Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis panika-desa muck

panika-desa muck

Je že kdo prebral?

Sončnica se gre pa kviz :-).
Sončica, zakaj nas vedno samo sprašuješ če smo prebrali to ali ono. Pa povej kaj si ti prebrala, mogoče še kakšen svoj vtis zraven. Bi šlo?
No, pa še odgovor na tvoje vprašanje: nisem. Jo pa bom, ko bo dosegljiva v knjižnici, zagotovo.
Trenutno imam v branju knjigo z naslovom E=mC(na kvadrat). Zelo zanimivo branje, če te zanima življenjepis te zelo znane Einstainove enačbe.
Aja, saj tega pa najbrž spoh nisi želela izvedeti, a ne? 😉

LP

D.

drago sonce rumeno, nič se ne grem kviza, ampak me zanimajo določene knjige, če jih je morda vredno prebrat. Pa če bereš (pozorno) sem tudi jaz že večkrat povedala svoje mnenje o določenih knjigah.

Ampak ljudje moramo vedno iskati negativno, ne?
Si predstavljam, da je ta forum namenjen tudi poučevanju o knjigah. Večkrat preberemo tisto, kar nam nekdo predlaga, zato drago sonce rumeno bodi še naprej svetlo.

Meni se zdi, ampak mogoče se motim, da celo na moljih ljudje podtone berejo in razumejo zelo različno: eni prehitro negativno, drugi pa ravno nasprtno … Po moje – razen nekaj izjem – na moljih kljub vsemu prevladujejo takšni, ki nosijo v sebi nekaj pozitivnega …
Pa brez zamere, ker sem se zapletel v ta dvoboj …

Za dvoboje na splošno nisem, tako da se SonceLuna nisi prav nič zapletla – kar se mene tiče.
Sončnica, moj odgovor je bil mišljen malo za šalo malo zares, če ne razumeš heca, pa ti tudi sonce rumeno ne more pomagati. Sem zasledila, da iščeš ideje za bralni krožek (če se ne motim), vendar sem tvoje poste nahala brati (priznam), ko sem videla da samo sprašuješ “ali je kdo prebral to in to”, ker vidim da tudi odzivov ni bilo pretiranih.
Bi ti pa rada povedala še tole, da je vprašanje, ali je neko knjigo “vredno” prebrati, zelo relativno. Kar se meni zdi vredno branja, se tebi mogoče ne bo zdelo. In obratno. Zatorej – knjigo v roke, pa boš sama presodila. Saj če te po prvih desetih straneh ne potegne potem verjetno ni vredna truda, ali pač? Jaz se držim tega. Če me knjiga potegne, jo preberem, če me ne jo pač odložim neprebrano (brez občutka slabe vesti).
In se ti še enkrat globoko opravičujem, če sem v tebi spodudila tisto nekaj, da vidiš negativno v mojem odgovoru. Jaz ne iščem negativizma nikjer. Ne na forumu, ne v življenju.
Aja, pe še mogoče namig – povprašaj pri Bralnem krožku Mance Košir (mislim da se tako imenuje), kaj berejo tam. Mogoče ti bodo pa znali bolj svetovati kot mi tukaj. Te krožke imajo v večih mestih po Sloveniji, ampak ti to gotovo že veš, kaj ti sploh solim pamet….
LP

O.K. Za vse vas, ki vam je kao težko povedati kakšna je knjiga. Jaz sem jo prebrala 14 dni nazaj in moram povedati, da mi je bila všeč. Lahkotno branje (meni je trenutno všeč brenje knjig, pri katerih ni treba razmišljati- torej lahkotno večerno branje). Če imate radi knjige z ljubezenskimi težavami je knjiga uredu. Prebereš jo na mah.

Meni so pa vse knjige od Dese super OK.

lp

Še enkrat odgovarjam soncu rumenemu.

Odziv na moja vprašanja je bil velik – poglej si Schlinka in Bralca. Morda daleč največji. Toliko o tem, da ni odziva.

Mislim, da so ostali razumeli, kaj je bistvo tega foruma. Tako vprašanja, kakor tudi odgovori so dobrodošli. Pač nekateri iščejo samo konflikte.

Pa s teboj ne bom veči zgubljala časa. Morda bi se pa ti morala usmeriti na kakšen drug forum. 99% nas je vseeno dobro mislečih in radi odgovarjamo tudi na vprašanja.

Ah, vnaprej vem, da bom obžalovala stegovanje prstov, pa vseeno.
Ker si sedaj svojemu nicku soncnica pridala še številko 1, bi si človek mislil, da ne gre za isto osebo, zato me ne kregaj preveč, če niti pomislila nisem da je post o Bralcu tvoj. (si tudi mislim zakaj tista enka – verjetno se je tačas že kdo registriral pod tvojim prejšnjim nickom – ugibam).
Sem šla temo prebrati in vidim, da sta se tam tudi “zataknila” z Bukom. Torej se umikam (sploh pred slovenistkami po duši in izobrazbi imam rešpekt, ker se vedno bojim, da še vejic ne znam pravilno postavit, saj sem sama čisto v drugem “fohu”). Sama knjige berem zgolj za zabavo, res sem včasih katero prebrala celo dvakrat :)). Za zabavo. Tudi Bralca sem prebrala. Ni mi bilo jasno zakaj takšna hvala o knjigi. Vendar – o okusih se ne gre prerekati.

O iskanju konfliktnov pa raje sploh ne bi ;-).

LP

Drago sonce rumeno, hvala za pojasnila. Po mojem si čisto v redu dekle.

Pa brez zamere. Morda se pa poznava, glede nicka imaš čisto prav.

Pa uspešno branje česarkoli že.

Jaz sem jo prebrala in je suuuupeeer! Res sem bila ful navdušena – prebereš jo na mah! Meni je tudi sicer zelo všeč humor Dese Muck!

Pa, pa
K.

ona ma same dobr knjige 🙂

New Report

Close