Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Par info tistim ki bi šli radi na PLITVICE

Par info tistim ki bi šli radi na PLITVICE

V soboto smo šli z družino na Plitvička jezera. Karte smo dobili za darilo, tako da vam cene žal ne morem povedati lahko pa napišem par vtisov.

Ker sem večkrat zasledila vprašanje, če se da tam z vozičkom naj povem, da se ne da, oz. morata biti dva, da lahko nosita voziček po stopničkah.
Če imate dojenčka svetujem nahrbtnik/ruto za nosit.
Če imate majhne otročke ki sami hodijo pa je zelo lušten izlet.
Potke so lepo narejene, najprej se peljete z ladjico, nato pa se sprehajate ob jezerih do velikega slapa. Nam je bilo zelo lepo, voda je tako lepa in čista da ne moreš verjet in vsako jezero je druge barve.
Ribe so čisto udomačene in plavajo samo ob potkah ker točno vedo da bodo dobile krekerje, kruhke itd.. tako da če greste vzemite s sabo krekerje, ribe vzamejo tudi iz rok, samo pretiravat ni treba.
Odsvetujem obisk v soboto (verjetno tudi nedeljo) ker je takrat poplava turistov, če imate možnost pojdite med tednom.

V okoliških krajih dobite tudi ugodno nastanitev za prespat, če boste povprašali tamkajšne domačine pa vam bodo povedali kje se lahko kopate v njihovi krasni reki Korani. Sicer je malo hladna ampak te pa osveži. Čista je pa tudi v bližini plitvic izredno.

Če boste šli, se imejte vsaj tako lepo kot smo se imeli mi:)

A si mogoče zasledila, če se sme tja s psom?? Mi bi šli, ko se vračamo z morja in imamo psa s seboj..pa ne vem kako je s tem…

Sem šla na njihovo stran pa sem našla en pravilnik o gibanju v parku in obnašanju in tam piše da so psi lahko v parku, samo na vrvici. Na tvojem mestu, bi jim poslala še mail, škodit ne more. Kontakt imaš tu
http://www.np-plitvicka-jezera.hr/hrv/index.php?option=com_content&task=view&id=107&Itemid=111

Mi smo bili na Plitvicah prejšnji teden. Z vozičkom se da, jih je bilo polno, samo pravo traso moraš izbrati.Mislim, da so 4 različne..glede na težavnost oziroma čas hoje. Psov je bilo pa kar nekaj. Tudi na sami ladjici in na avtobusu, ki nas je peljal nazaj. Cena pa je tam okoli 15 evrov za odrasle.Obvezno se ustavite v Lički hiši, ki je na začetku vhoda 1.Tam za 80-90 kun dobiš full za jesti.
Pa lepo se imejte vsi, ki boste šli tja.

Danes sem v Delu prebrala, da je v bližini Plitvic tudi zavetišče za mlade medvedke, ki so sirote. Mogoče bi bilo zanimivo za pogledat.

Lep pozdrav,
Nik@

New Report

Close