Papež v Avstraliji
Pušca te čaka v nedeljo pri maši, kaj boš dal notri je pa tvoj problem. Farji bi raje denar, lahko se pa maskiraš in si daš en kondom na glavo drugega pa v pušco.LOL[/quote]
Ne vem kaj se razburjaš, saj ne boš dal svojega denarja not. Tisti ki pa v to verjame pa ima po ustavi vso pravico to tudi uveljaviti.
hja ne zaposluje, hoče da bi delali zastonj, za vbogoime:)[/quote]
To se samo tako pravi, da delajo za vbogaime, lepa krinka ta vbogaime nimaš kaj. Samo ni mi jasno, kako se lahko vozijo s takimi avtomobili, jahtami, potujejo po svetu, imajo ogromno nepremičnin,gozdov in zemlje.
To je verjetno od kondomov za vbogaime, ali ?!….
Dragi Mega ne in vsi, ki pisete!
Ravno sem se vrnil s tega papezevega obiska in Vam povem, da je bilo super. O denarju bomo razpravljali kdaj drugic, ker je cilj oz. namen obiska bistveno drugacen, zato provokacije na stran, prosim. Papez je prisel na Svetovni dan mladih in ker je Sydney v prelepem osrcju zalivov in morja, s prelepimi znamenitostmi, ker so prisli mladi z vseh koncev sveta, so organizatorji seveda poskrbeli za atrakcijo, da se je pripeljal z ladjo in spremljevalci (ki so zraven po protokolu) s colni, da ostane vsem udelezencem v spominu. Tako je uredil organizacijski odbor za SDM, pri cemer je moral sodelovati s krajevno Cerkvijo in Vatikanom (papez) ter s krajevnimi oblastmi, saj je bila prireditev najvecja doslej v krajevni Cerkvi v Avstraliji in priprave obsezne. SDM je vsaki 2 ali 3 leta kot svetovni shod, vmes pa ga obhajamo po krajevnih zupnijah in skupnostih na cvetno nedeljo. Naslednji svetovni bo v Madridu cez 3 leta.
Koliko je kdo velikodusno daroval v nedeljo, je cisto njegova stvar in ostane posameznim zupnijam oziroma cerkvam. Vazno je, da damo s srcem. Za Vatikan je samo nabirka na sv. Petra in Pavla: Petrov novcic, ki je prispevek vseh krajevnih Cerkva vrhovni matici. Tukaj na nedeljski slovesnosti nisem opazil, da bi kaj pobirali nabirko, gneca je bila prevelika, pa ze tako so se morali prej romarji, vkljucno domacini prej prijaviti in poravnati za romarski paket in vstopnice, pri cemer je bil v ceno vkljucen solidarnostni prispevek za tiste iz revnih dezel. Vsi romarji pa smo dobili licne romarske nahrbtnike, ki smo si jih odnesli domov.
O kondomih ne bom izgubljal besed, ker je popolnoma neumestno tukaj “vleci vse predale ven”, ko je osrednje bistvo stvari svetovno srecanje mladih, ki jih je zacel ze pokojni papez. Vseh podrobnosti ne moremo resevati kar naenkrat, ampak vse ob svojem casu.
Cerkev pa se manj ni bogata firma, saj smo v vsem odvisni od soljudi, za katere zivimo in delamo, za Bozjo slavo in medsebojni blagor. Ljudje nosijo za Cerkev denar, ker ji zaupajo in tudi, da se kaj naredi iz skupnosti za skupnost. Prostovoljci imajo tukaj siroke moznosti in imeli so jih tudi v Sydneyu vec kot dovolj. Kdor pa samo stoji ob strani in nekaj nerga in pricakuje, kaj bo Cerkev naredila zanj ali kaj bo padlo zanj z neba (ali od “bogate Cerkve”), je pa res velik revez, ce ne naredi nic zase ali za Cerkev, ki mu hoce tudi pomagati v zivljenju. Ce tega ne bi bilo, ne bi imeli prostovoljcev in vsega, kar naredimo.
Glede avtomobilov in jaht prav tako ne bom razpravljal, ker sem o tem ze veckrat tukaj pisal. Danes brez avta prakticno res ne mores, tudi v nasem poklicu ne, ce hoces biti ob pravem casu na pravem mestu, ce obiskujes ljudi, med njimi bolne in ostarele, ce se moras pripeljati do podruznic ali pa jaz v tujini k sorojakom v daljnih krajih, pa za pogrebe… Pri nas so ogromne razdalje, jaz skoraj vsako nedeljo naredim 200 km in za velike praznike vec tisoc. Zato mora biti avto velik in udoben. Enako velja za kaksnega zupnika, ki ima zupnijo visoko v hribih, npr. na Pohorju, jasno je, da mora imeti mocnejsi in vecji avto, ko so ceste strme in zime hude.
Zato velja zlato pravilo: “Pamet nucat’!”
Darko Z.
dragi Darko
vprašala bi le, kaj naredi cerkev za svoje vernike brezplačno, plačujejo se maše, plačujejo pogrebi, birme, krsti, poroke, zvonenje itd. (vse brez davka na storitve), zraven vsega pa še nabirke, ja v tem pogledu RKC res ni firma v pravem smislu, saj so ji oproščene vse obveznosti do države, ki jih običajne imajo.
koliko in kdaj je RKC sama namenila kakšen del pomoči v denarju najrevnejšim, kolikor vem se v ta namen vedno zbira denar od že tako revnih vernikov, koliko tega denarja pa roma v prave roke???
bodite verni, pomagajte ljudem, ni vam pa potrebno opravičevati te inštitucije za katero prav dobro vemo vsi, da je ena najbogatejših na svetu in že dolgo več ne sledi kristusovemu nauku.
Darko, pozdravljen!
No, kar lepo si opisal obisk papeža Benedikta XVI. v avstralskem
Sydneyju.
Tudi jaz sem spremljala njegov obisk. veliko si napisal, jaz pa sem danes prebrala o čemer ti nisi pisal nič.
Nekaj stavkov iz naslova:
SVETOVNI DAN MLADIH – OPRAVIČILO NI DOVOLJ
Papežev obisk avstralskem Sydneyju se je, kot je bilo napovedano, končal z opravičilom žrtvam spolne zlorabe. Vendar: “Opravičilo ni dovolj … S papežem se želimo srečati, da bi pomagali pri oblikovanju poti za naprej,” pravi Anthoniy Forster, oče dveh deklic, ki jo je lokalni župnik večkrat posilil. Ena od njiju je januarja letos naredila samomor.
“Opravičilo bi veljalo, če bi bile žrtve k temu povabljene,”meni John Ellis, ki je bil sam žrtev spolne zlorabe.
Na stran žrtev se je postavil tudi sydnejyski duhovnik Chris Riley, ki je Cerkev spodbudil k spremembi pristopa.
“MI nismo usposobljeni za preiskovanje spolnih zlorab, žrtve morajo na policijo in na sodišče. Da pa se Cerkev vpleta in odloča o krivdi in nedolžnosti, zagotovo ni prav.”
Bila je tudi sprememba prometnega režima, zaradi katerega je bil oviran dostop do stanovanj in služb, nekateri so za teden zapustili mesto. Sprejeti Zakoni, po katerih bi ljudi lahko aretirali oziroma naložili globo do 5500 avstralskih dolarjev, če bi katoliškim romarjem kakorkoli povzročali “nelagodje”, ob napovedanim protestnim shodom.
Sledila je še novica o izgonu brezdomcev iz središča mesta in pa napovedan posek dreves – nekatera so starejša od samega papeža – na neki ožji ulici zaradi lažjega pretoka romarjev do glavnega stadiona, kjer se je v nedeljo odvila končna maša. Lokalno prebivalstvo je sečnji odločno nasprotovalo in doseglo preklic odredbe. Zaradi papeževega obiska pa niso bili zaskrbljeni samo ateisti, ampak tudi marsikateri katoliški duhovnik.
Župnik Peter Confeggi pravi, da omenjeni zneski predstavljajo veliko sramoto za Cerkev, ki ji služi. Denar bi po njegovem mnenju morali uporabiti za 120.000 avstralskih brezdomcev ali pa za šolanje manj priviligiranih. Številni duhovniki, ki ne želijo biti imenovani se z njim strinjajo. Skrbi jih tudi duhovnost, ki jo promovira desničarska veja katolicizma in ki naj bi izključevala vsakršno zavzemanje za socialno pravičnost.
To je samo del o dogajanju, tudi s slabe strani z obiska papeža.
Vir: današnji “Indirekt”
===============
Tole je pa del iz teme: Papež v ZDA, več je prebrati tam.
Ko je papež obiskal ZDA, je bilo mnenje za RKC velik uspeh.
Papež je takrat obsodil nacizem in pedofilijo. Papež Benedikt XVI. je na srečanju takrat mladim v New Yorku prvič govoril o svoji mladosti in bil proti nacizmu.
“Moje najstniške leta so bila uničena zaradi pogubnega režima, ki je bil prepričan, da pozna odgovore na vsa vprašanja. Šele potem so ljudje dojeli, da gre za “pošastni režim”.
Papež je tudi dejal, da ni besed, s katerimi bi opisal trpljenje spolnih
zlorab.
Zapisano je pa tudi:
Še pred nekaj leti je papež Benedikt XVI., še kot kardinal Ratzinger zahteval molčečnost o duhovniški pedofiliji.
Zaradi molčečnosti, je bilo napisano, da papež menja dlako.
Tudi to je dobro, da je spregledal, kot sem že tam zapisala, bolje pozno kot nikoli.
Tudi o pedofiliji obstaja tema, sem si jo dobro zapomnila. Odprla jo je “Jezna” 02.10.2006, bilo je 98 postov, tudi to temo, sem predkratkim brala. Tukaj je kar nekaj forumašev, ki so takrat pisali, ja, tudi jaz sem bila med njimi, “tarča”.
No, Darko, to je pa še druga plat papeževega obiska. Upam, da boš uspel prebrati. Že kar dolgo je, od kar si nisva nič pisala. Napake, pa spreglej!:-)
Lepo Te pozdravljam!
Vsekakor je bilo za dobro počutje romarjev vsestransko poskrbljeno: http://siol.net/svet/zanimivosti/2008/07/poseben_bordel_za_papa_boyse.aspx
Indirekt je seveda blazno resen in verodostojen časopis. Prepričan sem, da se je nekaj njihovih novinarjev udeležilo shoda v Avstraliji in so lahko poročali s samega mesta dogajanja.
P.S. Prababi, ker ne verjamem, da so novinarji sami nabrali te informacije “v živo” preveri kdo je vir po katerem je pisanje povzel Indirekt.
Ti, mml, pa nimaš res niti kančka soli pameti, in s svojimi posti, ne samo da se smešiš, človek bi celo pomislil, da si eden izmed tistih!!!
Poglej tebi v tej temi ni pomembno, da so otroci žrtve izprijenih duhovnikov, ki so jih in jih še spolno zlorabljajo (kar ve celi svet), tebe zanima iz katerih virov so povzeli novinarji, ki so pisali v Indirektu. Pa daj lepo te prosim. Mi ob takih podlostih dvigne pritisk. Tako da res ne morem drugega misiti o tebi, da si sam spolni izprijenec. Fuj.
Ravno včeraj je bilo v Tedniku – RTV prikazano, kako je naš župnik izrabljal mladoletnika (14 let) in se nad njim spolno izživljal. Družina tega fanta je zaupala temu faru, on pa jim je njihovo zaupanje povrnil na način, da jim je zlorabil otroka. A ni to najhujši zločin. Kaj misliš od kod je novinar “povzel ta vir”? Ja po tvoje je bi prisoten takrat, ko se je nagnusni far izživljal nad nebogljenim otrokom.
Pa pojdi ti ali pa pošlji svoje otroke k faru, da naj jih spolno izrabi. Pa boš imaj najbolj verodostojen vir.
Ti, mml, pa nimaš res niti kančka soli pameti, in s svojimi posti, ne samo da se smešiš, človek bi celo pomislil, da si eden izmed tistih!!!
Poglej tebi v tej temi ni pomembno, da so otroci žrtve izprijenih duhovnikov, ki so jih in jih še spolno zlorabljajo (kar ve celi svet), tebe zanima iz katerih virov so povzeli novinarji, ki so pisali v Indirektu. Pa daj lepo te prosim. Mi ob takih podlostih dvigne pritisk. Tako da res ne morem drugega misiti o tebi, da si sam spolni izprijenec. Fuj.
Ravno včeraj je bilo v Tedniku – RTV prikazano, kako je naš župnik izrabljal mladoletnika (14 let) in se nad njim spolno izživljal. Družina tega fanta je zaupala temu faru, on pa jim je njihovo zaupanje povrnil na način, da jim je zlorabil otroka. A ni to najhujši zločin. Kaj misliš od kod je novinar “povzel ta vir”? Ja po tvoje je bi prisoten takrat, ko se je nagnusni far izživljal nad nebogljenim otrokom.
Pa pojdi ti ali pa pošlji svoje otroke k faru, da naj jih spolno izrabi. Pa boš imaj najbolj verodostojen vir.[/quote]
Poglej, vrabček, prvi del zapisa, ki ga citira Prababi in ga povzema iz, za mene še vedno nekompetentnega Direkta, je sestavljen takole:
– 120 besed ali 630 znakov o pedofiliji
– 177 besed ali 1023 znakov o prometni ureditvi, sečnji dreves in podobnem
drugi del je takle:
– 82 besed ali 397 znakov ki govorijo predvsem o nacizmu.
Ali si dojela, kaj ti hočem povedati? Večina teksta iz Indirekta govori NE o pedofiliji ampak o drugih stvareh.
Veš, vrabček, jaz te za razliko od tebe ne žalim in ne ugotavljam da si recimo, recimo, recimo… množični morilec ali pedofil… vidiš to je problem naše družbe. Obsojanje vsepovprek brez sodbe, dokazov in možnosti zagovora. In to se dogaja že desetletja. Najbrž smo Slovenci takšen narod.
mml, se sprenevedaš, da je človeku kar slabo. Še enkrat preberi kaj si napisal, potem pa bluzi o nekih besedah in znakih o prometni ureditvi. Veš kaj, dragi mml, jaz nikogar ne podcenjujem in žalim. Seveda če je človek, s katerim komuniciram na dostojni ravnni. Kar pa ti vsekakor nisi.
Ne poznaš moralnih vrednot, nimaš znanja, in če človeku manjka to dvoje, kar je osnovno, potem izpade to, kar si ti.
Obsojanje vspovprek brez sodb, brez možnosti zagovora. Pa kaj si čisto znorel. kakšne sodbe, kakšni dokazi in kdo nima možnosti zagovora. Ali te je kdo obsodil, brez da bi se lahko ti zagovarjal. Tega jaz ne vem. In to ni poanta te teme.
Kakšen narod smo Slovenci?
Po moje, poštenjaki v večini, razen nekaterih posameznikov, med katere po moje sodiš tudi ti.