panga ribe
Jaz sem včasih kupovala osliče, potem sem jih tu (v tujini) iskala, pa nikoli dobila, sem pa v trgovini zasledila pangaciusa in šla potem na Google posikati, kaj je to za ena riba… ker sem jo zasledila na jedilnikih vrtcev, sem vedela, da nimam kaj faliti ob nakupu Zdaj jih redno kupujemo. In res je, do sedaj še ene koščice nismo našli v teh filejih.
Vladka
Hm, zdaj pa res ne vem, a mam samo jaz tako blesav okus, al kaj. Namreč 1x sva z mojim kupila file morskega lista – zraven je pisalo “panga”. In jaz to “stvar” v nedeljo lepo spečem, probam in BLJAK – okus po pečenih jajcih!!! Takoj me je minilo, da bi to še kdaj kupila, kaj šele jedla. Mojmu se niti ni zdelo slabo, jaz pa sem se spraševala, a je to res pravi okus, al sva kupila kaj pokvarjenega?! Tko, da, če je bil to pravi okus, pol meni ni niti najmanj všeč.
Meni okus ni boh ve kaj, je pa komot zaradi kosti.
Ampak imam zelo velik predsodek po tistem, ko sem nekje prebrala, v kakšnih totalno nemogočih pogojih gojijo ribe na Tajvanu in v podobnih državah, kjer imajo intenzivna gojišča rac in druge perjadi nad prenapolnjenimi ribniki, spodaj pa bazene z gojenimi ribami.
In sem na prvih pangah prebrala, da so gojene na Tajvanu, me je minilo. Ker je na embalaži, še posebej pa v ribarnicah, tako zelo slabo označeno, kje in kako so bile ribe gojene, zaenkrat zmaguje predsodek. Lahko jim pa čisto krivico delam.