Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute panika

panika

Joj, zdajle me je pa prav prestrašilo nekaj, kar piše spodaj pod nekim linkom. Kupujem namreč avto (20.000), sama bi dala cca 3.500 – 4.000, ostalo na avtokredit. Moj OD ni problem, nimam nobenega drugega kredita, z banko (SKB) ves čas poslujem zelo korektno…ampak me vseeno zanima, ali je kakšna omejitev v skupni višini kredita ( ne mesečna anuiteta glede na OD, ta je sigurno dovolj visok). Spodaj nekje namreč piše, da se kredita za cel avto ne da dobiti, ali je potem kakšno določeno razmerje, kkoliko moraš dati sam in koliko lahko vzameš kredita?. Jaz sem namreč avto že zaarala, tako da moram sedaj urediti še kredit. Hvala!LP

Uredi si navadni potrošniški kredit, pa je, saj ne rabiš lizinga.

1 - Prvi

Avtika, pozdravljena! Zakaj pa ne vzameš kredita kar pri avtohiši tam kjer kupuješ avto. Tudi jaz namreč kupujem avto in bom kar pri avtohiši vzela kredit in mi je tako najlažje, saj prineses zadnje tri plačilne liste od delodajalca, odstopno izjavo in nimaš nič z banko. Če ga pa misliš že pri banki vzeti pa vzemi gotovinskega pa je, saj jim ni treba vedeti zakaj ga boš porabila, pa še nobene razlike ni. Pozdravček

Nikoli se ni pametno pogajati pri avothiši tudi za kredit, saj dobiš boljše pogoje posamezno.

Polog za tak avto je primeren tam nekje 30%, saj toliko zgubi ko ga boš odpeljala.

lepi. zanimivo da so mi na avtohiši ponudili identične pogoje za kredit kot na moji banki kjer sem komitent… Zgleda da je to odvisno od avtohiše tako da je vedno dobro primerjati. Jaz vem da bom kredit vzela pri avtohiši kot sem ga do sedaj.

Ne razumeš….zato da si dobila pri njih enake pogoje, so ti dali manj popusta pri avtomobilu….

V kolikor naredijo 2 stvari skupaj, je lažje skriti kje te okoli prinesejo…za njih je še boljše, če ti zraven vzamejo še “staro za novo” saj so potem še dodatne možnosti za nateg…

Avtohiše dobijo od bank nagrado za lizing, ki jo lahko prikažejo kot 50% popusta pri zavarovanju (če imajo še zavarovalničarja zraven, ki jim da še nekaj vstran) ali kot popust, etc…
Mati je leta 2008 kupila corso in je vzela eno leto kredita, ker je bil avto na koncu ugodnejši, kot če bi plačala celega z gotovino.

1 - Prvi

Ko sem jaz kupoval avto pred nekaj meseci in vprašal prodajalca ali dobim kaj popusta če plačam z gotovino, mi je rekel da ne kar oni itak dobijo denar če vzameš kredit. Poleg tega jim da banka še neko nagrado če oni sklenejo kredit, tako da imajo oni raje da vzameš kredit pri njih ali banki kot pa če jim prineseš gotovino.

Povsod se dobijo popusti, še sploh danes. Leasing ti pa običajno da 50% na zavarovanje, poleg tega je sigurno ceneje če se zmeniš posebej

Ni ceneje. Avtohiše se ustavijo ob popustu in ne gredo naprej. Jim več pomeni denar od bank (provizije). Zakaj, pa ne vem.

1 - Prvi

Je ceneje, pojma nimaš.

Preberi še enkrat počasi.

1 - Prvi

Lahko vztrajaš in nakladaš, dejstva so drugačna…

Eh…

1 - Prvi

to je stvar poslovne politike. lizingodajalc in prodajalec sta zainteresirana za stabilen in predvidljiv posel. In zato prav gotovo nimata interesa za posamične dogovore.Pri Oplu recimo skoraj nimaš šans za individualne dogovore

Zadeva pa teče preko sistema rabatov, dobropisov in nagrad – torej, lizingodajalec plača nagrado prodajalcu, če mu pripelje stranko in obratno.

To se izvede tako, da prodajalec izstavi račun za recimo 100 enot, nato pa mu da lizingodajalec “dobropis” za recimo 5 enot.Osnova za obračun lizinga je pa seveda 100 enot, zato to posredno seveda plača kupec.

Velja pa tudi obratno:lizingodajalce plača nagrado prodajalcu, to nagrado pa jasno vkalkulira v ceno lizinga. Ker so to relativno majhni zneski (nekaj odstotkov od cene financiranja-!ne od cene avta!!, torej nekaj 100 evrov) porazdeljeni na več leti, se nekaj evrov mesečeno več niti ne opazi

J

Hvala za odgovore. Avtohiša nudi (kolikor vem) samo leasing, za kar pa nisem zainteresirana. Višina kredita ne bo problem, uredila ga bom na svoji (SKB) banki, bom vsaj vedela, kaj in koliko plačam. Svoj prvi avto (hondo) sem kupovala preko avtohiše, kjer so mi uredili tudi kredit in vse papirje, ker so imeli povezan posel z NLB, pa nisem prepričana, da ne bi tedaj na svoji banki dobila ugodnejši kredit. Tudi kolegica mi je rekla, da je pred kratkim hotela vzeti kredit preko avothiše, so ji zatrjevali, kako ugodno je, potem je pa preverila še pri svoji banki in ugotovila, da je preko avtohiše dražje. Je šla tja z izračunom in so ji potem spustili in dali take pogoje kot pri njeni banki.
Je pa ena štala s to papirno vojno, trenutno se odločam, ali bi vzela fikso OM (7%) ali spremenjlivo (skupno s pribitkom malo okrog 3,8%),kjer je sicer preplačilo manjše, vendar so po mojem mnenju sedanje razmere izredne, saj je euribor čisto v podnu in skoraj nima več kam pasti, edino zraste lahko. Vprašanje pa za koliko, če bo zrasel za 3 %, potem sem na istem. LP

Lej, saj ni problema, ti pač misliš da si prišel tako najceneje skozi, pa si raje zatiskaš ušesa pred drugimi, ki vedo več…

Avtohiše ponujajo kreditiranje preko bank in leasingov, zato so pogoji primerljivi. Zato se na lastni banki pogosto dobi boljše pogoje za kredit, kot preko avtohiše.

Trenutno se vam bolj splača spremenljiva obrestna mera, saj Euribor ne bo bistveno zrasel pred koncem krize, ta pa se predvideva nekje konec 2011. Prva leta se običajno plača večino obresti, kasneje pa je večji del obroka odplačilo glavnice. Prihranek v tej varianti in ob glavnici 20k EUR bo nekaj 100 EUR.

New Report

Close