Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek paradižnik strupen?pa ja de!

paradižnik strupen?pa ja de!

Imam v spominu, da so vedno govorili, da je kao paradižnik strupen, itd…in to so utemeljevali, d avsebuje neke strupene snovi in dodatno utemeljili s tem, da ga nobena žival v vrtu ne je. Ker so živali pametne in vedo, kaj je dobro in kaj ne.

No sedaj pa podajam kontra trditev. Meni že pet dni vsak dan izgine en paradižnik, zraven pa je luknja. Zadnjič je enega celega dol potegnil. Danes sem našla pregrizenega in pol požrtega.

No očitno voluhar veselo malca, jaz bom pa brez paradižnika in toliko o strupenosti. Bah.

Imate kakšen predlog kako se naj znebim tegale nepovabljenca na kosilo?

Najprej ga moraš legitimirat potem bomo lažje svetovale :-)))

Če si zdrava, ti ne bo naredil hujše škode (ta strup se imenuje solanin), prepovedan pa je pri bolikih z rakom ali drugih hujšh boleznih in imunski oslabljenosti, ker se organizem s tem strupom zelo težko bori, posebej če je oslabljen. Npr, v makrobiotiki (ki jo zaradi raka prakticira moj oče) so prepovedane vse razhudnikovke – solanaceae (pa še v mnogih drugih antikancerogenih dietah, npr. livingstonska, ki jo npr. Vesna Godina prakticira itd.), to so pa paradižnik, paprika, krompir, melanacani. Zanimivo pa je, da tudi tradicionalna kitajska medicina “prepoveduje” oz. odsvetuje paradižnik, čeprav navzven iz drugih razlogov, ne solanina,ampak naj bi imel “notranjo kaotično zgradbo”, medtem ko morajo predvsem bolniki uživati urejena živila, katerega primer je npr, jabolko.

glede voluharja pa to: ravno zadnjič nam je ekokmetovalka povedala, da kjer je mačka, ni voluharjev, torej ena možnost – nabavit mačko! 🙂

Imamo 4 mačke:((

pa lačnega voluharja:))

kaj imaš že paradajz na vrtu?

Ja paradajz imam že en teden. Če ja tako lepo vreme , mislim da slane več ne bo.

ja paradižnik je strupen dokler je zelen in zato neprimeren za surovo uživanje.

hm voluharja so včasih preganjali z izpušnimi plini, lahko preiskusiš,baje je delovalo.

Mi smo imeli voluharje 20 let. Mačke, strupi, pasti, tiste piskalne reči, drage ko svina, nič ni pomagalo. Potem je mož neusmiljeno kupil strelno past, ki se vkoplje v svež voluharjev rov. Spet zelo drago … In kruto. V enem tednu je na naši mali gredi pobil 17 lumpov. Ker so preživeli očitno zbežali k sosedom, je tam ponavljal vajo. Zdaj imamo že tri leta vsi mir pred njimi. Je grdo, ampak učinkovito.

Res je hudo. Voluharčki so lepi, žametnorjavi in zelo pametni miškoni.

Ampak ko so mi leto za letom požrli vse tulipane v popkih, hijacinte in sploh vse, kar sem vsadila in je komaj zabrstelo, nisem mogla več. Žal mi je.

A pa to vi resno, da imate paradižnik že posajen na vrtu.

naša mačka vsako noč enega na prag nastavi, tako da ti svetujem dobrega mačjega lovca.

Tudi moja starša zagotavljata, da je mačka edina učinkovita rešitev (in to celo njun vsega sit razvajenec).

strupen je zeleni del pod pecljem. Zato se tisto vedno stran odreže.

natasa

New Report

Close