vezmi in pancarji pri starosti 2 leti in 9 mesecev in takoj smo šli tudi na vlečnico, seveda pa smo uporabili vajeti pri smučanju. Sin je prvič stopil na smuči pri 1 letu in 11 mesecih (pancarji + vezi), vendar takrat še bolj za hec. Razen tega, da smo ga malce vlekli sem in tja, je samo stal in koracal na mestu. Lani, ko je bil star 2 leti in 11 mesecev, pa je že smučal kot hčerka pri tej starosti. S pomočjo vajeti, torej.

In, ne boš verjela, kar nekaj 3-letnikov že začne s pravimi smučmi z vezmi in pancarji. Ampak, če te to ne zanima, tega pač ne veš.

Zadovoljna?

LP

---------------------------------------- Nisem volila teh volov!

Glej draga Lunca,
Stara šola smučarskih učiteljev pravi, da otrok ki ga starši dajo
na smuči zelo zgodaj je za otroka to “lahko” trpljenje za starše pa
tudi. Pri tej zvrsti športa nekateri starši prehitevajo.
Verjemi, da smo v družini zelo dobri smučarji.Meni se zdi da otrok pred
svojim dopolnjenim 4 letom ni zrel za v pancarje.
Da pa samo stoji v pancarjih in malo hodi se mi zdi pa totalno brezveze
da uporablja tovrstno opremo. Zato sem predlagala plastične smuči, za katere pa točno vem da niso primerne za učenje smučanja – seveda tudi otrok
še ni zrel za to.
Pa dobro smuko.

Ok, ok. Ne bomo zdaj o trpljenju staršev in otrok. Seveda je to subjektivno. Sem samo hotela povedati, da le imam tudi nekaj praktičnih izkušenj in da se je pri nas obneslo. Kar pa seveda ne pomeni, da bi se drugod tudi.

Prijetno smuko tudi vam!

LP

---------------------------------------- Nisem volila teh volov!

Odgovor za Vija vaja ven:

Sami smo začeli z plastičnimi smučkami na jermenčke, kar v Ljubljani na bližnjem hribčku. Kar prida od smučanja ni bilo, je pa otrok pridobil informacijo o dsrenju, smučeh in palicah ter ni bil prikrajšan, ko je gledal druge otroke.
Med bolj pomembne pridobitve v tem času štejem to, da otrok ni dobil informacije, da se lahko nasloni nazaj na čevlje in smuči, ker mu tega običajna zimska obutev ni omogočala. Vse prevečkrat vidim na smučiščih “tramvaj” varianto smučanja, ki ne omogoča kontole nad smučmi – gre pa zelo hitro in nevarno.

Take smuči vam lahko prodam – pišite na moj e-naslov.

Lep pozdrav.

New Report

Close