Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek panga ribe

panga ribe

A je katera že jedla te ribe?So dobre?Kako se jih pripravi?
Videla sem jih namreč v ribarnici,so fileti podobni osličem.Malenkost dražji.Bom zelo vesela,če mi katera kaj pove.
Lp!

odlične in ni težav s kostmi…hvalabogu.

Zelo dobre, nežno meso odličnega okusa, nič kosti. Priporočam.

Mi sedaj namesto osličev, ki imajo koščice, jemo samo pango – to je dejansko morski list ali vitki som – odlične ribe sploh za otroke. Pripraviš v ponvi na malo olja, kot naravni zrezek, par minutk pa je pečeno ali pa panirano, kar vam bolj ustreza.

Se strinjam s predhodnicami, pomembno pa mi je tudi, da je to riba, ki ti ne zasmradi kuhinje. LP Vera

To pa res. Ko prideš v stanovanje od zunaj sploh ne veš da smo jedli ribe. Pa ful so dobre. Naša 3 letnica poje cel file, pa sicer ni nevemkako požrešna. To ribo ima pa ful rada.

Jaz sem včasih kupovala osliče, potem sem jih tu (v tujini) iskala, pa nikoli dobila, sem pa v trgovini zasledila pangaciusa in šla potem na Google posikati, kaj je to za ena riba… ker sem jo zasledila na jedilnikih vrtcev, sem vedela, da nimam kaj faliti ob nakupu 🙂 Zdaj jih redno kupujemo. In res je, do sedaj še ene koščice nismo našli v teh filejih.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Kje pa jo najpogosteje kupujete? Jo prodajajo v Hoferju?

Hm, zdaj pa res ne vem, a mam samo jaz tako blesav okus, al kaj. Namreč 1x sva z mojim kupila file morskega lista – zraven je pisalo “panga”. In jaz to “stvar” v nedeljo lepo spečem, probam in BLJAK – okus po pečenih jajcih!!! Takoj me je minilo, da bi to še kdaj kupila, kaj šele jedla. Mojmu se niti ni zdelo slabo, jaz pa sem se spraševala, a je to res pravi okus, al sva kupila kaj pokvarjenega?! Tko, da, če je bil to pravi okus, pol meni ni niti najmanj všeč.

hi,hi, saj otroc ne vejo kaj je dobra riba. Važen da ni dela s kostmi, si mislijo gospe, pa da po kuhn ne smrdi.Še nobena pa ni povedala, kaj je tko zdravga tle.Ampak ribe pa jejo otroc, kao.

Meni okus ni boh ve kaj, je pa komot zaradi kosti.

Ampak imam zelo velik predsodek po tistem, ko sem nekje prebrala, v kakšnih totalno nemogočih pogojih gojijo ribe na Tajvanu in v podobnih državah, kjer imajo intenzivna gojišča rac in druge perjadi nad prenapolnjenimi ribniki, spodaj pa bazene z gojenimi ribami.

In sem na prvih pangah prebrala, da so gojene na Tajvanu, me je minilo. Ker je na embalaži, še posebej pa v ribarnicah, tako zelo slabo označeno, kje in kako so bile ribe gojene, zaenkrat zmaguje predsodek. Lahko jim pa čisto krivico delam.

Pravkar sem pripravila to ribo. Pfuj!!! Ogabno; čuden okus, čuden videz… Moj je rekel, da bi raje zagrizel v loj kot še enkrat v pango. Kosilo je seveda takoj šlo na kompost, midva pa sva naročila pico. Nikoli več!

New Report

Close