Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Papež Benedikt XVI. v Ameriki

Papež Benedikt XVI. v Ameriki

kritik,

moja generacija, jih je že zdavnaj zdavnaj pustila pri miru,
prve in tudi druge.
Složno smo živeli drug z drugim mnogo let.

Prav zaradi razpihovanja sovraštva, sem se pojavila tukaj.

Kdo je razpihoval, lahko vidiš.
V lepljivi temi boš našel marsikaj.
Dobro se vidi, kdo razpihuje sovraštvo, pa ne samo tukaj.

Sicer pa, tole ni bilo namenjejo tebi, če ne veš, jaz sem samo odgovarjala, komu pa ugotovi sam.

Dva dni si tukaj, pa vse veš, tudi kdo je nekim, trn v peti.

Kritiki, so dobrodošli, samo, da opozarjajo ene in druge. Potrudi se!

Pa lep vikend ti želim.

PRABABI daleč od tega, da bi jaz vse vedel. Res pa je, da sem prebral kar nekaj tem in odgovorov. Le tako se lahko priključim debatam.

---------------------------------------------------------------------------------------- ....... MAJ 2009 registriranih 84.519 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- ..... JUNIJ 2009 registriranih 86.481 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- V primerjavi z decembrom 2008 se je brezposelnost do julija 2009 povečala za 30,6 %.

kritik,
me nič ne briga kdo si ti! tvoj nick, je tukaj dva dni.
Sem brala kaj si v teh dveh dneh napisal in videla, kam sodiš.

Ne, ne, ne veš vsega! Si se pa privoščil mene, kot starejšo osebo, ko sem vojno preživela in tudi krepko občutila na lastni koži okupatorja in domobrance.

Vsak dan berem, da smo starejši čedalje bolj nezaželeni. Evo, en primer!
http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bralcev/1042266178

Prav zato sem se oglasila in se še oglašam, ker nekateri pišejo tudi “laži”, širijo pa jih tebi podobni, o nasprotni strani, o strani, kamor spadajo sami, o tisti strani pa molčijo.

Prebrati samo nekaj “tem” in odgovorov, ni še vse! Boš moral kar veliko predelati, da se boš lahko priključil debati.
Če si res nov? Mogoče? Saj je tukaj na MON-u veliko novic, kot bi človek pogledal na spletno stran SDS-a.

Upam, da si odprl in prebral link, v mojem postu, dne 21.05.2009 ob 20:26, kjer piše kaj je pisalo v “Slovenskem domu” 8. aprila 1944.leta.

Žal pa nimam časopisa, kaj je pisalo v “Slovenecu”, ko so ga “talali” bežečim v maju leta 1945, tam je bilo napisanih veliko “usodnih cvetk”.

Tudi tole je zanimivo, za tebi podobne, sem danes brala.
http://www.dnevnik.si/debate/pisma_bralcev/1042268858

Lep konec sobote ti želim.

PRABABI, da razčistiva nekatere stvari!

Res je, da sem šele kratek čas uporabnik foruma. Pišeš, da si videla kam sodim? Vedno podpiram tiste predloge, ki so dobri za Slovenijo. Aktualna vlada se s takimi predlogi ne more pohvaliti, ker jih ni pripravila.

Trdiš, da sivojno preživela in tudi krepko občutila na lastni koži okupatorja in domobrancev.
Torej lahko sklepamo, da si stara najmajn 68 let. Če k temu dodamo še okoli 10 let, ker praviš, da se zelo dobro spominjaš dogodkov, dobimo rezultat 78 let. Ob tem moram napisati, da si zelo sposobna PRABABI-ca, da še pri tolikh letih odlično obvladaš računalnik (narekovaje, citate in linke do drugih spletnih strani).

Ne razumem, zakaj je potrebno v vsaki odgovor tlačiti domobrance, partizane, leta od 1941-1945+ ?

---------------------------------------------------------------------------------------- ....... MAJ 2009 registriranih 84.519 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- ..... JUNIJ 2009 registriranih 86.481 brezposelnih oseb ---------------------------------------------------------------------------------------- V primerjavi z decembrom 2008 se je brezposelnost do julija 2009 povečala za 30,6 %.

Kritik, zastonj se trudiš s “Prababi” komunicirati na korekten način. No kaj te čaka boš že še spoznal …. good luck :-)))

Sem se svoje čase že jaz zapletel v pogovor pa nima smisla, zato ker so Prababi, Ninej, Vrabček (zanimivo se ta “Sraka” pojavi vedno v predvolilni vročici potem pa izgine), Boom, Code5, Žogica (v katerikoli svoji preobleki), Megaboy, “Lučkar” (kdor me je bral ve koga mislim) in še kdo tako zelo zaverovani v svoj prav in gojijo vrednote nekega drugega časa, da se je z njimi nemogoče pogovarjati.
Za njih velja vedno in povsod izključevanje drugače mislečih po principu “kdor ni z nami – ta je proti nam” in zato zatrejo vse, ki ne glede na pozitiven cilj skupnega dobrega ne zagovarjajo njihove ozke poglede in interese. Najhuje pa je,da so zgoraj našteti ravno zaradi svojega izključevanja povzročajo največji razdor in netijo spore, čeprav to očitajo vsem ostalim drugače mislečim.

Nekje sem prebral, “da je narod, ki je notranje razdvojen obsojen na propad” in žal smo Slovenci tudi in predvsem zaradi takšnih na najboljši poti, da propademo. Zato še enkrat ponavljam misel, ki sem jo enkrat že zapisal, da se moramo združiti in vpeljati načelo pluralnosti: “kdor ni proti nam – ta je z nami”

Malce sem zašel iz teme ampak ali je res za nekatere bolj pomembno “kdo ima prav” čeprav bi moralo biti edino merilo vrednosti “kaj je prav”

hmmm, ja verjetno si ti predstavljaš demokracijo popolnoma po svoje, jaz *jaz imam prav, ti bodi pa tiho*, kaneda!!!

kaj je prav, seveda tisto kar ti govoriš, zate!!!:)

kritik, ja vidiš med seboj imamo prababi, ki se dobro spozna na računalnik, nikar se ne čudi, je zelo vitalna in fajn gospa!!! Ni pa nikoli začenjala ona, lahko pogledaš vse teme izpred leta ali dveh, pa se boš prepričal!!!

tudi jaz ne razumem, zakaj je potrebno komuniste vlačiti v prav vsako temo, pa če ima veze z njimi ali pa ne, domobranci so samo odgovor-torej posledica zmerjanja s komunisti prav vsakega, ki ne razmišlja tako kot nekateri tule!!!

kar se tiče aktualne vlade, je že sedaj naredia več za stabilizacijo Slovenije, kot prejšnja vlada v celem svojem mandatu, razlika je le v tem, da se ta vlada ne hvali z vsakim sprejetim ukrepom!!!Seveda pa ti lahko razmišljaš na svoj način, nihče ti tega ne brani!!!

kritik!
Koliko časa vlada aktualna vlada?
Ti zahtevaš od nje, da bi bilo v parih mesecih vse okej! Čarobne palčke nima, da bi popravila vse napake v parih mesecih.
Pa bi se priporočil za kakšno strokovno delo, da bi vse teklo kot je potrebno. Resnično je škoda, da te ni v aktualni vladi zraven.

Na tole priporočilo sem ti še dolžna odgovoriti, iz tvojega pisanja, 22.05.2009 ob 17:36.
Za trenutne razmere ni kriva “aktualna vlada”.
Aktualna vlada, je podedovala zelo slabo stanje. “Prazen žakelj”, se reče, ne stoji pokonci.
Vlada, se bo morala krepko truditi, da bo spravila stanje malo v red.
Ampak v parih mesecih ga ne more.
Tebi v vednost, da ne boš v dvomih, sem ji dala glas na volitvah in se v njeno delo ne bom vtikala že po nekaj mesecih vladanja.

Tistih 82.832 bresposelnih oseb, ko jih ti vlačiš v svojih postih, niso produkt aktualne vlade!

Ja, krepko sem jih občutila, ne bom pisala in podvajala, ker greš lahko čitat nazaj, štirih letih sem veliko napisal, še preveč!

Hahaha, naj ti bo hvala, za napisano podrobnost.
Hahaha, ali teme, “Nepismenost ….” nisi bral? Glej post z dne 16.05.2009 ob 17:37, aja, tebe takrat še ni bilo tukaj.

Hahaha, koga pa naj tlačim v odgovor, če se pogovarjamo-pišemo o domobrancih in partizanih, o njih teče beseda, o njih se piše, ne o hruškah in jabolkih.
Upam, da sva le nekaj razčistila.

Kritik, zastonj se trudiš s “Prababi” komunicirati na korekten način. No kaj te čaka boš že še spoznal …. good luck :-)))

Sem se svoje čase že jaz zapletel v pogovor pa nima smisla, zato ker so Prababi, Ninej, Vrabček (zanimivo se ta “Sraka” pojavi vedno v predvolilni vročici potem pa izgine), Boom, Code5, Žogica (v katerikoli svoji preobleki), Megaboy, “Lučkar” (kdor me je bral ve koga mislim) in še kdo tako zelo zaverovani v svoj prav in gojijo vrednote nekega drugega časa, da se je z njimi nemogoče pogovarjati.
Za njih velja vedno in povsod izključevanje drugače mislečih po principu “kdor ni z nami – ta je proti nam” in zato zatrejo vse, ki ne glede na pozitiven cilj skupnega dobrega ne zagovarjajo njihove ozke poglede in interese. Najhuje pa je,da so zgoraj našteti ravno zaradi svojega izključevanja povzročajo največji razdor in netijo spore, čeprav to očitajo vsem ostalim drugače mislečim.

Nekje sem prebral, “da je narod, ki je notranje razdvojen obsojen na propad” in žal smo Slovenci tudi in predvsem zaradi takšnih na najboljši poti, da propademo. Zato še enkrat ponavljam misel, ki sem jo enkrat že zapisal, da se moramo združiti in vpeljati načelo pluralnosti: “kdor ni proti nam – ta je z nami”

Malce sem zašel iz teme ampak ali je res za nekatere bolj pomembno “kdo ima prav” čeprav bi moralo biti edino merilo vrednosti “kaj je prav”[/quote]
SNRPJ,
saj ni res pa je, se je oglasil, veš, da mi je bilo že kar dolgčas po tebi. Ja, tele tvoj nick, mi je všeč.
Lepo je, da priznaš, da si se večkrat “zapletel” v pogovor.:-)
Malo pazi na “zapletanje”, je zelo vidno, če jo prevečkrat napišeš.

Joj, kako si jih lepo naštel, moje kolegice in kolege.
Veš, zelo grdo pa je, ker mojega VRABČKA, imenuješ “Sraka”, da se ji takoj opravičiš! Ojla, kdo pa je “Lučkar”? Ni kaj, oprosti, včasih prileti iz “gofle”, kaj neprimernega!
To ni kulturno, tudi vse ostale, z menoj vred, si nas zelo grdo predstavil novemu MON-ovcu, političnega čveka.
Lep preostanek večera in lepo nedeljo ti želim in poboljšaj se!

Pozdravljena Prababi,

Sem pravkar mislila odgovoriti SNRPJ (nikoli še slišala nisem zanj), pa vidim, da si to že ti uredila. O hvala, da si me vzela pod zaščito, ha,ha,… Res očitno gremo nekaterim močno na živce. Jim stopamo na žulje. Si pa dobro napisala tako kritiku, kot temu SNRPJ, ki ga očitno daje neka huda vročica. Tudi jaz ne vem, kdo naj bi bila ta Lučka.

Prababi se slišimo, lep večer še naprej in lepo nedeljo.

pozdravljena tudi ti!

SNRPJ, se je grdo izrazil o tebi. “Svetilniku”, pravi, da je “Lučkar”.

Preveč, si privošči! Sam, pa je takoj uželjen, če mu kaj napišeš nazaj.

Jaz se ne sekiram, sem že utrjena, jim samo vračam.

Tudi tebi lep večer in tudi nedeljo, pa v senci bodi, če bo vroče.

Joj na Svetilnika pa sem jaz čisto pozabila. Dober spomin imaš. Pa svetilnik se tudi nič več ne oglasi. Pogrešam pa tudi Skopušnika.

Se nima smisla sekirat. Jaz se pri nekaterih temah do solz nasmejim, še posebej ko vidim, kako so zagreti in …. Včasih si mislim škoda besed, ampak tako kot ti praviš, potrebno jim je vrniti.

Bom se držala bolj v senčki in ti tudi. Ker za jutri napovedujejo da bo še bolj vroče kot danes.

Svetilnik, se že dolgoni ni oglasil.
Skopušnik, je nekoč napisal, da gre na študij v tujino, kam …?
Danes je bilo zelo vroče, v senci skoraj 30 stopinj. Senca, pride prav in to zunaj.

Lahko noč!

Poglej dejstva. 21. novembra 2008 je Slovenija dobila svojo deveto vlado. Takoj po izvolitvi je vseh 18 ministric in ministrov priseglo, Pahor pa je od dosedanjega predsednika vlade Janeza Janše tudi že prevzel posle.

Novembra 2008 je bilo registriranih 63.363 brezposelnih oseb, aprila pa 82. 832 oseb. Torej se je v času Pahorjeve vlade število povečalo za 19.469 oseb.

Poglej dejstva. 21. novembra 2008 je Slovenija dobila svojo deveto vlado. Takoj po izvolitvi je vseh 18 ministric in ministrov priseglo, Pahor pa je od dosedanjega predsednika vlade Janeza Janše tudi že prevzel posle.

Novembra 2008 je bilo registriranih 63.363 brezposelnih oseb, aprila pa 82. 832 oseb. Torej se je v času Pahorjeve vlade število povečalo za 19.469 oseb.[/quote]

glede na okoliščine, še malo!!!

Hvala za želje, vikend je bil lep, predvsem pa delaven.

Poglej prababi , ne gre za materialne dobrine ob prihodu. Gre za način kako so jih sprejeli. Mednarodni rdeči križ jih je oblekel in za silo nahranil. Ob prihodu domov so jim to hoteli JA vzeti, obtožili so jih , da so gestapovski sodelavci, ker so preživeli ipd. Tudi ti ljudje so ogromno dali za svojo domovino pa se jim ta ni oddolžila z ničemer. Šele nova država je dala vsaj nekaj za prestano.

Kar se tiče sprave pa te ne more biti. Je bilo storjenega preveč hudega z obeh strani.

Vsake toliko časa pa morava tudi midva kakšno izmenjati.

boss,
poglej, pri nas niso dobili niti od rdečega križa nič, dali so jim le dobri ljudje.

Sprejemi so bili različni, odvisno je bilo od kraja.
Slovenijo so okupirati trije okupatarji, pod vsakim okupatorjem, je bil način različen. Tudi način ljudi je bil različen.
Ta problem, sva že kar nekaj časa nazaj obravnavala.
boss,
sprejem gor, dol, tega ne bova rešila.
Pa kaj pričakuješ?? Od ljudi, ko so bili štiri leta v hosti, ves čas pod pritiski, strahu, lakoti, da ne naštevam dalje.
Eni in drugi so veliko prestali. To je meni zelo znano, ne mislim ponavljati.

Sem tudi že napisala, da se je moja generacija že zdavnaj SPRAVILA, lepo skromno smo živeli v tistih časih, KO JE BILO PO VOJNI, pomanjkanja mnogih dobrin.

Tudi poročali so se med seboj, kljub tem hudim, da je bilo storjeno veliko hudega z obeh strani.

Pišeš: “”Sprave ne more biti!””

No, vidiš, nekateri zamere vlečejo naprej in tako se “ZGODOVINA PONAVLJA!”

Otroci, ne enih ne drugih niso krivi za grehe staršev.

Sem tudi že napisala, kaj je nam otrokom dejala moja mama, ko se je vrnila iz taborišča. Nihče ne sme kaj hudega reči otrokom staršev iz nasprotne strani. In držali smo se tega, še vedno se pogovorimo, ko se občasno srečamo, saj nas je življenje razneslo tudi v drugi kraj.

boss,
sem ti že napisala, da je potrebno tudi odpuščati, mene so tako učili.
Največkrat pa slišiš razne očitke, od tistih, ko bi že po naravi pripadnosti, morali odpušlati!

Z odpuščanjem se lažje živi. Razne zamere človeku škodijo.
Seveda, vso to gorje, ko si ga doživel, pa ne pozabiš.

Tudi jaz živim bolj delavno, le vročine se izogibam, še dobro, da je dan dolg. V vročini je bolje v senci. Tudi v senci je delo. 🙂

No, mogoče bova še kaj poklepeta in si izmenjala kakšno mnisel.
l.p.

P.s.
kar nekajkrat me je zmotilo, ko sem
tole pisala, končno sem napisala.

Novembra 2008 je bilo registriranih 63.363 brezposelnih oseb, aprila pa 82. 832 oseb. Torej se je v času Pahorjeve vlade število povečalo za 19.469 oseb.[/quote]

kritik,
dober dan!

………………..

kritik
tistih 19.469 brezposlenih pa ne pripisuj sedanji vladi, to je še rezultat dveletnega vladanja DEMOS-a, ko se že vleče, pa še se bo.

A ne, na tisto grajo in hvalo si pa pozabil v tistem postu. 🙂
“malo ovako, malo onako” in sled je zakrita.

Čas je, da grem malo na dopust, nisem bila še nič, da ne bom delala “dren” tistim, ko si bodo le še privoščili dopust.
Komaj sem si vzela čas, da le napišem, ogovorim nekaterim.
Lepo se imej. Lp.

Tudi moj oče je imel družino.
Je pa raje šel med partizane. Še pravočasno.

Pa lep pozdrav od zlikovca oziroma zlikavca, saj sploh nevem kaj zdaj po tvoje sploh sem.

Tudi moj oče je imel družino.
Je pa raje šel med partizane. Še pravočasno.

Pa lep pozdrav od zlikovca oziroma zlikavca, saj sploh nevem kaj zdaj po tvoje sploh sem.[/quote]
mik,
da je imel tvoj oče že družino in da je “še pravočasno” raje odšel v partizane, to pa nisi v štirih letih še nikoli napisal.
Pisal si samo o očetovem bratu, 16 letniku, ko je nesrečno končal.
To zgodbo o 16 letniku, sem brala še po drugim nickom.
Čudno,čudno?
-Nikoli nisi napisal, da je družina imela težave, ker je šel oče v partizane, niti kako se je družina preživljala?
-Mogoče s kmetovanjem? Drugače ne bi mogli preživeti, če ni bilo drugih dohodkov.
-Mi kmetije nismo imeli, služili smo na kmetijah, za ljubi kruhek.

Kolikor mi je znano so vse družine, tudi v tvojem kraju imele težave, če je bil kdo od svojcev v partizanih ali jih podpiral.
Ti, o takih težavah nisi pisal, verjetno teh težav tudi ni bilo.
Videti je, da tisti, ko so po “roru” pošiljali municijo na partizane, očetovi družini niso povzročali težav med vojno.
Pisal pa si, da je bilo po vojni veliko takih oseb, “pororupošiljateljevmunicije” med prejemniki borčevskimi ugodnosti, tako sem razumela tvoje pisanje. Vsega tega niste preprečili. Zakaj?!
O tem sva že pisala in ne mislim več o tem razpravljati.
Mislim si pa svoje. Tudi o težavah, o katerih si včasih pisal, da ste jih imeli po vojni.
Po tvojem pisanju tukaj na forumu in pripadnosti, pa sploh ….

Z ozirom na tvoj zadnji stavek, da ne veš kaj zdaj sploh “po mojem” si, zlikovec, zlikavec? “a”,”o”, lahko tudi “u”! Si pokvarjen, že dolgo vem!
Sem te kar dobro spoznala, si mi že pripisal mnogo “nadimkov”, tudi zelo žaljivih. Zato sem ti vračala.
Naj ti povem, da znaš ponikniti, kot reka ponikalnica, posebno še takrat, ko ti je zastavljeno vprašanje, takrat za nekaj časa ponikneš.TE NI!
Še čakam odgovor pod točko, “2.” v postu 18.05.2009 ob 15:00, zgoraj!

Ne miruješ, ker se na vse, še pa še spoznaš,:-) na penzije sploh, kaj šele, kdo zasluži po tvoje dostojen pogreb.

Z ozirom, da si me baral, kaj je počel moj oče, da ni ukrotil Franca Fraklja, ko je klal na Barju, v Kozlarjevi gošči.
Moj oče je bil že med prvimi v taborišču v Italiji.
Ti popam en link, ko je v njem omenjen “svetnik”Frakelj”, beri koliko žensk je pokončal.
http://www.mladina.si/tednik/200911/v_belo_gardo_so_novacile_zupnije
Pa še:
Zloraba zgodovine,
http://www.mladina.si/tednik/200911/zloraba_zgodovine

boss,
pozdravljen!

Ko sem zadnjič odgovarjala na tvoje pisanje, se mi je zelo mudilo.
Spregledala sem zgornji zapis.

Nova država, kolikor jim je dala za prestano gorje, jim je dala iz sredstev, ko so jih prav ti, SAMI spravili skupaj v letih do osamosvojitve.
Nova država je kar lepo talala, kar smo ustvarili vsi skupaj do osamosvojitve.

Sedaj ni več kaj deliti, to zelo dobro veš!

Lepo se imej!

boss,
pozdravljen!

Ko sem zadnjič odgovarjala na tvoje pisanje, se mi je zelo mudilo.
Spregledala sem zgornji zapis.

Nova država, kolikor jim je dala za prestano gorje, jim je dala iz sredstev, ko so jih prav ti, SAMI spravili skupaj v letih do osamosvojitve.
Nova država je kar lepo talala, kar smo ustvarili vsi skupaj do osamosvojitve.

Sedaj ni več kaj deliti, to zelo dobro veš!

Lepo se imej![/quote]

Je vsaj talala med ljudi , prejšnja pa le prisklednikom. Vidiš to je velika razlika. Razlika je predvsem ta , da je priznala tudi druge kategorije udeležencev vojne. Še dober , da je bila nemška birokracija tako pedantna in je vse transporte skrbno zavedla, tako so ljudje imeli vsaj dokaz kaj so preživeli.

Sedaj se pa delijo le lepe obljube. Še čakam na uresničitev danih besed.

Sedaj se pa delijo le lepe obljube. Še čakam na uresničitev danih besed.

hehehe boss- vidiš to sem jaz čakala v prejšnjem mandatu, pa ne sam pol leta, ampak 4, pa še nise4m dočakala!!!:))))

-Bi moral o tem pisat?
-Ja, s kmetovanjem. Menda kmetovanje ni več greh? Takoj po vojni je bilo biti kmet sramotno. Drugih dohodkov ni bilo.

Ja, bile so težave, o njih je mama vedela dosti povedati. Pa ne bi o tem, tisti, ki so to doživeli vedo, vi mladi tako in tako ne bi verjeli.

Hm, kako bi lahko preprečil? Tamladi smo bili otroci, starejši pa so imeli potem, ko so preživeli vojno, dovolj življenskih izkušenj, da so znali ohranit glave na svojih vratovih. Nekateri, ki so preveč “jezikali” so se pa srečali tudi z Golim otokom.

Nikoli.
Starejše spoštujem. Mlajše tudi.

Na neumna vprašanja nerad odgovarjam. Pa naj bo. Nevem kaj so naredili dobrega. Morda nič, čeprav ne verjamem da ni bilo poštenjakov med njimi. Toda, ali jih je bilo po vojni res nujno zmetat v tiste jame? In šikanirat njihove otroke?

Saj, jaz jih tudi ne bom dočakal od sedanje. Kaj hočemo, tako pač je.

he, kle imamo vsaj še malo upanja!!!:)

New Report

Close