Paprikin namaz!


Ta je iz Kulinarike.net in je super. Leta 2002 sem vložile 30 malih kozarcev!
Res pa je, da ni tako tekoč kot tisti iz ete! In jaz sem dodala olivno namesto navadnega olja.
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=ostalo&ID=1944
22 kom zelenih paprik
8 kom rdečih paprik
6 – 8 čebul
4 – 8 strokov česna
3 – 4 ostre feferone
2,5 dl kisa za vlaganje
2,5 dl vode
2 veliki žlici sladkorja
1 velika žlica soli
1/2 l gorčice
2,5 dl olja
Papriko, čebulo, česen in feferone narežemo na rezance. Stisnemo še česen in vse skupaj damo v lonec. Dodamo še kis za vlaganje, vodo, sladkor in sol. Vre naj 10 min. Nato odcedimo in ohladimo.
Dodamo gorčico in olje, premešamo in napolnimo v tople kozarce.
