PARADIŽNIK, rada bi naredila za ozimnico paradižnikov sok ali omake, kako nak to konzumiram, naredim??
Paradižnika ne lupim. Zrežem v posodo rahlo posolim , malo pokuham, zmisam…..kuham do željene gostote. Dam v kozarce in nato še v pečico na pasterilizacijo. Še nikol se mi ni pokvaril , pa ne rabim nobrnga alkota.
V slkrinjo ne shranjujem več nobene ozimnice razen v tiste tri predale , ki jih ima hladilnik kakšno papriko za rižoto.
Sem ugotovila , skrinja , če jo imaš izklopljeno vsaj pol leta pršpara vsaj 180 ojeov. Tako da za tisti denar raje kupim ohoho mesa, pa še štroma ne plačam. In še to…vitamini ijn ostalo vzelenjsvi se uniči tudi z globokim zmrzovanjem.
Jaz pa sploh nič ne cedim in ne pasiram. Enostavno vse (prekuhano) zmeljem s paličnim, velikokrat dodam še kakšno bučko in veeeeeeeeliko česna. Pa origano. Pa vroče polnim v kozarčke. Nas mini kožice in semena ne motijo.
Nekaj od tega dam zmrznit v vrečke tanke plasti, da potem kar lomim stran, ali pa ledene kocke, ki jih potem dam ven iz pladenjčka in v vrečko, ko so zmrznjene.
Čisto brez kuhanja pa ne bo šlo, čeprav te razumem. Res ni boljšega kot sveža omaka.
Jaz pa sploh nič ne cedim in ne pasiram. Enostavno vse (prekuhano) zmeljem s paličnim, velikokrat dodam še kakšno bučko in veeeeeeeeliko česna. Pa origano. Pa vroče polnim v kozarčke. Nas mini kožice in semena ne motijo.
Nekaj od tega dam zmrznit v vrečke tanke plasti, da potem kar lomim stran, ali pa ledene kocke, ki jih potem dam ven iz pladenjčka in v vrečko, ko so zmrznjene.
Čisto brez kuhanja pa ne bo šlo, čeprav te razumem. Res ni boljšega kot sveža omaka.
[/quote]
to na kocke je tudi meni najbolj praktično, vzameš eno, dve, šest, vržeš v juho, riž, omako …