Najdi forum

paprikaš

Ima kdo recept za piščančji paprikaš-zraven bi ponudila široke rezance. Hvala za ideje in lep dan vsem skupaj!

Piščanca na olju dobro popečeš. Dodaš na kocke narezano čebulo, soliš, popraš in daš kar precej mlete rdeče paprike. Še boljše je, če dodaš na kocke narezano švežo rdečo papriko. Zaliješ z vodo in dušiš. Na koncu dodaš kar precej kisle smetane in drobnjak. Lahko zgostiš tudi z moko.

Za 4 osebe:
Piscancji hrbet narezes na vecje kocke. Meso prazis skupaj z veliko cebule in nekaj cesna toliko casa, da se ze skoraj skuha ter malo zapece, nato pa narezes svezo papriko na koscke (2-3 paprike) ter 3 paradiznike tudi na kocke. To streses med meso, dodas sol, poper, malce petersilja, lahko tudi 1 knor kocko (po okusu seveda). To dusis pri odprti posodi toliko casa, da voda izpari in postane primerno gosto. Kuhano!

Omako prelijes cez rezance! Odlicno! Se vsak ga je pohvalil!

Pa dober tek!

New Report

Close