Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek panti ne drzijo vec vratca

panti ne drzijo vec vratca

Na kuhinjski omarici se mi je iztaknil pant, na strani omarice.
Ne da se ga zasraufat nazaj, luknja ne drzi sraufa. Samo okovje je v redu.

Kako to popravit?
Premaknem pant malo visje in nove luknje?
Zaflikam luknje s cim?
Kaj tretjega?

Če se z druge ali zunanje strani ne vidi ali pa te ne moti, zvrtaš luknjo skozi desko in daš nov šrauf in matico.

Ne, se ne vidi z zunanje strani.
Torej samo premaknem pant na vratcih, s tem bo tudi na omarici na drugem mestu in nove luknje na obeh straneh?

Ne, se ne vidi z zunanje strani.
Torej samo premaknem pant na vratcih, s tem bo tudi na omarici na drugem mestu in nove luknje na obeh straneh?
[/quote]
Ne razumem, kako bi naj premaknila pant ?
Če premakneš pant, se tudi vratca premaknejo.
Ali mogoče narobe razumem ?

A nimaš na vratih klasičnega panta z luknjo v sredini?

Ko meni ni več držal pant na okvirju omarice, sem le zvrtal luknje skozi okvir. Torej, iste luknje. In dal malo daljše šraufe ter matico.

Kupiš lepilo in zalepiš! Tako to počnemo znalci!

ti pa si strokovnjak, pazi da te ne ukradejo.

ti pa si strokovnjak, pazi da te ne ukradejo.
[/quote]

Bolano multinično. 🙂

Bolano multinično. 🙂
[/quote]

če nimaš pojma. tvoj nasvet je šalabajzerski.

če nimaš pojma. tvoj nasvet je šalabajzerski.
[/quote]
Bolano multinično, zmanjkalo tablet ?

še na kontra matico da se slučajno ne odšraufa :)))

Jaz take stvari rešujem tako, da luknjico zalijem s pištolo za vročo plastiko, nato pa zvrtam novo luknjo. Edini problem je, da je plastika mehka in ne drži ne vem kako. Pa še to je jeba, ker včasih stena omarice niti ni iz iverice, pač pa iz kakšnega ultrapasa, v sredini pa lepenka. V glavnem, en velik nič je za 1 mm debelim ultrapasom. Vlivaš notri plastiko, ta pa steče nekam dol.
Bolj kot plastika bi ziher držal kakšen dvokomponentni kit, ki se strdi, ko zmešaš komponenti. Vprašaj prodajalca v kaki tehični štarcuni.
Če ti bo ta kit seveda uspelo stlačiti v staro luknjico.

Nepotrebno kompliciranje in stroški.
V primerih, ko zunanja stran ni vidna, dam samo šrauf skozi in drži za vedno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Haha, vecino stvari res tako popravim, da ce se le da, zalepim 😀 😀

Pri pohištvu ni vedno mogoče dati durhšraufa in matice na drugi strani. Odvisno od primera.

Pri pohištvu ni vedno mogoče dati durhšraufa in matice na drugi strani. Odvisno od primera.
[/quote]
Tudi, če je zraven druga omarica, lahko daš pa daljši šrauf.
Lepljenje je bolj tak tak. Še posebej, če so vrata težka. Če odpade še drugi pant, imaš lahko vrata na nogah.

Ne razumem, kako bi naj premaknila pant ?
Če premakneš pant, se tudi vratca premaknejo.
Ali mogoče narobe razumem ?

A nimaš na vratih klasičnega panta z luknjo v sredini?

Ko meni ni več držal pant na okvirju omarice, sem le zvrtal luknje skozi okvir. Torej, iste luknje. In dal malo daljše šraufe ter matico.
[/quote]

Ja, to je pa se lazje, kupim daljsi in debelejsi srauf in zasraufam! Super! Hvala!

Najboljša rešitev je, da vse ne uničiš, da kupiš lepilo za les, v luknje odrežeš od nekega lesa špice debeline par zobotrebcev, zabiješ v luknje, ki jih predhodno napolniš z lepilom in priviješ vijake nazaj. Pa bo držalo, nič spacano in nič uničeno, vse ostalo zgoraj kar so naštelii majstri je uničevanje.

Nepotrebno kompliciranje in stroški.
V primerih, ko zunanja stran ni vidna, dam samo šrauf skozi in drži za vedno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
[/quote]

če je pa omarica pri zidu pa lahko prevrtaš še zid in daš matico z zunanje strani in ti drži obenem še stiropor na fasadi 🙂

Nič ni to uničevanje.
Dal sem predlog, ki je za žensko najbolj preprost in najcenejši.

Nič ni to uničevanje.
[/quote]
Zame kot zensko bi bilo najlazje in pocen lim, drugi domaci znalci, ki znajo tud kak orodje v rok drzat, pa privlecejo boga i svasta iz garaze in pol ustvarjajo. Pa vmes se ene dvakrat letijo v obnovo po ta prave sraufe. Tko da, za prvo silo bo drzal tud lim, seveda ce ti ni kar odpadlo iz vrat al omarce ven.

Nič ni to uničevanje.
[/quote]
To je zmazkarija in uničenje, če že popravljaš nekaj, popravi tako nazaj, kot je bilo original in bo original držalo. A je problem z olfa nožom odrezat šičko lesa in jo zabit v luknjo kjer je vijak? Lepilo prime in drži bolj kot prej,ko je bila sama iverka, pozna se nič.

Viš, to meni gre na živce, vse sorte majstrov, ki nimate nobenih praktičnih idej, kako se česa lotit, da bo res tako kot mora bit.

Zame kot zensko bi bilo najlazje in pocen lim, drugi domaci znalci, ki znajo tud kak orodje v rok drzat, pa privlecejo boga i svasta iz garaze in pol ustvarjajo. Pa vmes se ene dvakrat letijo v obnovo po ta prave sraufe. Tko da, za prvo silo bo drzal tud lim, seveda ce ti ni kar odpadlo iz vrat al omarce ven.
[/quote]

najbolj drži 😉

Kuninja visoki sijaj in durh šraufi z matico si TOP !!!

najbolj drži 😉
[/quote]
Ne smej se, saj drži,😁 ne pa dolgo, zato je dobro košček lesa zabit v luknje od vijakov in je mir.

Ne smej se, saj drži,😁 ne pa dolgo, zato je dobro košček lesa zabit v luknje od vijakov in je mir.
[/quote]

smejem , ko pravi da je lim najcenejši. Pa tabeli lim je vedno na raspolago. V luknje se da pa tud kej druzga zabit 😉

New Report

Close