Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine parcela-travnik

parcela-travnik

kupujem stavbno zemljišče (tako izhaja iz lokacijske informacije), v zemljiški knjigi pa je zadeva vpisana kot travnik, ali to pomeni, da bo potrebno plačati še kakšno odmeno za spremembo namembnosti ali to nima zveze, če iz LI izhaja, da gre za stavbno zemljišče in lahko po pridobljenem gradbenem dovoljenju pričnem graditi?

hvala,

pia

Seveda. Za spremembo v ZK moraš poskrbeti ti in če sem prav razumela to opraviš tako, da zgrajeni objekt vpišeš v kataster stavb. Žal še nismo tako daleč. Zagotovo pa je potreben geodetski posnetek, pa še takse in jaz računam, da vse to stane pribl. 100.000 sit.
Do takrat pa velja (npr. za kredite), da izpisek iz ZK v kombinaciji z gradbenim dovoljenjem (oz. LI) dokazujeta, da je parcela gradbena.

Vprašaj na dotični občini.
Jaz imam parcelo, ki je stavbno zemljišče, spremenjena je namenbnost, vendar je uradno še vedno sadovnjak in plačujem KD. So pa pred kakimi 20 leti starši že pridobili vsa soglasja in gradbeno dovoljenje za to parcelo, tako da mislim, da ni težav. Vseeno se prej točno pozanimaj, ali je bila spremenjena namenbnost.

Ko objekt zgradite po gradbenem dovoljenju ga boste morali dati vrisati. To bo storil geodet ( izmera, vris ) in bo točno definirano kaj je po novem stavbišče, dvorišče…
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close