Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Parcela

Parcela

LP

Pred 10 leti sva s zdaj že bivšim svakom skupaj kupila parcelo, kjer sva lastnika vsak do polovice, s tem, da je v pogodbi člen, po katerem severna polovice pripada meni, južna pa njemu. Ker nisva dobila GD ( pritožba sosedov ) za 2 hiši, sem podpisal soglasje k izdaji LD za gradnjo 1 hiše ( na njegovo ime ) na severni polovici, nisem pa podpisal dovoljenja za GD, ki je bilo baje takrat obvezno. Dogovorjeni smo bili, da me izplača za mojo polovico parcele ( torej bi bil on lastnik cele ), vendar se je vmes razšel z mojo sestro. Sedaj nastane problem, izgubila se je original pogodba, prejšnji lastnik parcele je vmes umrl, bivši svak mi parcele noče plačati ( oziroma mi je plačal približno 55 % glede na dogovorjen znesek, ki je glede na današnje cene parcel dobesedno smešen) in pogojuje ostanek plačila z vpisom v ZK, kar pa glede na situacijo ne bo možno v kratkem roku.
Ali lahko čez leta ostanem brez parcele in denarja ( njegova hiša stoji na severni polovici parcele, ki dejansko po pogodbi pripada meni ) in ali je glede na takrat veljavne predpise bilo obvezno podpisati dovoljenje za gradnjo z moje strani, glede na postavitev hiše.

Predno karkoli delate si najemite odvetnika naj vas zastopa v zadevi !!!
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close