Pandora ali Swarovski
Pandore sicer ne poznam, gotovo pa Swarovski ne kupim nikoli več. Nekvalitetno, kamenčki padajo ven iz jamic, tudi če jih ne nočiš. Potem mi pa zabije prodajalka, da je to zato, ker nisem po vsaki uporabi verižice sčistila. Pa kdo to dela? Kar je nakita pa itak vse v enem letu rata sivo in temno. Menda zato, ker nisem upoštevala navodil za uporabo. Ne, nisem zmočila ničesar. Samo swarovski je mišljen za na polico, ne za na ušesa. Pa še prodajalke v cityju so ful neprijazne, ful. Razen šefica, ona je fajn. Aja, nimam samo ene stvari od swarovskega. Jih imam kar nekaj, pa vse isto slaba kvaliteta
Imam kar nekaj nakita od Swarovskega, edino pri enem prstanu so mi kamenčki padli ven, pri ostalih prstanih, verižicah in uhanih pa ni bilo problemov. Tudi počrnelo ni nič, čeprav sem nosila tudi na morju.
Pandora pa se mi zdi slab ponaredek Swarovskega. Dejansko kopirajo njihove artikle, seveda so zato 2 leti za trendi.
Sem delala v swarovskem. Swarovski je nakit iz rodinirane kovine. To pomeni kic, ki ga prespricajo z rodijem ali z zlatom. Ko gre zgornji sloj dol nakit pozeleni oziroma pride ta kic do izraza. Ce se tusiras z tusgelom ti lahko nakit nekak pozeleni oziroma barva gre dol. Garancija je na kristale da ostanejo isti, ne na nakit da bo isti. V morje itak ne smes, nit pod tus itd.. ni primerno darilo za zaroko itd.. se pravi swarovski je lep kic. Pandora ps uporablja srebro kokr mi je znano. Pozanimite se.
A si moški? Če ja pol:
–> Pandora je za najstnica. Tista zapestnica s figuricami? Resno, katera 25+ stara ti bo nosla mikimiške pa ribice itd. na zapestnici? Ostalo pa je vse tak nek mini nakit, ki gre bolj na najstnice.
–> Swarovski pa je bil popularen cca 10 let nazaj, med 30letnicami. Danes več ne.
To ženske ravno najbolj ne nosimo rade danes dan. Jaz rada pogledam v StenTime, imajo lep nakit. Še raje pa kake manjše zlatarne, ki ne delajo masovne produkcije in imam občutek, da je moj kos unikat
Pandore nimam. Swarovski imam par uhanov že 10+ let: ne nosim jih vsak dan, hranim jih v original embalaži in pazim, da ne pridejo v stik z vodo, kremo, parfumom… po uporabi jih obrišem s papirnato brisačko. Oblika, barva in kamenčki je vse tako kot ob nakupu. Cena je bila 100€ +, sem jih dobila za darilo.
Če priporočam nakup? Ja in ne. Če imaš viška € in se ti da ukvarjati z nakitom, potem ja, čeprav kot berem zgornje komentarje izgleda, da se je kvaliteta poslabšala.
Če pa se ti ne da ukvarjati (kot meni) z nakitom, pa raje vloži € v zlat nakit, ki ga lahko brezskrbno nosiš.
Nasvet: nakit poglej v naši prodajalni, potlej pa na spletu poglej na njihovi uradni strani še tam ceno. Večkrat imajo tam znižane izdelke.
Meni je pa Pandora bolj všeč.
Swarovski je preveč kičasto in kiča res ne maram. Večina žensk ljubi kič.
Pandora zdrži oh in doh, dobila zapestnico za 18 rojstni dan, imam še vse obeske kot so bili več kot 10 let kasneje, dodajaš si jih po željah, za vsak velik dogodek v življenju in potem lahko sam skrbiš za izgled zapestnice. Je pa res, da se vseh obeskov ne da dobiti tukaj in da je ponekod v tujini večja izbira (še kakšnih par sezon nazaj se kakšne unikatne obeske splača pogledati).
Seveda če si izračunaš, te na koncu stane res ogromno, sploh ko sešteješ vse obeske (overpriced), ampak meni je bolj pri srcu, ker nista potem 2 zapestnici enaki.
Pa za različne priložnosti različno prilagodiš.
Je tudi dober izgovor za konstantna darila
Ni res. Samo je treba imet okus in pravilno izbrat, sebi in letom primerno.
Je pa res,da ga ni čez žlahtne kovine, samo to ni za vsako denarnico.
[/quote]
Raje imam kaksen kos nakita manj pa tisto kot se zagre. Ce ze govorimo o nakitu. Zame je to zlahna kovina .
Pandora , Swarovski , Royal znbljklj – To je za moje pojme navadna bizuterija kic wanna be z prenavito ceno. … pleh in bruseno steklo s fensy imenom. Kramarija za na stante, samo da je to sedaj nekdo marketinsko na visji nivo sfural. Kvaliteta pa ” sram naj jih bo”. Sem pred leti kupila eni zaposleni ( mlajsa punca) neko swarovski zapestnico. Jo je slucajno videla v neki reviji in vzdihovala kolk je lepa. Po dveh mesecih je zacelo razpadati… prav sram me je bilo ,da sem ji tako darilo sploh kupila.
Prvic zadnjic in nikoli vec.
Edini fejk nakit v moji zbirki so ohridski biseri. Pa so kupljeni pri Filevi. Cist za spomin na Ohrid in za sem ter tja na crno obleko.
Za dekorativni dodatek pa raje leseno , plasticno al pa rutko okoli vratu.
Jaz nebi nič od tega samo zlatarna!!
Imam pozlačeno pandora zapestnico v 6 mesecu vsa barva šla dol ,a stala je okol 300 eur halo!
Pa sem jim pisala pa se neda nič kao da moraš pred umivanjem rok pred tuširanjem in pred spanjem devat dol,ja pol najbolš da maš kar v predalu jo pa jo gledaš xd
Zelo razočarana za tak denar pa barva gre dol že v 6mesecu ,samo še zlatarna ko veš kaj kupiš in ko veš da lahko pravo zlato menjaš če kaj neštima ,tu ti pa tak odgovorijo da te glava boli